En dag slipper vi væk herfra af Joan Juanita Andersen

I denne barske skildring følger vi nogle af de mennesker, som dagligt befinder sig på Guatemala Citys losseplads. Lossepladsen er både en gave og en ulykke på samme tid. Vi følger forskellige personer, som alle med drømme og håb, forestiller sig et bedre liv og en billet direkte væk fra alt dette. Men sådan er virkeligheden bare ikke. Drømme og håb bliver knust og de barske realiteter tager over.

Joan Juanita Andersen beretter levende og ærligt om mennesker med forskellige forudsætninger; Nogle er født i Guatemala Citys slum, andre kommer dertil. Fælles for alle er det daglige syn og lugt af losseplads. Kan drømmene gå i opfyldelse? Eller vil de alle briste?

En dag slipper vi væk herfra af Joan Juanita Andersen er udgivet af forlaget Brændpunkt. Bogen er på 372 sider. Klik, køb og læs mere >>

 

Fra bogens bagside læses:

Et øjeblik vendte han sig om for at skue ud over lossepladsens pulserende korpus af liv og død. Han ville tage afsked og glemme alt, hvad han havde set. Men så fik han øje på hende. En lysende engel midt i virvaret og spektaklet fra motorer og gribbenes kampskrig. Han gned sine øjne og gispede, da hun stadig var der. Og før han kunne nå at gøre modstand, fandt hans fødder selv vejen tilbage, hvor han kom fra. Han bandt to plastikposer om sine støvler, tog sækken over nakken og gik ud for at finde sin engel.

Anmeldelse af “En dag slipper vi væk herfra af Joan Juanita Andersen

★ ★ ★ ✩ ✩

Bogen En dag slipper vi væk herfra af Joan Juanita Andersen” er baseret på virkelige hændelser og personer fra Guatemala Citys losseplads, og den er skrevet af Joan Juanita Andersen, som tidligere arbejdede der som socialarbejder. Bogen handler om modet til at drømme om noget bedre og også hvordan ens skæbne kan indhente en.

I bogen følger vi forskellige mennesker, som alle har forskellige liv. Af dem vi følger, er det både de som lever på lossepladsen. og de som arbejder der. Selvom de ikke i starten har en betydning for hinanden, bliver deres historier alligevel flettet sammen, da fælles mål og drømme krydser deres veje. Fortællingerne er barske og får læseren til virkelig at føle med personerne. Mål og drømme, som omhandler et bedre liv, den ægte kærlighed og et liv, som er langt væk fra den losseplads de hver dag åbner øjnene til.

Skrivestil og konklusion på anmeldelsen

Joan Juanita Andersen har en glimrende skrivestil, som både er ærlig og simpel, men samtidig også meget sigende. Man føler med det samme man åbner bogen, at denne forfatter har noget på hjerte og det mærkes der tydeligt mellem linjerne. Det er en bog, hvor forfatteren virkelig mærkes og høres, og hvor man kan mærke, at der er lagt mange følelser i skriveprocessen. Hendes malende beskrivelser, gør det nemt for læseren at forestille sig, hvordan lossepladsen, med både sit udseende og lugt, måtte se ud. Det gør læseoplevelsen meget levende og spændende, hvilket medfører at man ikke har lyst til at lægge bogen fra sig igen.

Bøger.org giver bogen “En dag slipper vi væk herfra af Joan Juanita Andersen 3 ud af 5 stjerner. Bogen er til dig, der er glad for barske, virkelighedsnære historier og bør læses af alle for virkelig at forstå det skel, der er mellem det liv som leves i f.eks. Danmark og Guatemala. Bogen vil også være glimrende til studerende eller uddannede indenfor socialrådgivning, kulturmøder, pædagogik m.m. Klik, køb og læs mere >>

Uddrag fra bogen “En dag slipper vi væk herfra af Joan Juanita Andersen”

“Jeg kan ikke mere,” hulkede Marta Fernanda, og faldt på knæ.
Men stemmerne lod hende ikke i fred.
“Du skal. Du skal finde skatten. Den venter på dig. Kun du kan finde den.”
“Lad mig være i fred. Jeg kan ikke mere. Jeg vil væk herfra.”
En pludselig kvalme overvældede hende. Luften omkring hende var fyldt af røg, der kom fra små, brændende bunker af affald. Den fik hendes hals til at snøre sig sammen. Febrilsk hev hun efter vejret, og instinktivt holdt hun blusen op foran næse og mund.


Sumpområdet lå i den fjerneste ende af lossepladsen og var et øde helvede af stinkende råddenskab.
Helt fra hun var lille, havde hun hørt om dette sted, hvor det skulle være muligt at finde ædelstene og skattekister fulde af guldmønter. Af og til var det drømmen om rigdom, der havde holdt hende oppe, når hun dag efter dag havde gravet igennem de gigantiske bjerge af affald og efterladenskaber, som blev læsset af skraldevogne på den losseplads, der var hendes hjem.
“Tag mig væk herfra”, nåede hun at tænke, inden hun kastede op. Hun blev ved og ved, kunne ikke stoppe den strøm af bitter galde, der sprøjtede ud af munden på hende. Hendes mave gjorde ondt. Til sidst kom der kun grønt slim. Rystende tørrede hun det væk med bagsiden af sin hånd.
Klik, køb og læs mere >>

Om forfatterinden Joan Juanita Andersen

Joan Juanita Andersen, 1979, er uddannet international/interkulturel socialrådgiver. ”En dag slipper vi væk herfra” er baseret på virkelige personer og hændelser, tilsat lidt latinamerikansk magi, sladder og røverhistorier fra Guatemala Citys losseplads, hvor Joan Juanita Andersen arbejdede som socialarbejder i flere år. I dag beskæftiger hun sig med fællesskaber og kulturmøder i udsatte boligområder. Joan Juanita Andersen har tidligere udgivet ”Drømmenes losseplads”, Egolibris, 2016.

Specifikationer af “En dag slipper vi væk herfra af Joan Juanita Andersen”

Forfatterne: Joan Juanita Andersen.
Titel: En dag slipper vi væk herfra
Sprog: Dansk.
Sideantal: 372
Forlag: Brændpunkt
Udgivelsesår: 2019
Udgave: 1
Oplag: 1
Udgivelsestype: Bog
Indbinding: Paperback
ISBN: 9788793383937

Klik, køb og læs mere >>