Farmakologi (Hånden på hjertet) af Inge Olsen & Susanne Piilgaard Hallin

Farmakologi (Hånden på hjertet) af Inge Olsen & Susanne Piilgaard Hallin er en grundbog til sygeplejerskeuddannelsen, og bogen handler om medicinering af patienter, samt bivirkninger, regler og arbejdsgange. Klik, køb og læs mere her >>

153. Farmakologi (Hånden på hjertet) af Inge Olsen og Susanne Piilgaard HallinFarmakologi (Hånden på hjertet) af Inge Olsen & Susanne Piilgaard Hallin gennemgår viden om lægemidler målrettet faget Farmakologi på sygeplejerskeuddannelsen. Bogen er overskueligt opbygget i tre store dele, som omhandler hhv. 1. Almen Farmakologi, 2. Lægemiddelhåndtering og 3. Specialfarmakologi. Teknisk indeholder bogen masser af kliniske eksempler og bogen gennemgår: ansvar, arbejdsmiljø og patientsikkerhed, kompetence medicinrummet, lægemiddelregning, mediceringsprocessen samt medicineringsfejl.

Farmakologi (Hånden på hjertet) indeholder også grundige forklaringer, så man som læser og studerende har muligheder for at komme et spadestik dybere ned i stoffet teoretisk. Så på den måde er det let og interessant at navigere i denne gode bog om farmakologi. Samlet er det en bog på hele 499 sider, så der er masser af interessant stof. I 2. ed. af bogen Farmakologi, får du også en iBog med i købet, som blot er den digitale udgave af bogen.

Bogen Farmakologi (Hånden på hjertet) er udgivet af forlaget Munksgaard, og bogen er på 499 sider. Klik, køb og læs mere her >>

.

Farmakologi (Hånden på hjertet) af Inge Olsen & Susanne Piilgaard Hallin

Bogen Farmakologi (Hånden på hjertet) af Inge Olsen & Susanne Piilgaard Hallin er inddelt i tre typer af afsnit om hhv. 1. Almen farmakologi, 2. Lægemiddelhåndtering og 3. Specialfarmakolgi.

Del 1. Den første del om “Almen farmakologi” gennemgår dosering af lægemidler, bivirkninger, interaktioner på forskellig vis samt de generelle farmakokinetiske og -dynamiske forhold.

Del 2. Den anden del “Lægemiddelhåndtering“, der giver en fin indskoling i sygeplejerskens kompetenceområde samt sygeplejerskens ansvarsområde. Dertil gennemgås rammerne for arbejdet som sygeplejerske såsom relevante arbejdsmiljøregler, medicinrummets opbygning og funktion samt patientsikkerhedsaspekter. Dertil præsenteres kapitlet om lægemiddelhåndtering en intro til lægemiddelregning, samt en præsentation af medicineringsprocessen. Dertil er der en gennemgang af medicinrummets opbygning og funktion samt et kapitel om medicineringsfejl.

Del 3. Den tredje del om “Specialfarmakolgi“, her gennemgås de enkelte lægemiddelgrupper i forhold til deres effekter, virkningsmekanismer samt en række af de væsentlige bivirkninger.

Klik, køb og læs mere her >>

.

Øvrige bøger til sygeplejerskeuddannelsen – se her

Udover bogen om “Farmakologi (Hånden på hjertet) af Inge Olsen & Susanne Piilgaard Hallin”, der præsenteres ovenfor, så er der flere bøger, der kan være på din pensumliste på sygeplejerskeuddannelsen, se med herunder:

150. Anatomi og Fysiologi (Hånden på hjertet) af Oluf Falkenberg Nielsen og Mette Juel Bojsen-Møller

153. Farmakologi (Hånden på hjertet) af Inge Olsen og Susanne Piilgaard Hallin152. Mikrobiologi (Hånden på hjertet) af Claus Østergaard og Lena Astrid Nielsen151. Sygdomslære (Hånden på hjertet) af Annette Walsøe Torup, Arne Lykke Viborg, Gudrun Spure Hansen, Lars Torup, Lisbeth Nilas, Marie K W-A, Selim Ö, Susanne V og Peter N B106. Ernæring - Hånden på hjertet af Kia Halschou-Jensen