Brygning af æblecider af Michael René – den store bryggeguide og smagstest af æblesorter, er en helt ny ciderbog og bog om æbler af fødevareekspert Michael René. Bogen er en opskriftsbog, krydret med historie og oprindelse og smag af æblesorter fra de danske supermarkeder samt teknisk viden om æbleciderproduktion og ernæring. Se lektørudtalelsen og anmeldelsen af bogen lige her >> 

Brygning af æblecider af Michael René – den store bryggeguide og smagstest af æblesorter er en bog, der beskriver, hvordan du producerer en god æblecider, og hvilke gode æbler og fantastiske æblesorter, du kan anvende. Æblesorter er et skattekammer af lækre smags- aroma- og flavourindtryk, og der gemmer sig et væld af spændende og velsmagene krydsninger mellem æblesorterne.

Brygning af æblecider af Michael René præsenterer tre store udførlige opskrifter på æblecider produceret med forskellige bryggemetoder og teknikker, som du nemt kan producere hjemme i køkkenet. Dertil præsenteres forskellige gærtyper, der er yderst velegnet til at brygge en god æblecider. Der gives en lang række bud på, hvordan du kan krydre smagen af en god æblecider, så du nemt kan videreudvikle på smagsprofilen af æblecideren derhjemme.

Bogen bringer gode råd om opbevaring og holdbarhed, samt et indblik i mikrobiologiske forbehold og klassiske fejl, som bør undgås ved produktion af æblecider. Her er også et par eksempler på uheld, som kan ske for selv en garvet herre i ciderbrygning. For at undgå madspild, så er der et par opskrifter på æblekager bagt i ovnen samt en æblekage med flødeskum. Ernæringsmæssigt får du også et lille indblik i indholdet i rå æbler, herunder indhold af antioxidanter, vitaminer, kulhydrater og kostfibre i æblerne. Brygning af æblecider af Michael René – Klik, køb og læs mere >>  Bryggeudstyr kan købes hos Maltbazaren lige her >>

Brygning af æblecider af Michael René – den store bryggeguide og smagstest af æblesorter afsluttes med smagsprofiler og smagstestet af 34 æblesorter. Disse 34 æblesorter er ikke helt tilfældige. Sorterne er nemlig alle at finde i danske supermarkeder købt, smagstestet og analyseret sensorisk af smagsdommeren Michael René gennem et helt år. Idéen  til dette opstod, da han selv havde et indtryk af at udbuddet af æblesorter i danske supermarkeder var marginalt, men det blev til hele 34 testede sorter, som smagsmæssigt faktisk er meget delikate og giver store muligheder for at kunne brygge en æblecider af æbler købt lokalt i dit eget supermarked.

Dertil gives der i bogen et indblik i historien bag mange af de danske æblesorters oprindelse og udvikling. På den måde er det enkelt at vælge de bedste æbler til en god hjemmelavet æblecider, æblemost samt en god æblekage.

Bogen er udgivet af forlaget mellemgaard. Æbleciderbogen er på 189 sider og forhandles af bl.a. Maltbazaren. Brygning af æblecider af Michael René – Klik, køb og læs mere om den fysiske bog her >>

.

Klik og køb E-bogen her >>

.

Bogtrailer til bogen “Brygning af æblecider – den store bryggeguide & smagstest af æbler”

Herunder får du en videopræsentation af æblebogen med både æbler og æblecider som fokusområde af Fødevareekspert Michael René

Brygning af æblecider af Michael René – Klik, køb og læs mere her >>

Læs også mere om bogen på denne blog >>

.

Brygning af æblecider af Michael René – Citater

Ingrid Marie æbler er oprindeligt fra Flemløse i Assens kommune på Syd- og Vestfyn. Ingrid Marie æbler blev fundet af lærer K. Madsen, der opkaldte æblet efter sin afdøde datter. Der skitseres også et klon af Ingrid Marie æblet, som fik navnet ”Karin Schneider”, men dette navn slog ikke rigtig igennem.

Sunrise æbler er oprindeligt et æble fra Canada og en krydsning mellem æblesorterne McIntosh og Golden Delicious. Æblesorten McIntosh har lagt navn til Macintosh computeren (Mac) hos Apple Inc. Et bid af et Sunrise æble er også en lille bid af både Canadisk og Amerikansk historie. Brygning af æblecider af Michael René – Klik, køb og læs mere >>

Bon appetit.

-.

Om forfatteren Michael René til brygning af æblecider

Michael René er forfatter, ingeniør, levnedsmiddelkandidat og underviser som lektor i hygiejne, rengørings- og fødevarekemi samt sensoriske analyser af mad og metoder til måling af fødevarekvalitet. Han underviser på uddannelsesinstitutioner som PH Metropol, CPH Business, RUC, Hotel- og Restaurantskolen m.fl. og holder foredrag. Michael René har beskæftiget sig professionelt med sensorik siden 1998 og har produceret æblecider i mere end 12 år. Han arbejder desuden for den danske presse på Tv, i radio og den trykte presse som både fødevare- og rengøringsekspert og har smagsevalueret og anmeldt hundredvis af fødevarer igennem årene. Af den årsag faldt det naturlige valg på en gennemgang og en smagstest af æblesorter indkøbt i danske supermarkeder. Samt en gennemgang af produktion af hjemmelavet æblecider.

Hvordan brygger man æblecider derhjemme?

Brygning af hjemmelavet æblecider kan udformes og produceres på et væld af måder, da der er så mange gode råvarer, som man kan eksperimentere med og udvikle opskrifter på baggrund af.

Vi har brygget i over 10 år, her brygger vi bl.a. hjemmelavet æblecider sammen med  Morten Resen i Go’ Morgen Danmark:

Har du lyst til at brygge hjemmelavet æblecider selv, så kan vi klart anbefale det. Det er relativt enkelt, når man har prøvet det et par gange.

Bon Appetit.

Klik og læs mere om bogen til at brygge hjemmelavet æblecider >>