Grundtvig – En introduktion af Anders Holm er en interessant bog, som præsenterer Grundtvig som person gennem de genre, hvor han har gjort en stor forskel gennem sit liv. En bog som alle bør læse. Klik, køb og læs mere her >>

Grundtvig – En introduktion af Anders Holm er en historiebog, der grundigt illustrerer, de mange sider af Grundtvigs person. En ting som mange er enige om, når Grundtvig debateres, det er at han er af stor betydning for vores samfund og kulturliv i dag.

Bogen tager dig med ind i 1800-tallet og skitserer, hvorfor dette menneske har kunne få så omfattende betydning. Svaret er nemlig ikke så enkelt og denne bogs bredde og fokus på hans person, liv og virke giver et grundigt indblik og en dyb forståelse for Grundtvigs betydning.

Grundtvig blev født i året 1783 og døde i 1872. Du introduceres gennem 8 kapitler til Grundtvig som romantikeren, præsten, mytologen, salmedigteren, historikeren, politikeren, folkeoplyseren og danskeren. I hvert af de første 8 kapitler får du tre repræsentative tekster af Grundtvig. Dernæst får du kapitler, der præsenterer Grundtvigs betydning i Danmark. Til sidst men ikke mindst får du et kapitel om Grundtvigs betydning rundt omkring i verdenen. Sidst i bogen får du tidstavle over væsentlige begivenheder i Grundtvigs virke og samtid, hvilket giver et fantastisk overblik til læseren.

Grundtvig – En introduktion af Anders Holm er udgivet af forlaget Filo. Historiebogen er på 256 sider med illustrationer i farver. Klik, køb og læs mere her >>

Anmeldelse af Grundtvig – En introduktion af Anders Holm

★ ★ ★ ★ ★

Grundtvig – En introduktion af Anders Holm giver et grundigt historisk indblik i Nikolai Frederik Severin Grundtvig (1783-1872). Det første kapitel i bogen giver læseren et kort resumé af Grundtvigs liv. Det er meget værdifuldt inden vi tages med ned i hans forskellige arbejdsområder: romantikeren, præsten, mytologen, salmedigteren, historikeren, politikeren, folkeoplyseren og danskeren.

Grundtvig – En introduktion af Anders Holm er en interessant historisk præsentation af Grundtvigs mange facetter som menneske. Som læser drages du gennem hans mange specialer og perioder  i hans liv. En bog, der kan læses af almen interesse for en vigtig historisk person. Det er også en bog, der kan krydre historielektionerne med et større indblik i Grundtvig som tænkende, men også som et meget følsomt menneske. Bøger.org giver “Grundtvig – En introduktion af Anders Holm” 5 ud af 5 stjerner for en spændende, interessant og lærerig bog, som alle bør læse. Klik, køb og læs mere her >>

Om Anders Holm

Lektor Anders Holm er født i 1973 og arbejder som lektor på Københavns Universitet. Hans pHd-afhandling havde fokus på Grundtvig og Søren Kirkegaard. Anders Holm har præsenteret Grundtvig både som underviser, i større foredrag, bøger og formidlet i artikler. De senere år har Anders Holm arbejdet med Grundtvigs betydning uden for Danmark i eks. Indien og USA.