Lægemiddelregning af Inge Olsen, Sonja Bek og Birgitte Bjeld

Lægemiddelregning af Inge Olsen, Sonja Bek og Birgitte Bjeld er en grundbog, samt en god øvelsesbog i beregning og udformning i lægemiddelregninger. Denne fagbog er 2. ed. af den tidligere populære bog “Medicinregning“. Denne bog “Lægemiddelregning” kan anvendes som studiebog og som supplement til fagbogen “Farmakologi (Hånden på hjertet)“.

Målgruppen til denne fagbog om “Lægemiddelregning” er primært henvendt til sygeplejerskestuderende og farmakonomstuderende, samt uddannede sygeplejersker og farmakonomer, der skal være eksperter i lægemidler. Bogen præsenterer og gennemgår styrke, dosis, stofmængder og volumen. Samt omregninger mellem forskellige enheder. 

Lægemiddelregning af Inge Olsen, Sonja Bek og Birgitte Bjeld er centreret omkring at tilbyde ekstra beregningsopgaver med løsningsforslag, så du kan øve og træne dine færdigheder og blive dygtig indenfor dette felt med lægemiddelregninger. Forlaget skriver at alle løsningsforslag er detaljeret beskrevet. Dertil er der gengivet udvalgte formler og regnetrekanter, som gør arbejde med beregningerne lettere at gå til.

Se en præsentation af de mange kapitler i næste afsnit.

Lægemiddelregning er udgivet af forlaget Munksgaard, og bogen er på 128 sider. Klik, køb og læs mere her >>

 

Lægemiddelregning af Inge Olsen, Sonja Bek og Birgitte Bjeld

Lægemiddelregning af Inge Olsen, Sonja Bek og Birgitte Bjeld til Sygeplejerskestuderende og Farmakonomstuderende er inddelt i 3 store kapitler.

Her er en kapiteloversigt:

1. Lægemiddelregning, første kapitel om legemiddelregning gennemgår enheder, fortyndinger, begreber samt vægt, volumen og procent fra side 9 til side 38.

2. Opgaver, fra side 39 til side 66, der er listet opgaver systematisk op i forskellige emner, som beregning på hhv. faste og flydende lægemidler, enhedsomregning mellem enheder, infusionshastighed, fortyndinger, procentberegning og vægt- og volumen beregninger (W/V%), beregninger af børnedosis og blandede opgaver.

3. Løsninger på de stillede opgaver i forrige kapitel er præsenteret fra side 67 og resten af bogen frem til indekset bagerst.

På baggrund af alle disse beregninger, der er denne bog god til at øve beregning af korrekt dossering af lægemidler for hhv. Farmakonomer og Sygeplejersker samt studerende på uddannelserne. Klik, køb og læs mere her >>

Øvrige bøger til sygeplejerskeuddannelsen – se her

Udover bogen om “Lægemiddelberegning” som præsenteres ovenfor, så er der flere bøger som kan være på netop din pensumliste på sygeplejerskeuddannelsen og/eller uddannelsen som Farmakonom, se med herunder:

150. Anatomi og Fysiologi (Hånden på hjertet) af Oluf Falkenberg Nielsen og Mette Juel Bojsen-Møller

153. Farmakologi (Hånden på hjertet) af Inge Olsen og Susanne Piilgaard Hallin152. Mikrobiologi (Hånden på hjertet) af Claus Østergaard og Lena Astrid Nielsen151. Sygdomslære (Hånden på hjertet) af Annette Walsøe Torup, Arne Lykke Viborg, Gudrun Spure Hansen, Lars Torup, Lisbeth Nilas, Marie K W-A, Selim Ö, Susanne V og Peter N B106. Ernæring - Hånden på hjertet af Kia Halschou-Jensen