Lægemiddelregning af Inge Olsen, Sonja Bek og Birgitte Bjeld er en grundbog, samt en god øvelsesbog i beregning og udformning i lægemiddelregninger. Denne fagbog er 3. ed. fra 2020 og er faktisk tredje udgave af hhv. den tidligere populære bog “Medicinregning“, som senere blev omskrevet og omdøbt til “Lægemiddelregning af Inge Olsen, Sonja Bek og Birgitte Bjeld”. Denne bog “Lægemiddelregning” er nu ude i sin egen 3. ed. som officielt er 4. ed. af denne bog i en langt større og meget mere spiselig udgave af “Lægemiddelregning”. En bog som kan anvendes som studiebog og som supplement til fagbogen “Farmakologi (Hånden på hjertet)“.

Målgruppen til denne fagbog om “Lægemiddelregning” er primært henvendt til sygeplejerskestuderende og farmakonomstuderende, samt uddannede sygeplejersker og farmakonomer, der skal være eksperter i lægemidler. Bogen præsenterer og gennemgår styrke, dosis, stofmængder og volumen. Samt omregninger mellem forskellige enheder. 

Lægemiddelregning af Inge Olsen, Sonja Bek og Birgitte Bjeld er centreret omkring at tilbyde ekstra beregningsopgaver med løsningsforslag, så du kan øve og træne dine færdigheder og blive dygtig indenfor dette felt med lægemiddelregninger. Forlaget skriver at alle løsningsforslag er detaljeret beskrevet. Dertil er der gengivet udvalgte formler og regnetrekanter, som gør arbejde med beregningerne lettere at gå til.

Se en præsentation af de mange kapitler i næste afsnit.

Lægemiddelregning er udgivet af forlaget Munksgaard. Klik, køb og læs mere her >>

Lægemiddelregning af Inge Olsen, Sonja Bek og Birgitte Bjeld

Lægemiddelregning af Inge Olsen, Sonja Bek og Birgitte Bjeld til Sygeplejerskestuderende og Farmakonomstuderende er inddelt i 3 store kapitler i denne 3. ed fra 2020.

Her er en kapiteloversigt:

1. Lægemiddelregning, første kapitel om legemiddelregning gennemgår enheder, fortyndinger, begreber samt vægt, volumen. Der er også emner som procent, regnetrekanter og formler fra side 11 til side 54.

2. Opgaver, fra side 55 til side 130, der er listet opgaver systematisk op i forskellige emner, som beregning på hhv. faste og flydende lægemidler, enhedsomregning mellem enheder. Dernæst er der emner som infusionshastighed, fortyndinger, procentberegning og vægt- og volumen beregninger (W/V%). Samt beregninger af børnedosis og blandede opgaver.

3. Løsninger på de stillede opgaver i forrige kapitel er præsenteret fra side 131 og resten af bogen frem til indekset bagerst.

På baggrund af alle disse beregninger, der er denne bog god til at øve beregning af korrekt dossering af lægemidler for hhv. Farmakonomer og Sygeplejersker samt studerende på uddannelserne. Klik, køb og læs mere her >>

Øvrige bøger til sygeplejerskeuddannelsen – se her

Udover bogen om “Lægemiddelberegning” som præsenteres ovenfor, så er der flere bøger som kan være på netop din pensumliste på sygeplejerskeuddannelsen og/eller uddannelsen som Farmakonom, se med herunder: