Dora delt i to af Ole Gadegaard Frandsen er en meget usædvanlig roman. En kærlighedsroman, der ikke er særlig politisk korrekt, men rimeligt erotisk på sin egen specielle måde.

Romanen er basalt set tro mod den virkelighed, læseren kender, især hvis vedkommende kommer fra  provinsen og ikke er under halvtreds. Betydelige elementer i den må man dog kalde surrealistiske og magiske. Men disse dele accepteres som en del af romanens særegne univers – som i øvrigt ændrer sig undervejs.

Fortællingen indeholder mange meget sanselige beskrivelser, både af naturen som personerne bevæger sig rundt i, samt af måltider der indtages i forskellige hjem. Og ikke mindst af erotiske møder af forskellig art. Klik, køb og læs mere >>

Om Dora delt i to af Ole Gadegaard Frandsen

Dora delt i to af Ole Gadegaard Frandsen handler om hovedpersonerne, Dora og Jens, er oppe i årene. De får en relation – og samtidig en ikke-relation – til hinanden. Hvordan det skal forstås, skal ikke spoiles, men gennem det udvikler de sig hver især, som bogen skrider frem, til at blive mere hele mennesker.

Dora og Jens er begge vokset op i Østervad og har gået i skole samme – og tidligt haft et godt øje til hinanden. Mens præstesønnen Jens forlod byen, forblev snedkerdatteren Dora i byen.

En hændelse gjorde, at hun blev delt i to dele, overkrop og underkrop. Og hvordan skal sådan en todelt kvinde tjene til dagen og vejen? Drive et bordel, selvfølgelig! Så Doras overkrop sidder i en kørestol og bestemmer slagets gang og tager imod penge fra kunderne. Underkroppen svanser rundt i silketrusser og ser lækker ud.

Jens, bosiddende i København, har en nat en drøm om, at den kærlighed, han føler i sig selv og mangler et mål for, kan rettes mod Dora. Hans barndoms veninde. Han ved dog ikke, at hun nu er delt i to, og at hun har overtaget byens bordel.

Han opsøger hende; men det er kun hendes underkrop, der er hjemme.
Sammen med den, eller hende, går han ture gennem sin barndoms landsby, og ud i naturen i den egn, han kender fra tidligere. Her sker der mærkelige ting og sager. Et genfærd af en gammel ålefisker dukker op med sin hest og fortæller sin mystiske livshistorie. Vi møder ham flere gange i romanen; også sammen med hans hustru. Jens – og Doras underkrop – forstår, at der ligger en belæring for dem i møderne med genfærdene. Men hvilken? En bestemt dramatisk begivenhed gør, at begivenhederne tager fart og afgørende ting sker.  

Bogens hovedfortæller er Jens, der fremstår som romanens forfatter. Han har samlet beretninger fra de øvrige (Doras overkrop og underkrop plus værtinden på pensionatet hvor han bor). Med deres forskellige stemmer fortæller de hver især om deres forhistorie og bevæggrunde. Således får læseren et nuanceret kendskab til romanens karakterer, ikke alene af hvad de siger, men også måden de taler om det på.  Klik, køb og læs mere >>

Om forfatteren

Ole Gadegaard Frandsen er 68 år (i år 2021), og romanen er hans debut på det litterære marked. Han har tidligere undervist i dansk og biologi på Aalborg City Gymnasium og skrevet eventyr og noveller, mest til skrivebordsskuffen. Samt en erindringsbog: ”Ord om det jeg husker”.
Han har ingen direkte litterære forbilleder til ”Dora delt i to”; men nogen har sammenlignet den med bøger af Murakami og Garcia Marquez. Selv nævner han som sine inspirationskilder H.C. Andersen, Karen Blixen, Jens August Schade ….uden sammenligning i øvrigt! Samt dansk provinsrealisme af enhver slags.

Officer 2117 af Jussi Adler-Olsen

Klik og læs om Jussi Adler-Olsens bog: Officer 2117.

Få det fulde overblik over hele bogserien.

Klik og læs mere >>

Kæden af Adrian McKinty

Vi har læst og anmeldt Kæden af Adrian McKinty.

Romanen ”Kæden” handler om en mor, Rachel, hvis datter bliver bortført på vej til skole. Hvis Rachel ønsker at få sin datter tilbage i live, er hun nødsaget til at overføre en vis sum penge til en anonym modtager og samtidig bortføre et andet barn for at tvinge forældrene til at udføre samme handlinger.

Klik og læs vores anmeldelse >>

FAQ: Hvad handler Dora delt i to af Ole Gadegaard Frandsen om?

👉 Hvad handler Dora delt i to af Ole Gadegaard Frandsen om?

Dora delt i to af Ole Gadegaard Frandsen er en atypisk roman om skæve eksistenser. Kærlighedsromanen handler om Jens og Dora, der er oppe i årene. De får en relation – og samtidig en ikke-relation – til hinanden. Hvordan skal det gå med dem og deres relation? Og specielt når nu Dora er delt i to?

👉 Hvem er Ole Gadegaard Frandsen?

Ole Gadegaard Frandsen er 68 år (i år 2021), og romanen er hans debut på det litterære marked. Han har tidligere undervist i dansk og biologi på Aalborg City Gymnasium og skrevet eventyr og noveller, men mest bare til skrivebordsskuffen. Samt en erindringsbog: ”Ord om det jeg husker”.