Har du problemer med at håndtere din vrede? Så er der hjælp at hente med denne nye bog med titlen: Vrede – en mulighed for forandring af Helene Lysekilde Goldberg. Du får en kærlig guide til at forløse din vrede og bruge den konstruktivt med metoder fra psykoterapi, NLP-coaching, mindfulness-meditation, hypnose, Yin yoga og Kundalini yoga. Bogen er skrevet af Af Helene Lysekilde Goldberg og udgivet af Forlaget BoD. Den er smukt illustreret af Helle Lang og Morten Darum. Klik, køb og læs mere om den fysiske bog her >> eller eBogen her >>

Om bogen: Vrede – en mulighed for forandring af Helene Lysekilde Goldberg

Tag på rejse i dit indre og mød din vrede på nye måder

I bogen tages læseren med på en rejse. En rejse, hvor man arbejder med sin egen vrede i både kroppen og i sindet. Bogen handler om, hvordan vi kan anvende vrede som en trædesten mod mere glæde, tilfredshed, ærlighed, ro og velvære.

Dette er ikke en akademisk eller teoretisk bog, men en bog til dig, der har lyst til at arbejde med dig selv og din vrede. Bogen er case- og øvelsesorienteret. Øvelserne hjælper læseren til: at blive bevidst om sin egen vrede, og til at forstå vredens positive hensigt – for eksempel at vrede somme tider er et tegn på, at der er noget galt med den måde, man har indrettet sit liv på, og at det er på tide at gøre noget ved det. Eller at der er vigtige behov, der ikke bliver opfyldt.

Bogens cases fortæller om, hvordan andre har oplevet noget lignende. Og de danner afsæt for både øvelserne og forslag til, hvordan man helt konkret kan arbejde med at forløse sin vrede ved:

 • At få en ny bevidsthed
 • At forstå hvad der sker i hjernen, når ”det slår klik”
 • At sige nej og sætte grænser
 • At være modig og ærlig, selv når det er svært at sige fra
 • At acceptere og sige pyt til det, man alligevel ikke kan gøre noget ved
 • At tilgive sig selv og andre
 • At bruge mindfulness og meditation med det formål at slutte fred med vrede og negative tanker
 • At blive healet og forløst for vrede ved hjælp af hypnose
 • At blive healet og forløst for vrede ved hjælp af Yin yoga
 • At blive healet og forløst for vrede ved hjælp af Kundalini yoga

Klik, køb og læs mere om den fysiske bog her >> eller eBogen her >>

Bogen kan anvendes på mange måder

Det er en spændende bog, og mange af øvelserne er ikke kun udviklet med henblik på at forløse vrede. Du vil derfor også kunne bruge øvelserne som led i din selvudvikling og bearbejdelse af mange andre følelser og problemstillinger. Det har desuden været vigtigt for forfatteren at få kroppen med. Dette skyldes, at vi i Vesten ofte stopper, før vi når at forholde os til kroppen, og hvad der sker i den. I stedet tror vi ofte, at vi kan tænke os ud af alting.

Det er ærgerligt, for kroppen er fyldt med visdom og potentiale, får vi at vide i bogen. Kroppen er nemlig vores største sanseorgan, og der sker en masse i kroppen, når vi føler vrede. Derfor kan vi også – uden at forholde os til ret meget andet – arbejde med at forløse vreden direkte via afspænding og arbejde med kroppen. Af samme grund finder du mange meditationer og yogaprogrammer i bogen. Disse kan hjælpe dig til at forløse vrede dybt i din krop.

Tager afsæt i hypnoterapi, yoga, meditation og mere

Bogen indeholder ikke én objektiv sandhed. Den er derimod et udtryk for de metoder, som forfatteren (der er terapeut) selv har haft størst effekt af, når hun hjælper mennesker med at håndtere deres vrede. Bogen tager især afsæt i forfatterens erfaringer og arbejde med hypnoterapi, yogaterapi, meditation, NLP-coaching og psykoterapi.

Vrede som en følelse indeni

Bogen handler om vrede som en følelse indeni. Fokus er derfor lagt på mulighederne for at håndtere, forløse og leve i fred med denne følelse. Bogen handler derimod ikke om ”aggression” og ”vold”, hvilket ofte defineres som adfærd, man kan observere udefra, og som kan være en negativ konsekvens af følelsen vrede. 

Teori om vrede

Sidst i bogen kan du læse om teoretiske perspektiver på vrede. Der er eksempler fra både fra den mere veletablerede forskningsverden indenfor psykoterapi og psykologi og fra den komplementære og helhedsorienterede behandling og filosofi. Der er en omfattende litteraturliste sidst i bogen. Bogen dykker i denne afsluttende sektion ned i tre perspektiver på vrede:

 • At vrede er en grundfølelse, der sikrer vores overlevelse (et psykologisk perspektiv)
 • At vrede er en ubalance i kroppen (et perspektiv fra den mere komplementære behandling og den traditionelle kinesiske medicin)
 • At vrede er en form for lidelse, som ophører, når mennesker vil lærer at accepterer livets basale sandheder (en buddhistisk fortolkning af hvordan lidelse opstår og ophører).
  Klik, køb og læs mere om den fysiske bog her >>

Det mener vi om bogen

Vrede – en mulighed for forandring af Helene Lysekilde Goldberg er en lærerig, kærlig, omsorgsfuld, og velskrevet bog. Du får en bog, som tager læseren ved hånden hele vejen. Den kan varmt anbefales til dig, der har det svært med din vrede. Er du nysgerrig efter at dykke ned i følelsen vrede og lære at håndtere den på mere konstruktive måder? Så klik, køb og læs mere om den fysiske bog her >> >> eller eBogen her >>

Om forfatteren Helene Lysekilde Goldberg

Bogen er skrevet af Helene Lysekilde Goldberg. Hun er psykoterapeut, yogalærer, hypnoterapeut og antropolog. Hun brænder for at hjælpe mennesker med at finde indre ro og skabe balance i krop og sind, hvilket man tydeligt oplever som læser af bogen.

Helene er en erfaren skribent, og hun har udgivet en række fagartikler og livsstilartikler inden for yoga og sundhed. Hun har desuden udgivet 2 andre bøger, hvor hun har været initiativtager og medforfatter.  

Børnebog: Slottet med de mange værelser 2008 (Turbineforlaget)
Fagbog: Reconceiving the Second Sex 2009 (Berghahn Books)

Siden 2016 har Helene været indehaver af virksomheden ”Indre ro” i Odense, som blandt andet tilbyder yoga, meditation, mindfulness, terapi, weekend retreats og yogarejser (Læs mere om Indre ro i Odense)

I 2020 åbnede hun desuden søstervirksomheden ”Indre ro ONLINE”, som tilbyder online yoga, meditation, mindfulness, terapi og hypnose (meget gerne aktivt link til hjemmesiden).

Forstå dit DNA af Lasse Folkersen

Klik og læs vores artikel om bogen
omhandlende dit DNA >>

FAQ: Hvad handler bogen “Vrede – en mulighed for forandring af Helene Lysekilde Goldberg” om?

👉 Hvad handler bogen “Vrede – en mulighed for forandring af Helene Lysekilde Goldberg” om?

Bogen: Vrede – en mulighed for forandring af Helene Lysekilde Goldberg. Du får en kærlig guide til at forløse din vrede og bruge den konstruktivt med metoder fra psykoterapi, NLP-coaching, mindfulness-meditation, hypnose, Yin yoga og Kundalini yoga.