Forstå dit DNA – En guide af Lasse Folkersen er en letlæselig guide om dit DNA, og de muligheder, der ligger i DNA’et samt de mange videnskabelige opdagelser gennem de sidste årtier indenfor biologi, ærkæologi, retsvidenskb, slægtsforskning og medicin. Bemærk det er en lille fin forbrugerbog og ikke en underviserbog om dit DNA. Klik, køb og læs mere >>

Forstå dit DNA – En guide af Lasse Folkersen er en god og interessant bog om det menneskelige DNA, genom og arvemasse. Hvor meget kan vi få oplyst, hvor korrekt er det, vi kan få oplyst rent statistisk? Og har du egentlig lyst til at få oplyst, hvis du har genet for en dødelig sygdom? Prisen er raslet ned fra 3.000.000.000 $ for en præsentation af det første fuldstændige analyseret DNA til knap 100 $ og en spytprøve for et analyseret DNA i dag. Så på den måde er der ikke en umiddelbar en teknisk eller en økonomisk hindring i ikke at kende sit eget DNA, men har du lyst til det? Måske efter at have læst denne bog.

Ca. 99,9% af menneskers DNA er ens gennemsnitligt set, mens 0,1% udgør forskellene mellem mennesker. Det skal dog understreges at disse procenter skal ses i forhold til, at der er mere end 3 miliarder nukleotider (DNA-Bogstaver, C, G, A & T). Så 0,1% udgør altså stadig en hel del nukleotider (proteinkodning) for det individuelle menneske. Gorillaer er 98% identisk med mennesker, mens hunde er 84% identisk med mennesker. Bogen er enormt interessant og sprængfyldt med faktuelle oplysninger og redegørelser.
Forstå dit DNA – En guide af Lasse Folkersen er udgivet af forlaget Filo. Bogen er på 106 sider. Klik, køb og læs mere >>

Anmeldelse af Forstå dit DNA – En guide af Lasse Folkersen

Bogen “Forstå dit DNA – En guide af Lasse Folkersen” introducerer kompliceret stof enkelt og forståeligt til den almene læser med et godt introducerende eksempel med hårfarve og DNA-kodning. Bogen når også igennem en del faktuelle detaljer såsom DNA i dyr og mennesker og kromosomer. Der introduceres til forskellige former for DNA-studier såsom familiestudier (linkage study) og befolkningsstudier (Genome-Wide Association Study) samt DNA-dataindsamlingsmetoder som DNA-sekvensering (den grundige og dyre metode) og Microarray’s (den simple og billige metode). Dertil følger introduktion til en supplerende metode kaldet “linkage disequibrilibrium”, samt online oversætningsværktøjer såsom https://www.impute.me/. Denne hjemmeside https://www.impute.me/ er et site som forfatteren selv har oprettet, hvor man kan uploade en købt og analyseret microarray-fil og så returneres en større fil med flere data.

Ønsker du at få målt dit DNA, så giver denne bog informationer, som kan klæde dig på til at vurdere den jungle af firmaer, der tilbyder DNA-test og til at hjælpe dig til at stille de rigtige spørgsmål inden du bestiller en DNA-test. Der skrives om firmaer som: 23andme, Ancestry.com, myheritage, DNAgedcom m.fl. Se også www.my46.org som inspiration til info om genomer. Sidst men ikke mindst nævnes www.snpedia.com, som er en gratis wikiside med info om genetiske opdagelser seriøse som useriøse.

Bogen “Forstå dit DNA – En guide af Lasse Folkersen” introducerer til DNA, mutationer af DNA og sygdomme, DNA i dyr og mennesker, studier af tvillinger, effekt af gener vs. dagligdagspåvirkninger og valg i livet. Der skrives og introduceres til en lang række øvrige parametre i forhold til arvelighed og DNA end ovenstående liste. Samlet set en meget grundig bog med en solid introduktion til om menneskers DNA, usikkerheder og Odds (Odds ratio) i de mange analyser og konklusioner.

Vores vurdering er at alle borgere vil kunne læse denne bog med stor glæde. Du får et godt indblik i DNA og de muligheder og usikkerheder sådanne analyser medfører og samlet kan du få stor gavn af indholdet i denne bog.

Bøger.org giver bogen “Forstå dit DNA – En guide af Lasse Folkersen” 5 stjerner ud af 5 stjerner for en velskrevet og meget interessant faglig bog med masser af praksiseksempler, som gør at alle fagudtryk er enkle at forholde sig til. Forstå dit DNA – En guide af Lasse Folkersen introducerer også DNA og slægsskab, DNA og folkesygdomme samt DNA og sjældne genetiske sygdomme. Klik, køb og læs mere om bogen her >>

.

Kapitlerne i bogen “Forstå dit DNA – En guide” af Lasse Folkersen

Her er en titeloversigt over de mange kapitler i bogen “Forstå dit DNA – En guide af Lasse Folkersen”:

Kapitel 1. Min datters hårfarve.

Kapitel 2. Introduktion til genetik.

Kapitel 3. Metoder i forbrugergenetik.

Kapitel 4. Slægtsforskning.

Kapitel 5. Sjældne genetiske sygdomme.

Kapitel 6. Folkesygdomme

Kapitel 7. Fremtiden, genetikken og etikken.

Interessekonflikter og dedikationer

.

Forfatteren bag Forstå dit DNA – En guide af Lasse Folkersen

Lasse Folkersen er uddannet humanbiolog, og han har en pHd i genetik. Han har arbejdet med at oversætte genetik til praktisk anvendelse, herunder udvikling af gigtmedicin på Novo Nordisk, hjertesygdomsmarkører med Pfizer, samt underviser (adjunkt) på DTU (Danmarks Tekniske Universitet). I dag (ved bogens udgivelse 2018) arbejder han som forskningsleder i Region Hovedstaden. Lasse Folkersen interesserer sig også meget for genetikbaserede start-up initiativer, og han har arbejdet med genetisk lægemiddeludvikling til gen-testning af engelske elitefodboldspillere. Klik, køb og læs mere om bogen her >>