Brikker af Ellen Bache er den uafhængige fortsættelse af debutromanen Mosaik.

Om Brikker af Ellen Bache

Signe var til gårdfest i en sart rosa blondekjole med vid nederdel. Hun følte sig smuk, men omklamret af tung varme og gifte par. Hun både gloede på dem og kiggede væk. Øjnene flakkede, mens hun febrilsk snakkede med endnu et gift par, hendes gode ven Osvald med de skelende grønne øjne og Vivian med stort rødt hår og perlende latter.

Hun viftede Vivians cigaretrøg væk og grinede demonstrativt højt over Osvalds morsomheder. Han pegede på flagstangen. ”Der er rift om det flag. Nu har klematissen snoet sig hele vejen op langs stangen og hen til vimplen, der flirter med træet. Gad vide, om grenen bliver jaloux.” Signe følte sig ramt og dækkede det med en kunstig latter.

Romanen er et samspil af buddhisme, dating, erotik, lykkelig og ulykkelig kærlighed, selvmordstanker, terapi og selskabelighed krydret med humor. Brikker af Ellen Bache er udgivet af forlaget Forfatterskabet.dk. Romanen er på 261 sider. Klik, køb og læs mere >>

Om forfatterinden Ellen Bache

Ellen Bache er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i år 1982. Hun elsker at spille violin, og har brugt sin kunstneriske åre og erfaringer med manuskripter til at skrive denne roman. Romanen er fiktion, men inspireret at meget sandsynlige hændelser. Ellen Bache har arbejdet som korrekturlæser på forlaget Munksgaard, som i dag er en del af Gyldendal. Ellen Bache har også arbejdet som korrekturlæser hos forlaget Gyldendal formentlig da de var et selvstændigt forlag. Sidst men ikke mindst har hun også arbejdet som korrekturlæser hos Politikens Forlag. Så Ellen Bache er dybt inde i rammerne for en god fiktiv historie og har stor erfaring med at rette klassiske fejl gennem hendes mangeårige arbejde som korrekturlæser. Ellen Bache arbejder til daglig som aktivitetsmedarbejder på et plejecenter, så hun er en forfatterinde med et godt hjerte.

Anmeldelse af Brikker af Ellen Bache

★★★★✩

På den første side i bogen introduceres man til et persongalleri i en opgang, meget smart med en oversigt, hvis man senere i bogen får brug for lige at slå en relation eller en detalje op.

Man møder bl.a. Vivian og Oswald. De er gift og bor sammen, men de går til sexolog for at få lidt liv i deres sexliv. Man følger også Vivian og alle de andre rundt i deres dagligdag, hvor der er en del ting der udfordre. Man møder faktisk et væld af personer fra hele opgangen, og man lukkes langsomt ind hos de mange familier og lære dem at kende.

Bøger.org giver Brikker 4 ud af 5 stjerner for en roman, der er velskrevet og scenerne virker enormt troværdige. Det er som en lille Tv-serie, hvor man dog til tider hopper lidt hurtigt mellem de mange scener, men så udfordres man som læser for at følge med. Det fungerer helt fint for der er maser af drama, problemer, håb og løsninger i den lille opgang. Dertil er sproget dejligt humorristisk, men stadig balanceret, og det holder en god stemning hele bogen igennem. På den måde kan bogen nemt vende de lidt svære emner på en frisk måde.

Klik, køb og læs mere >>

Vores anbefalinger

Mosaik af Ellen Bache

Vi har også læst og anmeldt Mosaik af Ellen Bache.

Klik og læs anmeldelsen her >>

Kæden af Adrian McKinty

Vi har læst og anmeldt Kæden af Adrian McKinty.

Romanen ”Kæden” handler om en mor, Rachel, hvis datter bliver bortført på vej til skole. Hvis Rachel ønsker at få sin datter tilbage i live, er hun nødsaget til at overføre en vis sum penge til en anonym modtager og samtidig bortføre et andet barn for at tvinge forældrene til at udføre samme handlinger.

Klik og læs vores anmeldelse af bogen her >>

Vi er kortvarigt smukke her på jorden af Ocean Vuong

Romanen er skrevet som et brev fra en søn til en mor, som ikke kan læse. Han skriver hjerteskærende til sin mor, mens han samtidig afdækker en hel familiehistorie – både om sin egen opvækst, men også sin mors og mormors, i Vietnam. Lille hund, som han kaldes og Trevor møder hinanden som teenagere og udforsker, hvad det indebærer at blive voksen. Deres relation handler mest af alt om at høre lidt til hos en anden, at betyde noget for et andet menneske, samtidig med at de udforsker deres seksualitet.

Klik og læs vores anmeldelse af bogen her >>

FAQ: Hvad handler Brikker af Ellen Bache om?

👉 Hvad handler Brikker af Ellen Bache om?

Romanen “Brikker af Ellen Bache” er et samspil af buddhisme, dating, erotik, lykkelig og ulykkelig kærlighed, selvmordstanker, terapi og selskabelighed krydret med en god humor. Man følger et helt persongalleri i en opgang igennem hverdagens trommerum. Romanen er velskrevet og scenerne virker enormt troværdige.

👉 Hvem er Ellen Bache?

Ellen Bache er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i år 1982. Hun elsker at spille violin, og har brugt sin kunstneriske åre og erfaringer med manuskripter til at skrive flere romaner. Ellen Bache har arbejdet som korrekturlæser hos en lang række af de helt store forlag. Så hun er dybt inde i rammerne for en god fiktiv historie.