Harry Hole serien af Jo Nesbø omfatter mange bind, du får her et bibliografisk overblik af alle bøgerne. De omhandler kriminalefterforsker Harry Hole, som mødes af et væld af udfordringer og problemer gennem hele krimiserien. Et enormt spændende univers, thriller og krimiserie, som vi absolut kan anbefale. Er du usikker på, hvilke bøger du allerede har læst eller ikke har læst? Så kig med herunder, hvor vi bringer et resumé af alle titlerne.

Klik, find og køb bøgerne i alle udgaver om Harry Hole af Jo Nesbø >>

Harry Hole serien af Jo Nesbø – Overblik af udgivelser i serien om Harry Hole

Her får du indledningsvist en oversigt over alle bøgerne i serien om kriminalefterforsker Harry Hole listet kronologisk:

1. Flagermusmanden af Jo Nesbø, Forlaget Modtryk, år 2000, klik, køb og læs mere >>

2. Kakerlakkerne af Jo Nesbø, Forlaget Modtryk, år 2001, klik, køb og læs mere >>

3. Rødhals af Jo Nesbø, Forlaget Modtryk, år 2001, klik, køb og læs mere >>

4. Sorgenfri af Jo Nesbø, Forlaget Modtryk, år 2004, klik, køb og læs mere >>

5. Marekors af Jo Nesbø, Forlaget Modtryk, år 2005, klik, køb og læs mere >>

6. Frelseren af Jo Nesbø, Forlaget Modtryk, år 2006, klik, køb og læs mere >>

7. Snemanden af Jo Nesbø, Forlaget Modtryk, år 2007, klik, køb og læs mere >>

8. Panserhjerte af Jo Nesbø, Forlaget Modtryk, år 2009, klik, køb og læs mere >>

9. Genfærd af Jo Nesbø, Forlaget Modtryk, år 2011, klik, køb og læs mere >>

10. Politi af Jo Nesbø, Forlaget Modtryk, år 2013, klik, køb og læs mere >>

11. Tørst af Jo Nesbø, Forlaget Modtryk, år 2017, klik, køb og læs mere >>

12. Kniv af Jo Nesbø, Forlaget Modtryk 2019, Klik, køb og læs mere her >>

Overblik (forsider) over Harry Hole serien af Jo Nesbø

Herunder kan du se forsiderne til alle udgivelserne i serien om kriminalefterforsker Harry Hole. Du kan klikke på forsiderne og læse mere samt købe dem.

nr. 10. Politi af Jo Nesbø, 2013 >>

nr. 11. Tørst af Jo Nesbø, 2017 >>

nr. 12. Kniv af Job Nesbø, 2019 >>

nr. 7. Snemanden af Jo Nesbø, 2007 >>

nr. 8. Panserhjerte af Jo Nesbø, 2009 >>

nr. 9. Genfærd af Jo Nesbø, 2011 >>

nr. 4. Sorgenfri af Jo Nesbø, 2004 >>

nr. 5. Marekors af Jo Nesbø, 2005 >> nr. 6. Frelseren af Jo Nesbø, 2006 >>

nr. 1. Flagermusmanden af Jo Nesbø, 2000 >>

nr. 2. Kakerlakkerne af Jo Nesbø, 2001 >> nr. 3. Rødhals af Jo Nesbø, 2001 >>

Favorithistorier af Jo Nesbø

Her introducerer selveste Jo Nesbø hans serie om Harry Hole og hans tanker om de mange genre i hans krimi- og thrillerserie, kig med her:

12. Kniv af Jo Nesbø, 2019 – Harry Hole serien bind nr. 12

Kniv af Jo Nesbø er thriller og krimibog nr. 12 i serien om detektiven Harry Hole. Klik, køb og læs mere >> 

Harry Hole er desværre atter begyndt at drikke. Rakel, der er hans livs kærlighed, hun har smidt ham ud, så nu er han helt alene. Dertil er han blevet afskediget fra sit job på Politiskolen. Han har dog været i politiet i mange år, men på grund af hans drikkeri, så er han dalet lidt i graderne på stationen. Nu ses Harry Hole mere som en afdanket ældre kiminalbetjent. Han bruges derfor kun til at skubbe lidt papirer rundt. De sager, han får på sit bord hos politiet er desværre af mere rutinemæssig karakter.

Harry Hole står overfor ét af sit livs svære valg og skilleveje. Skal han prøve at rejse sig og få styr på sit liv? Eller skal han give op og synke til bunds i drikkeriet? Han har ikke mere at miste, så nu starter han en jagt på en gammel fjende.

I krimien/thrilleren Kniv af Jo Nesbø skubbes efterforsker Harry Hole ind i et helvede, han ikke havde forestillet sig. Der er tale om en tragedie af dimensioner. Kniv af Jo Nesbø er udgivet på dansk af forlaget Modtryk første gang i 2019. Thrilleren og krimien er på 502 sider, klik, køb og læs mere >> 

Se og hør også, hvad Jo Nesbø selv fortæller om thrilleren Kniv (On Knife #12) i denne trailer:
.

11. Tørst af Jo Nesbø, 2017 – Harry Hole serien bind nr. 11

Tørst af Jo Nesbø er thriller og krimibog nr. 11 i serien om detektiven Harry Hole. Klik, køb og læs mere >>

Historien udspiller sig i Oslo og starter ellers roligt. Den stille start afbrydes af den blodtørstige morder og galning, som er på spil. Der sker uhyggelige ting. Så Harry Hole får nok at kæmpe for i denne sag. Der starter en intenst jagt efter den blodtørstige morder.

Alle de drab, der er i bogen har én fællesnævner, og det er dating-appen Tinder. De kvinder, der myrdes i deres eget hjem er unge kvinder, som alle er tilkoblet Tinder. Den første dræbte kvinde har bidemærker på halsen, og dette medfører en dybere analyse hos Harry Hole. Han fokuserer på vampyrer og et specifikt felt indenfor psykiatrien, hvor patienten har en voldsom tørst efter blod. Netop dette afspejles i titlen.

Tørst af Jo Nesbø er udgivet af Forlaget Modtryk første gang i 2017. Thrilleren og krimien er på 523 sider. Klik, køb og læs mere >>

Se og hør også, hvad Jo Nesbø selv fortæller om thrilleren Tørst (The Thirst #11) i denne trailer:

10. Politi af Jo Nesbø, 2013 – Harry Hole serien bind nr. 10

Politi af Jo Nesbø er thriller og krimibog nr. 10 i serien om detektiven Harry Hole. Klik, køb og læs mere >>

Man følger en mand, der ligger i koma på en hospitalsstue. Han er overvåget døgnet rundt af politiet, og nogle er nervøse og spændte på, hvad denne mand mon kan fortælle, når han vågner.

I bogen dræbes en politimand, der findes dræbt det samme sted udenfor Oslo, hvor der blev begået et mord, som netop denne politimand var i gang med at efterforske mange år tidligere. Selv datoen matcher både det nye og det gamle mord. Der sker i løbet af kort tid det samme for to øvrige politifolk, så der tegner sig et skræmmende mønster. Der er nemlig ingen af de gamle mord, som er opklaret, og nu er en hævngerrig og brutal morder på fri fod.

Det er kærligheden, ikke hadet, som gør at du er villig til at gøre hvad som helst” – Harry Hole

Politi af Jo Nesbø er udgivet af Forlaget Modtryk første gang i 2013. Thrilleren og krimien er på 526 sider, klik, køb og læs mere >>

Se og hør også, hvad Jo Nesbø selv fortæller om thrilleren Politi (Police #10) i denne trailer:

9. Genfærd af Jo Nesbø, 2011 – Harry Hole serien bind nr. 9

Genfærd af Jo Nesbø er thriller og krimibog nr. 9 i serien om detektiven Harry Hole. Klik, køb og læs mere >>

Alle er tilbage i denne bog, både Harry Holes elskede Rakel, Bellman, Oleg og vores kriminalefterforsker Harry Hole. Han har opholdt sig i asien i hele tre år uden at have haft nogen kontakt til Oslo. Nu er det tid til at vende hjem igen. Harry Hole har nemlig en sag, han gerne vil se nærmere på. Sagen omfatter en ung mand, som er blevet dømt for drab i et stort narkoopgør. Den dømte unge mand er Rakels søn ved navn Oleg. Det ser dog ud som om, at Harry Hole ikke kommer til at lykkes med efterforskning af denne svære sag. Til sidst er det kun gaffatape, og Harry Holes stærke vilje, der holder ham fokuseret.

Genfærd af Jo Nesbø er udgivet af Forlaget Modtryk første gang i år 2011. Thrilleren og krimien er på 456 sider. Klik, køb og læs mere >>

Se og hør også, hvad Jo Nesbø selv fortæller om thrilleren Genfærd (Phantom #9) i denne trailer:

8. Panserhjerte af Jo Nesbø, 2009 – Harry Hole serien bind nr. 8

Panserhjerte af Jo Nesbø er thriller og krimibog nr. 8 i serien om detektiven Harry Hole. Klik, køb og læs mere >>

Denne thriller og krimibog foregår i Oslo, men forfatteren tager os også med til både Congo, Leipzig og Hongkong. Bogen handler om både had, smerte, kærlighed og grådige hjerter. Bogen handler også om indre dæmoner, loyalitet og en kamp for retfærdighed.

Harry Hole er asocial og nyder alkohol som vanligt. Harry Hole har sagt sit job op, og det er han ret glad for. På et tidspunkt bliver Harry Hole dog uundværlig for en makaber drabssag, og så må Harry Hole overgive sig og starte efterforskningen. Sagen handler denne gang om en seriemorder, som sender Harry Hole på en farefuld rejse i sin jagt efter gerningsmanden.

Panserhjerte af Jo Nesbø er udgivet af Forlaget Modtryk første gang i 2009. Thrilleren og krimien er på 634 sider, klik, køb og læs mere >>

Se og hør også, hvad Jo Nesbø selv fortæller om thrilleren Panserhjerte (The Leopard #8) i denne trailer:

7. Snemanden af Jo Nesbø, 2007 – Harry Hole serien bind nr. 7

Snemanden af Jo Nesbø er thriller og krimibog nr. 7 i serien om detektiven Harry Hole. Klik, køb og læs mere her >>

Snemanden af Jo Nesbø er enormt spændende og her kæmper Harry Hole personligt med søvnproblemer, men en kriminalsag med en mystisk snemand, får ham op af hullet. Harry Hole efterforsker og starter den store jagt efter gerningsmanden og mysteriet om Snemanden.
Birte Becker roser sin søn og mand for at have lavet den snemand uden foran huset. Det er dog ikke dem, der har lavet denne snemand. Men hvem har så lavet denne snemand, som stirrer ondt og direkte mod deres hus?
Harry Hole kommer endda så tæt på i sin sag, at han på et tidspunkt modtager et anonymt brev underskrevet af selveste Snemanden. Der er tilmed flere sager med fælles træk, hvor folk forsvinder efter den første sne er faldet, og de har alle en helt frisk snemand foran deres bolig.

Snemanden af Jo Nesbø er udgivet af Forlaget Modtryk første gang i 2007. Thrilleren og krimien er på 459 sider. Klik, køb og læs mere her >>

Se og hør også, hvad Jo Nesbø selv fortæller om thrilleren Snemanden (The Snowman #7) i denne trailer:

Se også denne filmtrailer til filmatiseringen af Snemanden:

6. Frelseren af Jo Nesbø, 2006 – Harry Hole serien bind nr. 6

Frelseren af Jo Nesbø er thriller og krimibog nr. 6 i serien om detektiven Harry Hole. Klik, køb og læs mere >>

På en sommerlejr med Frelsens Hærs bliver en 14 årig pige voldtaget. Tolv år efter denne vanvittige voldtægt, dræbes en soldat i Frelsens Hær under en julekoncert i Oslo. Dagbladet i Oslo lykkes med at fotografere en mulig gerningsmand i folkemængden under koncerten. Den lokale ekspert i identifikation, Beate Lønn, forvirres dog af, at det fotograferede ansigtet forandrer sig fra billede til billede. Harry Hole indleder derfor jagten på manden uden ansigt. Imens alt dette står på ønsker alle borgere hinanden en glædelig jul, mens byens iskolde gader gradvist forvandles til en krigsskueplads.

Frelseren af Jo Nesbø er udgivet af Forlaget Modtryk første gang i 2006. Thrilleren og krimien er på 479 sider. Klik, køb og læs mere >>

Se og hør også, hvad Jo Nesbø selv fortæller om thrilleren Frelseren (The Redeemer #6) i denne trailer:

5. Marekors af Jo Nesbø, 2005 – Harry Hole serien bind nr. 5

Marekors af Jo Nesbø er thriller og krimibog nr. 5 i serien om detektiven Harry Hole. Klik, køb og læs mere >>

En hedebølge rammer Oslo, og en kvinde bliver fundet dræbt i sin lejlighed. Kvinden mangler én af hendes fingre, men hvorfor? Fingeren dukker senere på hos politiet, og Harry kigger nærmere på sagen. Der viser sig et mønster, som indikerer, at morderen ikke er færdig med at dræbe.

Denne bog er én af de bøger i Harry Hole serien, som kommer meget tæt på selve karakteren Harry Hole. Han får en sidste chance for at vise rent arbejdsmæssigt, at han kan håndtere sine uhensigtsmæssige drikkevaner samt styrer sit temperament. Dertil bliver Harry Hole sat sammen med kollegaen Tom Wahler, som Harry Hole stadigvæk mistænker for at være indblandet i mordet på Ellen Gjelten, som er Harrys tidligere kollega.

Marekors af Jo Nesbø er udgivet af Forlaget Modtryk første gang i 2005. Thrilleren og krimien er på 430 sider, klik, køb og læs mere >>

Se og hør også, hvad Jo Nesbø selv fortæller om thrilleren Marekors (The Devil’s Star #5) i denne trailer:

4. Sorgenfri af Jo Nesbø, 2005 – Harry Hole serien bind nr. 4

Sorgenfri af Jo Nesbø er thriller og krimibog nr. 4 i serien om detektiven Harry Hole. Klik, køb og læs mere >>

Åbningsscenen er en af de scener som Jo Nesbø har anvendt enormt meget tid på i sine forberedelser af denne bog. Dertil tog det lang tid at udvikle historien og det gennemførte plot i netop denne historie. Jo  Nesbø har brugt meget tid på at undersøge og beskrive detaljer i nabolaget i Oslo – samt en gennemført karakteristik af én af hans venners lejlighed, som han gerne ville anvende i denne bog.

Harry Holes ekskæreste findes myrdet på Sorgenfrigade. Umiddelbart burde det være en let sag at opklare, men Harry Hole får et totalt blackout. Sammen med sin nye kollega Beate Lønn bliver Harry Hole viklet ind i en meget kompleks sag, der kan gå i alle retninger.

Sorgenfri af Jo Nesbø er udgivet af Forlaget Modtryk første gang i 2004. Thrilleren og krimien er på 468 sider, klik, køb og læs mere >>

Se og hør også, hvad Jo Nesbø selv fortæller om thrilleren Sorgenfri (Nemisis #4) i denne trailer:

3. Rødhals af Jo Nesbø, 2001 – Harry Hole serien bind nr. 3

Rødhals af Jo Nesbø er thriller og krimibog nr. 3 i serien om detektiven Harry Hole. Klik, køb og læs mere >>

Rødhals er en meget personlig historie for forfatteren Jo Nesbø, da hans egen familie kæmpede under 2. verdenskrig enten som modstandsfolk eller som støtte af tyskerne.

Harry Hole sættes på sagen, hvor en masse farlige våben er stjålet, og der opspores en relation til norske nynazister, hvilket omfatter et meget farligt miljø. En mand findes myrdet, og vi kommer som læsere med på en rejse tilbage til 2. verdenskrig. Der skitseres en række soldater, som kæmper for nazisterne, men hvilken sammenhæng er der mellem soldaterne, de forsvundne våben og mordet? Er der en sammenhæng eller er der tale om et vildspor?

Rødhals af Jo Nesbø er udgivet af Forlaget Modtryk første gang i 2001. Thrilleren og krimien er på 524 sider, klik, køb og læs mere >>

Se og hør også, hvad Jo Nesbø selv fortæller om thrilleren Rødhals (The Redbreast #3)  i denne trailer:

2. Kakerlakkerne af Jo Nesbø, 2001 – Harry Hole serien bind nr. 2

Kakerlakkerne af Jo Nesbø er thriller og krimibog nr. 2 i serien om detektiven Harry Hole. Klik, køb og læs mere >>

Norges ambassadør myrdes i Thailand, men han er myrdet et lidt utraditionelt sted. Ambassadøren er nemlig myrdet på et bordel i Bangkok. Hjemme i Oslo, knokles der for at planlægge, hvordan en større skandale kan undgås, når en så central person kommer i nyhederne. Rent hypotetisk kan sådan en sag nemlig trække den norske statsminister gennem sølet og det ønskes ikke.

Harry Hole sættes på drabssagen og sendes af sted til Bangkok. Harry opdager at sagen handler om meget mere end blot et banalt mord. Bestselleren “Kakerlakkerene af Jo Nesbø” er en fantastisk krimi om menneskets dystre bagside og korruption.

Kakerlakkerne af Jo Nesbø er udgivet af Forlaget Modtryk første gang i 2001. Thrilleren og krimien er på 346 sider, klik, køb og læs mere >>

Se og hør også, hvad Jo Nesbø selv fortæller om thrilleren Kakerlakkerne (The Cockroaches #2) i denne trailer:

1. Flagermusmanden af Jo Nesbø, 2000 – Harry Hole serien bind nr.1

Flagermusmanden af Jo Nesbø er thriller og krimibog nr. 1 i serien om detektiven Harry Hole. Klik, køb og læs mere >>

Forfatter Jo Nesbø var rejst til Australien med en ven, men fik idéen til denne første bog om kriminalefterforsker Harry Hole. Kort tid efter rejste vennen hjem til sin familie, og nu var Jo Nesbø alene med sin laptop og kunne skrive denne første bog i Harry Hole serien.

Harry Hole sendes til Sydney for at hjælpe med efterforskningen af et mord på en norsk kvinde. Han sættes sammen med den australske kriminalbetjent Andrew Kensington, og de to har meget tilfælles. Mødet bliver starten på et godt og konstruktivt samarbejde. Sagen sender dem ned i de mørkeste skygger af det australske samfund og jagten på en seriemorder begynder.

Flagermusmanden af Jo Nesbø er udgivet af Forlaget Modtryk første gang i år 2000. Thrilleren og krimien er på 343 sider, klik, køb og læs mere >>

Se og hør også, hvad Jo Nesbø selv fortæller om thrilleren Flagermusmanden (The Bat Man #1) i denne trailer:

.

 

Klik, find og køb bøgerne i alle udgaver om Harry Hole af Jo Nesbø >>

.

.

Se en af vores øvrige omtaler af Jo Nesbøs thrillere “Macbeth”, som er en alt for overset uafhængig thriller, der kan læses selvstændigt – Klik og læs mere om Macbeth af Jo Nesbø her >>