Alt var kun en drøm af Madame Garborg handler om barndommen, der er flygtig og forvirrende. Klik, køb og læs mere >>

Indledning: Alt var kun en drøm Madame Garborg

Hvor meget kan du huske? ALT, svarer hun. Hun begynder at skrive brudstykker ned. De skal ALDRIG mere sige, at hendes hukommelse, og det hun siger, ikke har hold i noget. Hun skal vise dem. Det hele blandes med vågne mareridt om dåbsattester, der bare trykkes og udfyldes som falske pengesedler. Og hun sender manisk sine skrifter hid og did, til familie og venner. Og så bliver ALT tyst. Helt tyst …
Engang tror hun, hun er fars pige, så senere smørrebrødsjomfru, så en dag tror hun, at hun er lærer. Og har nok været grænsevagt altid. Alt var kun drøm, men nu er hun FRI.
Sådan starter Madame Garborgs debutroman om hendes forvirrede og rå opvækst, som er fortalt med både humoristiske, men også alvorlige aspekter.

Alt var kun en drøm af Madame Garborg – Flygtige illusioner & erindringshug er udgivet af forlaget Epigraf. Bogen er på 163 sider. Klik, køb og læs mere >>

Anmeldelse af Alt var kun en drøm af Madame Garborg

★ ★ ✩ ✩ ✩

I bogen, “Alt var kun en drøm af Madame Garborg”, der følger vi hovedpersonen, mens hun vokser op, hvor hun med korte tekster, beskriver alt fra hverdagsfænomener til mere dybdeliggende familieanliggender. Bogen er bygget op om disse små tekster, hvilket giver en anderledes skrivestil, end hvad man normalt ville læse, i enhver anden selvbiografi eller fortælling om et menneskes opvækst. Dette gør, at bogen bliver noget anderledes og let at læse, da det føles som små brudstykker af et menneskeliv, snarere end en selvbiografi.

Det mærkes tydeligt, at det er forfatterens helt egen måde at skrive på og man mærker det ønske hun også har, om at ville beskrive barndommen som både flygtig og forvirrende. Dog sad jeg desværre tilbage som læser, og var selv lidt forvirret. Madame Garborg virker til at have en spændende historie at fortælle. Jeg fik som læser, lyst til gerne at ville vide mere om hendes historie, men dette føltes ikke som opfyldt, da bogen var afsluttet. Hendes fortælling virker absolut spændende, og havde det været en roman, havde den også fået en højere anmeldelse.

Måske er det mig som anmelder, der ikke er til disse kortprosa-tekster, jeg er mere til skrivestilen i romaner. Havde fortællingen været skrevet med længere, med mere fortællende tekster, havde den i mine øjne været endnu bedre. Dog vil jeg sige, at jeg var nysgerrig på historien og fortællingen om hendes liv, hvilket gør at bogen får 2 ud af 5 stjerner. 2 meget store stjerner til Madame Garborg selv, for hendes fortælling om hendes opvækst. Vi håber, at vi på Bøger.org vil komme til at læse mere fra Madame Garborg i fremtiden. Det vil glæde os, at læse nye udgivelser i fremtiden. Klik, køb og læs mere >>

Uddrag fra bogen Alt var kun en drøm af Madame Garborg

Hun ved det, fordi hun ellers ALDRIG kører i bus med sin far. Pludselig er den der, den enorme figur med mennesker i en klump. Ved Blegdamsvej. De skal af, hun synker sit spyt i afmagt. Hende, der har så fremragende en hukommelse, husker ikke hun har gået et eneste skridt fra bussen hen langs bygningerne, ind i portalen og ned ad trappen, hvor tandklinikken lå. Hun spørger ham heller aldrig mere, når de sidder i bussen, hvor de skal hen. Han fortæller det jo ikke alligevel, og hvis hun bliver ved, siger han noget mærkeligt, og ser ked ud af det. Det vil hun ikke have.

 

Tonen er ændret, de snakker meget, som altid, ligesom han snakker med moster Hjørdis næsten. De griner. Og har en masse de skal nå, inden de skal hjem. En næse skal gøres pænere, hører hun. Måske er det hendes, hun er ligeglad, vil bare så gerne hjem. Han har ikke travlt. Ikke som dengang, den første hjernerystelse hun husker… Da er de voksne vrede, UNDERLIGT, de er bestemt ikke gode venner, de siger hun skal blive på hospitalet. Hendes far siger bare igen og igen: Hun skal med hjem. HUN KOMMER MED HJEM. Det er noget, JEG bestemmer. Hun SKAL med hjem.

Og så kommer moster Hjørdis på besøg hjemme, med en dukke med rosa hår. Den har bløde fingre. Næste dag har den ikke en eneste tilbage.

Hun bider dem af, en for en. Alle 10 …

Klik, køb og læs mere >>

 

Om forfatteren Madame Garborg

Hanne Karin Garborg alias Madame Garborg, debuterede i 2018 med sin kortprosa-udgivelse. Madame Garborg er et glimrende eksempel på, at sagtens kan debutere med sine tekster, selvom man er 61 år. ”Alt var kun en drøm” er Madame Garborg første og indtil videre, eneste udgivelse.  Klik, køb og læs mere >>

 

Specifikationer af Alt var kun en drøm af Madame Garborg

Forfatter: Madame Garborg
Titel: Alt var kun en drøm
Sprog: Dansk
Sideantal: 163
Forlag: Forlaget Epigraf
Udgivelsesår: 2018
Udgave: 1. Udgave
Oplag: 1. Oplag
Udgivelsestype: Bog
Indbinding: Paperback
ISBN: 9788793069107

Klik, køb og læs mere >>