Anatomi og Fysiologi (Hånden på hjertet) af Oluf Falkenberg Nielsen og Mette Juel Bojsen-Møller er en af lærebøgerne til sygeplejerskeuddannelsen. Øvrige bøger til sygeplejerskeuddannelsen præsenteres nederst i denne artikel. Bogen er revideret i 2. ed. og er blevet meget mere klar og tydelig i sin kommunikation af emnerne. Vi præsenterer også flere supplerende bøger til lærebogen, nemlig bogen med 140 anatomiske kort samt opgavebogen nedenfor.

Anatomi og Fysiologi – Hånden på hjertet af Oluf Falkenberg Nielsen og Mette Juel Bojsen-Møller kommer godt omkring kroppens funktion og opbygning. Bogen er en god grundbog, der dækker de overordnede basale funktioner og nødvendige basiskundskaber, som en sygeplejerskestuderende skal lære på uddannelsen som sygeplejerske. Klik, køb og læs mere her >>
Bogen “Anatomi og fysiologi” er en god bog, med lækre illustrative billeder i et flot design. På den måde får du som studerende eller nysgerrig læser en viden, som gør at du i højere grad kan følge tekstens teorier samt beskrivelser af kroppens komplekse anatomi og fysiologi.

Bogen er logisk struktureret, så du som læser får uddybet både det faktuelle, det kliniske samt opsummeret væsentlige informationer undervejs. Der er desuden en lang række cases, faktabokse og kliniske eksempler, som er en stor hjælp i den samlede forståelse af de mange temaer. Bogen “Anatomi og fysiologi” behandler også emner som “det aktive menneske” og “normal” aldring. Bogen “Anatomi og fysiologi” er på 594 sider og den er udgivet af forlaget Munksgaard. Klik, køb og læs mere her >>

Anatomi og Fysiologi (Hånden på hjertet) af Oluf Falkenberg Nielsen og Mette Juel Bojsen-Møller

Anatomi og fysiologi var den første bog i den seneste serie af gode naturvidenskabelige lærebøger målrettet til sygeplejerskeuddannelsen dog i denne nye udgave. Bogens indhold dækker de nødvendige teorier indenfor anatomi og fysiologi, som er grundlæggende for uddannelsen som sygeplejerske. Bogen præsenterer alle de i uddannelsens centrale aspekter i forhold til opbygning af kroppen og kroppens funktioner.

Bogen præsenterer og gennemgår følgende temaer:

• stofskiftet
• nyrer og urinveje
• væv og opbygning af celler
• kredsløb
• respiration
• fordøjelse
• immunsystemet og infektionsforsvaret
• huden, øret og øjet
• nervesystem
• det endokrine system
• bevægeapparatet
• kønsorganer og forplantning

Anatomi og Fysiologi (Hånden på hjertet) af Oluf Falkenberg Nielsen og Mette Juel Bojsen-Møller. Klik, køb og  læs mere her >>

140 Anatomikort – hånden på hjertet af Oluf Falkenberg Nielsen og Mette Juel Bojsen-Møller

Som tilbehør til bogen ovenfor er der denne særlige bog med anatomiske kort, som træning af udenadslære frem mod eksamen.

140 anatomikort – Hånden på hjertet af Oluf Falkenberg Nielsen og Mette Juel Bojsen-Møller. Bogen indeholder hele 140 anatomikort, som tilbehør til bogserien “Hånden på hjertet”. Du får anatomiske vendekort målrettet en bedre indlæring af kroppens mange anatomiske strukturer samt fagsproget. På den ene side vises anatomiske billeder og illustrationer og der er angivet de mange anatomiske betegnelser. På den anden side er betegnelserne slettet, så du kan øve dig på termerne og træne dem op til eksamen. Du kan gøre det alene eller sammen med dine medstuderende. Klik, køb og læs mere >>

De anatomiske kort er inddelt i hele 9 kategorier, der hver har deres farvekode. Kortene indeholder ekstra klinisk informationer med eksempler på den anatomiske viden. Du får en let overskuelig bog med korrekte faglige betegnelser, dertil er enkelte betegnelser angivet på dansk, der hvor latin ikke foretrækkes i en klinik i praksis. En uundværlig bog frem mod eksamen.

Bogen “140 anatomikort – Hånden på hjertet af Oluf Falkenberg Nielsen og Mette Juel Bojsen-Møller” indeholder illustrationer der alle er hentet fra bogen, som vi omtaler ovenfor: Anatomi og fysiologi – Hånden på hjertet.

140 anatomikort – Hånden på hjertet af Oluf Falkenberg Nielsen og Mette Juel Bojsen-Møller er udgivet af forlaget Munksgaard. Bogen er på 140 sider.

Opgaver til anatomi og fysiologi – Hånden på hjertet af Oluf Falkenberg Nielsen og Mette Juel Bojsen-Møller

Opgaver til anatomi og fysiologi af Oluf Falkenberg Nielsen og Mette Juel Bojsen-Møller. Opgavebogen er målrettet serien benævnt “Hånden på hjertet”. Du får en opgavebog med et væld af forskellige opgaver, der illustrerer mange af de udfordringer, man kan møde som sygeplejerske og som sundhedsfagligt personale. Bogen dækker kroppens opbygning samt de centrale funktioner.  Klik, køb og læs mere her >>

Opgaver til anatomi og fysiologi er perfekt til eksamenslæsning og som et kærkomment supplement til hovedværket “Anatomi og Fysiologi” af samme forfattere. Bogen er struktureret med forskellige faglige udfordringer, hvor du kan udfylde tomme felter og skrive dine egne svar i tekstbogen. Bogen er også oplagt til selvstudie af stoffet og forberedelse til undervisningen. Der er facitlister bagerst i bogen, så du kan teste din viden samt repetere og øve frem mod eksamen. Opgaver i anatomi og fysiologi giver en varieret og faglig viden, som kan bruges både på uddannelsen som sygeplejerske, men også ergoterapeut, jordemoder, radiograf, fysioterapeut, bioanalytiker, diætist og farmaceut.

Du får opgavetyper benævnt som 1. Ord i løbende tekst, 2. Navngivning, 3. Matchopgave, 4. Kombinatorisk matchopgave, 5. Sandt eller falsk, 6. Multiple choice, 7. Byt om på bogstaverne, 8. Vendespil, 9. Krydsord og 10. Sæt i korrekt rækkefølge.

Bogen “Opgaver til Anatomi og fysiologi” er på 242 sider. Bogen er udgivet af forlaget Munksgaard. Klik, køb og læs mere her >>

Øvrige bøger til sygeplejerskeuddannelsen – se her

Udover bogen om “Anatomi og fysiologi” som præsenteres ovenfor, så er der flere bøger som kan være på netop din pensumliste på sygeplejerskeuddannelsen, se med herunder: