Indhold
- 1 Strikkede klude fra A til Ø af Gitte Gade
- 2 Strikkede klude – til dit køkken og badeværelse af Helle Benedikte Neigaard
- 3 Skønne klude – 50 ting du nemt kan strikke og hækle til dit hjem af Susanne Gustafsson
- 4 Hæklede klude – til dit køkken og badeværelse af Camilla S. Rasmussen og Sofie Grangaard
- 5 Hæklede klude fra A til Ø af Gitte Gade
- 6 Plastik i karklude – Hvilke typer af plastik er der i karklude og microfiberklude?
Strikkede klude eller hæklede klude er enormt populære, og det er der flere årsager til. Dels kan man lave hjemmestrikkede og hjemmehæklede karklude i langt mere bæredygtige typer af materialer sammenlignet med det væld af plastikklude, der er i markedet. Så elsker du at strikke eller hækle, så kan vi anbefale disse strikkeopskrifter og hækleopskrifter i nedenstående strikkebøger med strikke- og hækleopskrifter på karklude. Vi præsenterer fem bøger med hækle- og strikkeopskrifter i forskellige designs til dine nye klude og karklude. Dertil bringer vi også et afsnit nederst med lidt faktuelt viden om de meget omtalte plastik-karklude. Vi præciserer, hvilken type af plastik, der er i helt almindelige karklude fra supermarkedet og byggemarkedet. Vil du gerne mindske anvendelse og udledning af plastik i miljøet, så er disse nedenstående hjemmestrikkede eller hjemmehæklede karklude et godt alternativ for vores miljø.
Strikkede klude fra A til Ø af Gitte Gade
Strikkede klude fra A til Ø af Gitte Gade giver dig et overblik over en lang række af strikkemetoder og guider dig godt igennem dit strikketøj. Så elsker du at nyde en stille aftenstund og sidde og hygge med strikkepiinde mellem hænderne, så kan vi anbefale denne bog.
Strikkede klude fra A til Ø af Gitte Gade er udgivet af forlaget Klematis og bogen med opskrifter er på 48 sider. Klik, køb og læs mere her >>
.
Strikkede klude – til dit køkken og badeværelse af Helle Benedikte Neigaard
Det kan være svært at komme i gang med de strikkede klude, så måske denne strikkebog, kan motiverer dig på bedste vis med flotte design og opskrifter. Bogen er skrevet både til helt nybegyndere indenfor strikketøj, men bogen kan også anvendes af de mere garvede strikkere. Så elsker du at strikke, og har du lyst til at fremstille dine egne gode hjemmestrikkede klude og køkkenhåndklæder. Så kan du med denne bog matche både karklude og håndklæder. Denne bog med strikkeopskrifter giver dig 13 opskrifter på hjemmestrikkede karklude og køkkenhåndklæder.
Strikkede klude – til dit køkken og badeværelse af Helle Benedikte Neigaard er en strikkebog på 60 sider udgivet af forlaget Turbine. Klik, køb og læs mere her >>
.
Skønne klude – 50 ting du nemt kan strikke og hækle til dit hjem af Susanne Gustafsson
Skønne klude – 50 ting du nemt kan strikke og hækle til dit hjem af Susanne Gustafsson er en bog med hele 50 strikkeopskrifter samt hækleopskrifter på karklude. Dertil kan du også finde strikkeopskrifter og hækleopskrifter på kurve, håndklæde og meget andet.
Vil du gerne gøre en indsats for miljøet og mindske udskillelsen af mikroplast til miljøet, så er denne bog med strikkeopskrifter og hækleopskrifter på karklude noget for dig. Du kan læse om plastik i de farvede engangs- og altmuligklude samt plastik i visse former for microfiberklude i det sidste afsnit i denne artikel.
Elsker du at strikke eller hækle og har du mod på at strikke eller hækle karklude af mere bæredygtige materialer, så er denne opskriftsbog med strikke- og hækleopskrifter på “Skønne klude – 50 ting du nemt kan strikke og hækle til dit hjem af Susanne Gustafsson” noget for dig. Bogen om strikkede klude og hæklede klude er udgivet af Rosinante forlag. Bogen er på 163 sider. Klik, køb og læs mere her >>
.
Hæklede klude – til dit køkken og badeværelse af Camilla S. Rasmussen og Sofie Grangaard
Hæklede klude – til dit køkken og badeværelse af Camilla S. Rasmussen og Sofie Grangaard er en bog med hækleopskrifter på hele 11 forskellige hæklede klude i flotte designs og mønstre: Dertil præsenteres du også for hæklede klude i et væld af flotte farver, som kan inspirere dig, når du hækler bæredygtige karklude til dit eget køkken, badeværelse eller til venner og familie.
Så elsker du, at hækle, så er denne bog, skrevet og udarbejdet af Camilla Rasmussen og Sofie Grangaard, måske noget for dig.
De mange opskrifter på karklude er designet og udformet i forskellige sværhedsgrader. I bogen er der opskrifter for både nybegynderen, men der er også en opskrifter til de mere garvede hæklere. Som en lille ekstra ting, er der en lille hækleskole i denne bog, hvis det nu er aller første gang du skal prøve at hækle. Er du klar til at gribe hæklenål, garn og komme i gang, så er denne bog måske noget for dig.
Hæklede klude – til dit køkken og badeværelse af Camilla S. Rasmussen og Sofie Grangaard er udgivet af forlaget Turbine. Bogen er på 60 sider. Klik, køb og læs mere her >>
.
Hæklede klude fra A til Ø af Gitte Gade
Hæklede klude fra A til Ø af Gitte Gade er en bog med hækleopskrifter på et væld af hjemmehæklede klude. Denne form for hjemmeproduktion af karklude, hvad enten de er strikkede eller hæklede er meget populære i disse år, hvor der netop er mange historier om forurening af plastik i vores natur. På den baggrund er hjemmestrikkede klude et godt alternativ til det væld af plastikklude, der er i butikkerne.
Gitte Gade har også skrevet bogen om Strikkede klude fra A til Ø, som vi introducerede ovenfor, men her er hendes bog om netop hæklede karklude. I denne bog om “Hæklede klude fra A til Ø” får du både hækleopskrifter til begyndere samt hækleopskrifter til de mere garvede. Bogen hjælper dig i gang med, at hækle dine egne flotte klude. Disse klude kan både anvendes som værtindegaver, julegaver eller naturligvis anvendes hjemme i egen husstand. I denne bog præsenteres en række pastelfarver i lækkert bomuldsgarn. En god bog til dig der elsker at hækle.
Hæklede klude fra A til Ø af Gitte Gade er udgivet af forlaget Klematis. Bogen med opskrifter er på 48 sider. Klik, køb og læs mere her >>
.
Plastik i karklude – Hvilke typer af plastik er der i karklude og microfiberklude?
Der har de seneste år været et væld af reportager og mediehistorier om, at der akkumuleres store mængder af plastik i havene, hvilket er et miljøproblem. Nu udgør netop plastikklude ikke en storandel, Ingeniøren har rapporteret i 2017, at bildæk er en af de væsentligste årsager til plastik i miljøet. Når det er sagt, så kan vi alle gøre en forskel ved ikke at anvende plastikklude i husholdningen og udelukkende anvende miljørigtige og komposterbare materialer. På den baggrund er det muligt at strikke eller hækle sine egne karklude af bomuld eller andre let komposterbare materialer for at gøre en positiv forskel på vores miljø.
….
Microfiberklude med 20% polyamid (plastik) …………. Altmuligklude med 15% Polypropylen (plastik)
………Gulvtæppe med polyamid (plastik)
Kigger vi på forskellige former for karklude, som sælges i danske supermarkeder og et væld af byggemarkeder og webshops, så indeholder de farvede “alt-mulig-klude” (se figur ovenfor) ofte 15% Polypropylen (PP) og polypropylen er plastik. Polypropylen anvendes til et hav af emballager, såsom plastikbakker til råt kød samt et væld af andre anvendelsesområder.
Polyamid (PA) er en anden form for plastik, der ofte findes i eks. microfiberklude og polyamid er eksempelvis også den form for plastik, der ofte er på undersiden af gulvtæpper (se figur). Der er mange mennesker, der i god tro køber microfiberklude, men indenfor mikrofiberklude er der virkelig mange eksempler på, at disse også indeholder masser af plastik, som eksempelvis eksemplet ovenfor, hvor der er hele 20 % plastik (polyamid) i microfiberkluden.
.
..
Instagram – Undgå plastik i klude
Smid dine plastikklude på instagram og hashtag det med “undgå plastik i klude“:
#undgåplastikiklude
[wdi_feed id=”1″]
.
Vi anbefaler, at du anvender karklude og klude helt uden plastik. Her er hjemmestrikkede klude eller hjemmehæklede klude et godt alternativ.
Så længe den garntype du anvender ikke indeholder plastik, som eks. polyamid, polypropylen og andre plastikmaterialer.