Pigen de sendte tilbage af Donatella Di Pietrantonio handler om en ung pige, der får vendt op og ned på hele sin tilværelse fra den ene dag til den anden. Ud af det blå fortæller de mennesker, som hun altid har troet var hendes forældre, at hun nu skal tilbage til sine rigtige forældre. Hun er forvirret, bange og fuldstændig uforstående overfor situationen. Hvem er så hendes rigtige forældre? Hvorfor vil disse mennesker ikke have hende mere? Har hun gjort noget forkert? I denne bog bliver vi taget med på en rejse sammen med ung pige, som gennem hele sin ungdom fortæller hvordan det har været at blive sendt tilbage. Hvem kan hun kalde for sine forældre? Hvem er hendes familie og hvem er hun egentlig selv? Det er en både barsk og vigtig fortælling, som både beretter om familiebånd, venskaber og kærlighed.

Pigen de sendte tilbage af Donatella Di Pietrantonio er udgivet af Politikens forlag. Bestselleren er på 224 sider. Klik, køb og læs mere >>

Introduktion til Pigen de sendte tilbage af Donatella Di Pietrantonio

Pigen de sendte tilbage af Donatella Di Pietrantonio handler om den unge pige, der er bogens hovedperson. Hun står overfor en helt ny tilværelse, og det mærker man som læser allerede fra første side af. Man er ikke i tvivl om, at vi nu skal ud på en livsvigtig rejse, men man er samtidig også forvirret på pigens vegne. Hvorfor er hun på vej hjem til hendes rigtige forældre og hvor har hun været i al den tid? Pigen, som i sin landsby kaldes for L’Arminuta, pigen de sendte tilbage, er uvidende opvokset i en plejefamilie. En familie som hun altid selv har troet var hendes egen af kød og blod. I bogen følger vi hende fra det øjeblik hun for første gang skal møde sin biologiske familie igen, hvilket Donatella beskriver så godt og hjerteskærende, gennem hovedpersonens fortvivlelse og frustration.

Man mærker fra starten af den forvirring og ustandselige hvirvel af tankespind fra pigens side, som løber som en rød tråd igennem hele bogen. Hun grubler og grubler, over hvad der kan have gjort, at de ikke ville have hende mere, og hun bebrejder sig selv for ikke at have været en god nok datter for dem. Men uanset hvor meget hun end spekulerer, er dette nu hendes hjem. Et hjem som er præget af fattigdom, mange børn, næsten ingen mad og sporadiske øretæver. En helt anden tilværelse, end den med hendes plejeforældre, som var det rene luksusliv i forhold til. Klik, køb og læs mere >>

Anmeldelse af Pigen de sendte tilbage af Donatella Di Pietrantonio

★ ★ ★ ★ ★

I bogen “Pigen de sendte tilbage af Donatella Di Pietrantonio” følger vi pigens opvækst hos hendes biologiske forældre, og scenerne er alle beskrivelser af deres hverdag og pigens tankespind. Vi følger hende når hun danner nye bånd, både de som er bygget på stærke venskaber, og også de som er præget af den første, spæde kærlighed, som kan opstå i teenagealderen.

Bøger.org giver bogen “Pigen de sendte tilbage af Donatella Di Pietrantonio” 5 ud af 5 stjerner for en rørende bog, hvor man som læser både græder og griner med bogens hovedperson. Forfatteren forstår at skabe særlige og unikke stemninger igennem sine tekster. Sproget er letlæseligt og bogen er opbygget er kortere kapitler. Donatellas skrivestil er enkel, ligetil og samtidig er hendes ord og historie hjerteskærende. En utrolig vigtig og god bog, som ikke blot sætter fokus på børns behov og mangler, men også på hvordan man definerer forældre. En absolut anbefalelsesværdig bog, som får topkarakter, og som sætter sine spor hos læseren. En oplevelse og en bog vi absolut kan anbefale. Klik, køb og læs mere >>

Uddrag fra bog en “Pigen de sendte tilbage af Donatella Di Pietrantonio”

1

Jeg var tretten år og kendte ikke længere den anden mor. Jeg slæbte mig op ad trapperne til hendes hjem med en tung kuffert og en taske med en tilfældig samling sko. Da jeg nåede reposen, blev jeg mødt af stegeos og en afventende stemning. Døren ville ikke gå op, og nogen inde i lejligheden ruskede i den og baksede med låsen uden at sige noget. En edderkop svingede frem og tilbage i luften for enden af sin tråd.
Der lød en metallisk lys, og en pige med sjuskede fletninger, der måtte være flere dage gamle, dukkede op i døren. Hun var min søster, men jeg havde aldrig mødt hende. Hun skubbede døren op, så jeg kunne komme ind, mens hun kiggede på mig med et gennemborende blik. Vi lignede hinanden dengang, mere end vi gør som voksne.
Klik, køb og læs mere >>

2
Kvinden, der havde undfanget mig, rejste sig ikke fra stolen. Hun havde et lille barn i favnen, som gumlede på sin tommelfinger, måske var der en tand på vej. De kiggede begge på mig, og barnet stoppede sin monotone klynken. Jeg vidste ikke, at jeg havde en bror, der var så lille.
”Så kom du,” sagde hun. ”Stil dine ting.”
Jeg kiggede ned på lugten af sko, der bølgede op fra tasken, når jeg bevægede den bare den mindste smule. Døren for enden af stuen stod på klem og førte ind til et værelse, hvor man kunne høre en anstrengt, rungende snorken. Barnet begyndte at klynke igen og vendte sig ind mod moderens bryst, hvor det savlede på den famlede bomulds svedige blomster.

Klik, køb og læs mere >>

Om forfatterinden Donatella Di Piertrantonio

Donatella Di Piertrantonio, (f. 1963), bor i Abruzzo-regionen i Italien. Hun arbejdede som børnetandlæge, da hun i 2011 debuterede med romanen Mia madre é un fiume (Min mor er en flod). Både den og de to følgende romaner L’Arminuta (2017, Pigen de sendte tilbage) og Bella Mia (2018) har vundet flere af Italiens største litteraturpriser og et stort, begejstret publikum. Hendes romaner er nu på vej i oversættelse til en række sprog. Pigen de sendte tilbage er Piertrantonios internationale gennembrud og hendes første bog på dansk.

Specifikationer til bogen “Pigen de sendte tilbage af Donatella Di Pietrantonio”

Forfatteren: Donatella Di Piertrantonio
Titel: Pigen de sendte tilbage
Sprog: Dansk
Sideantal: 215
Forlag: C&K
Udgivelsesår:  2017
Udgave: 1. udgave
Oplag: 1. oplag
Udgivelsestype: Bog
Indbinding: Hardback
ISBN: 978-87-400-4625-0

Klik, køb og læs mere >>