I novellesamlingen ‘Fire noveller om kærlighed’ er der fokus på fantastiske fortællinger, fyldt med kærlighed og hvad der dertil hører. Både stormende forelskelse og altopslugende hjertesorger.

Om ”Fire noveller om kærlighed”

De fire noveller om kærlighed er skrevet af fire store og anerkendte forfattere, som alle levende og hjerteskærende beskriver kærlighedens mange facetter. Novellerne er skrevet af henholdsvis Oscar Wilde, Virginia Woolf, Mary Shelley og Lev Tolstoj. De har alle det til fælles, at novellerne kredser om kærlighed.

På novelleæskens bagside kan læse, at novellerne vil være fyldt med historier om kærlighed. Historierne er fra nogle af de helt store forfattere. Selvom man ved dette, kan man have svært ved at begribe hvor stort et indtryk så små historier kan gøre. Novellerne er ikke meget større end en voksenudgave af en pixi-bog. Fortællingerne fylder dog så meget mere i ens bevidsthed. De sidder fast i ens tanker længe efter de er læst. Man får stor litteratur i lommeformat! Novellix har gjort en ære ud af at selektere de fine, smukke noveller. Man mærker tydeligt deres passion for litteraturen, samt forståelsen herom.

Fire novelller om kærlighed er udgivet af forlaget Novellix. Klik, køb og læs mere >>

Anmeldelse af ”Fire noveller om kærlighed”

Et eksempel på en novelle, der er smuk og illustrerer passionen for noveller og forståelsen herfor er novellen ’Arven’ af Virginia Woolf. Her følger vi Gilbert Clandon som er politiker og for nyligt har mistet sin kone. Han står som så mange andre pludselig overfor den arv som bliver efterladt hos dem der står tilbage, når et menneske går bort. Men arven han står overfor, viser sig at fortælle en anden historie en den han har fået og pludselig står han overfor en anden arv en den han havde regnet med og fortællingen får et afsluttende twist. Novellen er fyldt med jalousi, egoisme, kærlighed og smerte. En smuk, enkel og fin novelle som efterlader et stort tomrum efter man har læst den.

En anden novelle i samlingen, er Oscar Wildes ’Nattergalen og rosen’. Her følger vi en frustreret og forelsket ung student, som brændende ønsker sig en rød rose, som han kan give til pigen han elsker. Men i haven vokser der ingen røde roser og han føler sig fortabt. En uselvisk, omsorgsfuld og kærlig nattergal sætter sig for at hjælpe ham med hans ønske. Ingen vil hjælpe, for de træer og busker der gror i haven, laver kun hvide, gule og andre blomster. Ingen røde. Men der er en udvej, siger et træ en dag. Men vejen dertil er smertefuld. Novellen sætter fokus på den menneskelige egoisme, selviskhed, forelskelse og næstekærlighed. En smuk, barsk og smertende fortælling om hvor overfladisk mennesket kan være, men også en fortælling om hvor langt nogle vil gå for andre.

★★★★✩

Bogen får 4 ud af 5 stjerner, for at være spækket med gode noveller om især den smertende kærlighed. Man får øjnene op for hvor stærke følelser kærligheden egentlig bringer og hvor meget smerte den kan påføre mennesket. Novellix har gjort et rigtig godt stykke arbejde med at udvælge netop disse noveller, som hver og en har en fortælling man aldrig glemmer.

Uddrag fra novellen ’Arven’

”Mr. Clandon,” sagde hun og så direkte på ham for første gang, og for første gang blev han slået af det sympatiske og dog søgende udtryk i hendes øjne.

”Skulle der nogen sinde,” sagde hun, ”blive noget, jeg kan hjælpe Dem med, så glem ikke, at jeg for Deres kones skyld vil føle det som en glæde … ”

Dermed gik hun. Hendes ord og udtrykket, de blev sagt med, var ganske uventede. Det var næsten, som om hun forestillede sig eller håbede, at han havde brug for hende.

Uddrag fra novellen ’Nattergalen og rosen’

Musikerne vil sidde på galleriet og spille på deres strengeinstrumenter,” sagde den unge student, “Og min elskede vil danse til tonerne af harpe og violin. Hun vil være så let til bens, at hendes fødder knap nok rører gulvet, og bejlere i farvestrålende klæder vil flokkes om hende. Men mig vil hun ikke danse med, for jeg har ikke nogen rød rose at give hende. ”Han kastede sig ned i græsset, skjulte ansigtet i hænderne og græd.

Om Novellix

Novellix udgiver noveller og novellesamlinger. Idéen opstod hos Lena Hammergren, da hun følte hun manglende noget at læse i toget. Derfor grundlagde hun og andre Novellix – en form for Pixi-bog for voksne. En læseoplevelse i et let læseligt format, tilpasset den, som vil have mere litteratur ind i hverdagen. Novellix kom til Danmark i 2019 og blandt de første udgivelser var forfattere som både Henrik Pontoppidan, Helle Helle m.fl. I 2020 udkom de første nyskrene noveller af danske forfattere.

Specifikationer

Forfatter: Oscar Wilde, Virginia Woolf, Mary Shelley og Lev Tolstoj
Titel: Fire noveller om kærlighed
Udgivelsesår: 2020
Oversætter: Mette Egerod, Annette David, Jakob Levinsen, Marie Tetzlaff
Omslag: Lisa Benk
Sprog: Dansk
Forlag: Novellix
Udgave: 1
Udgivelsestype: Bog
ISBN13: 9788793904149

Klik, køb og læs mere >>

Kæden af Adrian McKinty

Vi har læst og anmeldt Kæden af Adrian McKinty.

Romanen ”Kæden” handler om en mor, Rachel, hvis datter bliver bortført på vej til skole. Hvis Rachel ønsker at få sin datter tilbage i live, er hun nødsaget til at overføre en vis sum penge til en anonym modtager og samtidig bortføre et andet barn for at tvinge forældrene til at udføre samme handlinger.

Klik og læs vores anmeldelse >>

Yoga ABC – Yogadigte af Claus Ankersen

Du får en sproglig og spirituel rejse i bogform. Sutras på moderne dansk og – formentlig – verdens første yoga ABC til voksne i digtform.

Klik og læs omtalen af bogen her >>