Mosaik af Ellen Bache starter med et indblik i de mange hustande, som bogen følger i en opgang og nabolejligheder på Vesterbro i det indre København. Du får en dramatisk og humoristisk introduktion til helt almindelige mennesker liv og deres mange forskellige ståsteder, typer, psykiske svagheder og styrker. Der er også seksuelle udfordringer allerede på de første fem sider, hvor to af karaktererne, som begge er i faste parforhold mødes på et hotel og har sex. Samtidig introduceres man parakdoksalt til en række af de singler, der bor i ejendommens lejligheder. Så scenen er hurtigt sat til en spændende roman med masser af humor, drama og skandaler. Lidt ligesom hverdagen hos mange familier i Danmark. Mosaik af Ellen Bache, klik, køb og læs mere her >>

I romanen Mosaik af Ellen Bache er romanens figurer alle fra samme opgang på Vesterbro, og deres skæbner flettes ind i hinanden i et 7-årigt forløb skitseret fra november 2009 til december 2016. De mange beboere er meget forskellige, eksempelvis er Hannibal bøsse og bor sammen med sin søn. Oswald, der bor på 3. sal fantaserer om overboen, og det bunder i at Oswald er så uheldig med det modsatte køn, og savner derfor en kæreste. Sigurd, som ikke kan få den op og stå har det med at blive rasende og ondskabsfuld, når han bliver sur. Dette har medført at konen Frederikke har fundet en hemmelig elsker, som hun mødes med på hotel, når hun ikke kan styre sine seksuelle lyster, og når hun har brug for at komme væk fra sin mand. Den hemmelige elsker Anton bor sammen med sin kæreste Vivian. Frederikke fra 2 sal og Signe fra 4 sal er gode veninder, men Frederikke har både en mand og en elsker, mens Signe leder forgæves efter manden i sit liv, og det kan give dem lidt at snakke om og lidt at diskutere.  Signe er gode venner med Oswald på 3 sal og Oswald er lærer for den unge Adrian, der bor hos sin far Hannibal, som er bøsse. Endelig bor Signes ekskæreste Oliver sammenn med Vivians orkesterkammerat Liva i stuen. Signe syntes det er svært at bo i samme opgang som sin ekskæreste, når hun stadig er single. Alle disse karakterer spindes ind i et spind – nærmest som taget ud af en Tv-serie som Sex & the City – Et velskrevet og humoristisk manuskript.

Mosaik af Ellen Bache er på 376 sider, og romanen er udgivet af forlaget Mellemgaard. Klik, køb og læs mere her >>

Om forfatterinden Ellen Bache

Ellen Bache er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i år 1982. Hun elsker at spille violin, og har brugt sin kunstneriske åre og erfaringer med manuskripter til at skrive denne roman. Romanen er fiktion, men inspireret at meget sandsynlige hændelser. Ellen Bache har arbejdet som korrekturlæser på forlaget Munksgaard, som i dag er en del af Gyldendal. Ellen Bache har også arbejdet som korrekturlæser hos forlaget Gyldendal formentlig da de var et selvstændigt forlag. Sidst men ikke mindst har hun også arbejdet som korrekturlæser hos Politikens Forlag. Så Ellen Bache er dybt inde i rammerne for en god fiktiv historie og har stor erfaring med at rette klassiske fejl gennem hendes mangeårige arbejde som korrekturlæser. Ellen Bache arbejder til daglig som aktivitetsmedarbejder på et plejecenter, så hun er en forfatterinde med et godt hjerte.

Anmeldelse af Mosaik af Ellen Bache

Romanen, Mosaik af Ellen Bache, er delt op i mange små afsnit med overskrifter i kapitlerne. Selve inddelingen af kapitlerne er sturktureret tidsmæssigt fortløbende fra nov. 2009 til dec. 2016. De mange små afsnit gør, at bogen er nem at gå til og få læst. Man kan nøjes med et lille afsnit eller to og sætte bogmærket i og fortsætte senere, når man har tid igen.

Bogens første kapitel giver en fin introduktion til de mange familier og forskellige karakterer i opgangen på Vesterbro sammen med en introduktion til, hvad de kæmper med i dagligdagen, og hvor de er i deres liv samt hvilke typer de enkelte personer er som sociale individer.

I kapitel to kommer man lidt tættere på de mange karakterer. Signe fra opgangen har endda flere paralleller med forfatterinden Ellen Bache, hun har nemlig arbejdet som korrekturlæsr for et af de store dagblade, og så er Signet uddannet skuespillerinde fra statens teaterskole, og så arbejder hun på et plejecenter. Det er egentllig meget godt med sådan en detalje, der får læseren til at spekulerer på, om der mon er flere ligheder mellem forfatterinden af romanen og karakteren Signe.

I kapitel tre der er der sommerfest i kolonihaven og her mødes mange fra opgangen, og der er langt op til hygge og skandaler.

Teknisk giver de første tre kapitler en meget god indføring i de mange karakterers liv. Mosaik af Ellen Bache fortsætter med mange detaljer, hvor man suges ind og ud af de mange karakterers liv. Der er nye kriser, overraskelser og glæder i de mange familier hele vejen igennem romanen og opgangen på Vesterbro i København. Det minder meget om en Tv-serie ala “Sex & the City”.

Bøger.org giver Mosaik af Ellen Bache 4 ud af 5 stjerner for en underholdende bog krydret med små digte, citater fra sange og film samt små referencer til det musikalske univers.