I Pestens Tid af Hanne Guldberg Mikkelsen er en coronakomedie. Du får en anderledes hyggegrum feelgood krimikomedie med indlagt romantik og sjov af forfatterinden, som dog tidligere har skrevet mest faglitteratur. Så Hanne er absolut en erfaren forfatter med en stabel af bøger til gymnasiet og små fagbøger udgivet hos forlaget Gyldendal og en bunke hemmelige krimier under pseudonym. Hanne Guldberg Mikkelsen fortæller, at hun skrev disse krimier under et pseudonym efter hun lige var blevet skilt og på det tidspunkt havde hun brug for penge. Hun var ikke så stolt af dem. Dét er hun til gengæld af seneste bog ”I Pestens Tid”. Du får en meget anderledes bog, som kan beskrives som en slags fusionsbog – med tydelig inspiration fra universer som Woodhouse og Agatha Christie. Klik, køb og læs mere >>

Om bogen “I pestens tid af Hanne Guldberg Mikkelsen”

Hvad sker der, hvis et rør med pestbakterier pludselig forsvinder fra et normalt topsikret laboratorium på en ø?

Statsministeren har knapt nået at synke en makrelmad og løsne hestehalen efter pandemi 1 – før en ny og endnu værre truer.

Dagmar Dreyer erkender, at hele holdet af dødtrætte virologer, FE, PET og FBI samt finansdrenge, jurister og departementschefer må i aktion igen. Det gælder sundhedsdirektør Anton Bing, hvis kat, Vinterberg, hele bogen igennem har meget dårlig mave. Det gælder Krukow’erne på slottet Løvendal, som ufrivilligt hvirvles ind i begivenhederne, da komtesse Bolette stikker af, kort før hun fylder 75. Det gælder biologen Thor Bang og hans ven, helikopter Jørgen, som jager bakterier i permaen, og det gælder selvfølgelig TV-lægen Evald Hagedorn med de exceptionelt flotte briller samt praktisk virolog Allan Pandrup Gumsen, der har en slående lighed med et får. Og en masse andre, der er med i optakten til en ny pandemi med epicenter i Danmark. Pressen er også straks på banen.

Bogen udkommer d. 10. august 2021 på forlaget Brændpunkt. Bogen er på 215 sider. Klik, køb og læs mere >>

Om Hanne Guldborg Mikkelsen

Forfatter Hanne Guldberg Mikkelsen er cand.mag. (historiker) og uddannet journalist.

Uddrag fra I Pestens Tid af Hanne Guldberg Mikkelsen

Rune Wihre rapporterer til TV-1 News fra stedet:

”Som man kan se bag mig, er der et stort opbud. Figurerne i heldragt er fra det nationale epidemi-rejsehold. De har selvfølgelig syv segl for munden, og jeg vil derfor ikke afsløre, hvad de har fortalt. Men TV-1 News erfarer, at der er PEST i Danmark, og at Løvendal og Søndre Uvelse er centret for denne smitte!”

Studievært Veronika gispede og i kontrolrummet blev der skrevet en gul breakingbjælke, som var så stor, at den pressede hende helt op i toppen af skærmen.

”Dette er fuldstændig historisk. Vi har ikke oplevet noget lignende siden Store Nordiske Krig!”, skreg Veronika hæst.

Er det en galning, der er på spil? En kynisk afpresser? Er det måske bio-terrorisme? Er det virkelig den historiske Sorte Død, menneskeheden står overfor?

Pest slog halvdelen af Europas befolkning ihjel i middelalderen. Og bakterien eksisterer endnu. Af og til kommer der udbrud og bakterien er ikke til at spøge med:

Uddrag 2 fra bogen I Pestens Tid af Hanne Guldberg Mikkelsen

”Hvad sker der, hvis man får pest? Hvordan bliver man smittet?”, spurgte statsministeren.

Dét kunne sundhedsdirektøren svare på. Han var trods alt gynækolog og kendt for at være i stand til at foretage et kejsersnit på otte minutter. Endda med indlagt kaffepause.

”Der er to former for pest,” startede han og lænede sig med grundløs selvtillid hen over bordet.

”Byldepest og lungepest…”

Brygning af æblecider af Michael René

Vi har skrevet et sammendrag af, hvad bogen “Brygning af æblecider” handler om.

Bogen fortæller nemlig ikke bare, hvordan man producere æblecider derhjemme, men du får et dybt indblik i det væld af æblesorter du finder i danske supermarkeder og i din egen have. Du får historierne om deres oprindelse og krydsningen mellem de mange sorter.

Klik og læs meget mere >>

FAQ: Hvad handler I pestens tid om?

👉 Hvad handler bogen “I pestens tid” om?

Du får en spændende og humoristisk coronakomedie med afsæt i det som hele verdens befolkning har oplevet gennem Corona-pandemien. Du møder journalister, virologer, sundhedsdirektøren og en masse andre som vikles ind i denne historie. Bogen er skrevet af forfatter, journalist og historiker Hanne Guldberg Mikkelsen, som er en erfaren forfatter med et væld af bøger bag sig.