Tre sagn om tre folks oprindelse af Orhan Dogru er en spændende bog med tre meget forskellige, men interessante sagn. Du får både et kurdisk, et tyrkisk og et dansk sagn. Klik, køb og læs mere >>

Tre sagn om tre folks oprindelse af Orhan Dogru er en genfortælling af tre sagn. Det første sagn er et kurdisk sagn om den arabiske kong Dahhaks, som havde ladet sig lokke og var blevet snørret af djævlen. Sagnet om Kong Dahhaks med sultne slanger på skuldrene udfordre efter mødet med selveste djævlen den lokale befolkning. Vi møder en række forskellige mennesker og følger deres liv og skæbne i byen.

Det andet sagn hedder Ulvesagnet og bjergtinderne Ergenekon, og dette er et tyrkisk sagn, som handler om tyrkiske nomader benævnt som “blåtyrkerne”. Tyrkerne blev angrebet af en fjendtlig nabostamme, som dræber alle, men en dreng som fjenden ved et tilfælde ikke får slået fuldstændig ihjel, han forsvinder. Man følger sagnet om drengens skæbne og møde med den grå ulv.

Det sidste sagn er et Dansk sagn benævnt “Sagnet om Kong Dan”, som ikke var en historisk rigtig konge, men jf. Orhan Dogru mere en sagnkonge. Kong Dan blev konge af Sjælland. Man følger Kong Dans liv og hører sagnet om, hvordan Danmark får sit navn.

Samlet tre meget forskellige sagn om tre meget forskellige folkefærd, ophav og kultur. Det mærker man både på de eksempler, der er anført i de tre sagn, men også på den dramatiske del af sagnene. Meget interessante og hyggelige historier. Tre sagn om tre folks oprindelse af Orhan Dogru er på 50 sider med fine illustrationer. Bogen er udgivet af TSDK Forlag. Klik, køb og læs mere >>

Anmeldelse af Tre sagn om tre folks oprindelse af Orhan Dogru

Tre sagn om tre folks oprindelse af Orhan Dogru er som udgangspunkt interessant læsning, da der er tale om en genfortælling af sagn og hhv. et Kurdisk, et Tyrkisk og et Dansk sagn. Rent dramaturgisk er de forskellige sagn meget interssante, og de giver alle et nyt billede på de genfortællinger, der har været med til at forme de tre grupper af befolkninger.

Bogen er overskuelig og sagnene er illustreret med meget flotte illustrationer, som understreger de mange detaljer af figurer i de tre sagn. Bogen kan anvendes som interessant læsning for voksne, men også som oplæsning/godnatlæsning for de lidt ældre børn. Vi vurderer at bogen måske vil kunne fungere for børn omkring en alder på 9 eller 10 år samt ældre børn. Der er dog et par scener, som man bør snakke lidt med børnene om, når man læser sagnene sammen med børnene.

Bøger.org giver Tre sagn om folks oprindelse af Orhan Ogru 4 ud af 5 stjerner. Klik, køb og læs mere >>

.

Klik her og læs også vores omtale og anmeldelse af “Newroz som myte og litteratur af Orhan Dogru” >>

.

Om Orhan Dogru

Orhan Dogru er kurdisk, tyrkisk og dansk. Han er 48 år og flyttede til Danmark som 18-årig tilbage i 80’erne. Orhan Dogru er født og opvokset i, og han har altid skrevet meget. I sine unge dage førte han dagbog, og senere var han aktiv som skribent på både tyrkisk og dansk. Han elsker kurdisk, tyrkisk og dansk litteratur. Han skriver hele tiden noget til sin ”skrivebordsskuffe”, så det var ikke uforberedt, da han i nov. 2016 kunne udgive sine første bøger. Der ligger mange års interesse og research bag de mange mytologiske overleveringer. Klik, køb og læs mere om “Tre sagn om tre folks oprindelse af Orhan Dogru” >>