Malerier af Sara Bamboo er en bog om alt og ingenting. Om universet. Om dig. Om venskab, om at elske, og miste, om at savne, og om at være forevigt.

Om bogen

Malerier indeholder to noveller. Psykosenaut er en kort fortælling der siger meget med få ord. Fra buddhistiske åbenbaringer om dualitet og nondualitet og magiske svampe, til mindre zen begivenheder som tilladelse til overgreb. Det er ikke voldtægt når man giver samtykke, men følelsen er den samme, når man ikke kan sige fra. Vi følger hovedpersonen gennem hendes ungdom, og ser hendes udvikling. Med stort fokus på psykisk sygdom, hovedpersonen har paranoid skizofreni og giver os et indblik i hendes utallige psykoser. I samme forbindelse handler fortællingen også om psykoaktive stoffers helbredende potentiale. Den anden fortælling, Portrætter, er et kort portræt af forskellige mennesker i hovedpersonens liv. Portrætter om overgreb, om venskab, om at sige farvel, om at savne, om tilgivelsens sande natur, om at være for evigt. Klik, køb og læs mere >>

Om forfatteren Sara Bamboo

Født i 1991 i Roskilde. Blev i 2011 diagnosticeret med paranoid skizofreni, og hendes psykoser præger hendes værk, som er en form for selvterapi. Hendes forfatterskab er præget af galskab, spiritualitet, psykoaktive stoffer som medicin, seksualitet og medmenneskelige relationer. Hun ønsker at inspirere sin læsere til at skabe et rum til introspektion samt at efterlade et indtryk.

Vi er kortvarigt smukke her på jorden af Ocean Vuong

Romanen er skrevet som et brev fra en søn til en mor, som ikke kan læse. Han skriver hjerteskærende til sin mor, mens han samtidig afdækker en hel familiehistorie – både om sin egen opvækst, men også sin mors og mormors, i Vietnam. Lille hund, som han kaldes og Trevor møder hinanden som teenagere og udforsker, hvad det indebærer at blive voksen. Deres relation handler mest af alt om at høre lidt til hos en anden, at betyde noget for et andet menneske, samtidig med at de udforsker deres seksualitet.

Klik og læs vores anmeldelse af bogen her >>