Røvtour af Thomas Dekker er historien om en cykelrytters succes og fald. Bogen er oversat til dansk af Michael Jepsen. Du kommer helt tæt på branchens inderste kerne. Du hører om det vilde liv, der er noget mindre poleret end det ser ud, når man følger løbet rundt på vejene på Tv. Klik, køb og læs mere >>

Røvtour af Thomas Dekker handler om cykelryttteren Thomas Dekker, der som ung var en fremragende cykelrytter med masser af selvtillid. Han har den arrogance, der skal til for at klare sig i denne branche. Thomas Dekker har dog også en skrøbelig facade, der krakelerede, da hans store drøm om, at blive én af verdens bedste cykelryttere forsvandt. Det hele smuldrede i en kombination af træning, doping, damer og druk, hvor han kørte sig selv langt ud over rampen og ødelagde sin karriere.

I bogen Røvtour af Thomas Dekker, der kommer du med, når alt spidser til i de barske cykelløb. Du er med, når rytterne fester på bordeller, og når den personlige læge lægger et dopingdrop i armen på rytteren. Du er også med, når branchen kigger indad, og når jagten på dopingmisbrug øges i cykelsporten. Endelig er du med, når korthuset falder sammen og karrieren destrueres. Bogen er ”Brutalt ærlig”, som Cycling News skriver om bogen.

Røvtour af Thomas Dekker er udgivet af Forlaget Memoris. Biografien er på 21 sider. Klik, køb og læs mere >>

 

Anmeldelse af Røvtour af Thomas Dekker

★ ★ ★ ★ ★

Man følger Thomas Dekker fra barndommen, hvor han boede i det nordlige Holland med sine forældre. Han fik sin første racercykel, da han fyldte 11 år, og man følger en drengs drøm og stigende intense interesse og fokus på cykling. Senere efter mange års cykling og træning, var Thomas Dekker heldig at blive håndplukket af Rabobank. De spejdede efter helt unge talenter, som de kunne udvikle professionelt. Han underskrev sin første kontrakt hos Rabobank, og begyndte at køre cykelløb udenfor Holland. Der var dog også en høj pris at betale. Thomas Dekker kunne ikke følge med i skolen, og han gennemførte ikke sine eksaminer. Han valgte cykling også selvom hans forældre var meget imod det til at starte med.

Efterhånden som han kravler op ad ranglisterne og begyndte at køre med de professionelle ryttere, så injiceres flere medikamenter armene på rytterne for, at de kan performe til perfektion. Synachthen er et af mange stoffer, der virker præstationsfremmende. Synachthen forstærker kroppens egen produktion af kortison, så han kan performe bedre. Nu får han ikke kun aminosyrer og vitaminer, men nu køber han præstationsfremmende midler, som eliten. Han starter ikke med epo, cera, aranesp, væksthormon, testoteron, men vælger bloddoping, der tilsyneladende ikke kan spores. Han får hjælp af Fuentes, der arbejder som læge i  skyggerne i cykelsporten, og hjælpe ryttere med præstationsfremmende midler og det nye sort “bloddoping”. Teknikken beskrives i detalljer i bogen.

Bøger.org giver Røvtour af Thomas Dekker 5 ud af 5 stjerner for en velskrevet, spændende og hudløst ærlig bog. Cykelbogen fjerner det pæne lag, hvor man kommer helt ned i mudderet i cykelsportens slemme bagside. Man følger Thomas Bekker fra bund til top og turen helt ned igen, hvor karrieren stopper i en alder af kun 30 år. Klik, køb og læs mere >>

 

Klik her og læs om bogen Slank af Claus Dalby >>