Sig noget seriøst sjovt af Henrik Skovdal er den ultimative guide til at skrive og udforme et foredrag, der ikke er som de vanlige typer af foredrag. Du får, som titlen antyder, et indblik i, hvordan du kan planlægge, skrive og øve foredrag og gøre dem mere levende og underholdende, men uden at indlæring sættes over styr.

Klik, køb og læs mere >>

Sig noget seriøst sjovt af Henrik Skovdal

Du får en bog med faglige oplæg og citater fra et væld af kendisser, der har erfaring med det at stå på en scene og at holde et foredrag, hvor det både er gået godt, men du får også gode tips og tricks til, hvordan du kan håndtere situationer, hvor det uventede og måske uønskede opstår midt i dit foredrag.

Du får en bog, der kan læses langsomt fra den ene ende til anden, men du kan også læse alle sammenfatningerne for enden af hvert kapitel, og såkaldt hive et ekstrakt af de vigtigste pointer ud af bogen og fordøje dem indenbords. Vi læste hele bogen fra enden til anden, da vi ganske enkelt ikke kunne lade være – En meget inspirerende bog.

Sig noget seriøst sjovt af Henrik Skovdal er udgivet af forlaget Cochlea. Bogen er på 253 sider. Klik, køb og læs mere >>

Om bogen og kapiteloversigt

Her er en oversigt til de kapitler, der er i bogen “Sig noget seriøst af Henrik Skovdal.

Kapitel 1. Humor er seriøst sjovt. Bogen er bygget logisk op med et indledende kapitel med fejl og generelle gode råd til det at holde et foredrag og tale til forsamlinger. Første kapitel er krydret med konkrete eksempler på ting, du skal passe på med, og metoder der virker, når du prøver at være humoristisk. Der er et væld af citater fra kendte komikere samt øvrige referencer og kilder.

Kapitel 2. Dit publikum er vigtigere end dit ego og Kapitel 3. Hvor kommer vi fra, hvor skal vi hen og hvor skal vi stille de tomme flasker? Disse kapitler tager samlet fat på det svære i at designe et foredrag samt giver et indblik i dine målgrupper, når du holder et foredrag. Dertil er opbygning af relationer til publikum, samt det at sætte noget på spil også afgørende for en succesfuld optræden. Klik, køb og læs mere >>

Knapt halvvejs i bogen får du tips fra Stand Up scenen

Kapitel 4. Hey Ruth, har vi mere mammut. Et kapitel, der giver gode råd til, hvordan du husker dit materiale bedst, herunder memoteknikker, såsom: 1. Hukommelsespaladset, 2. Chunking og 3. Segways.

Kapitel 5. Komikerens værktøjskasse: 10% Inspiration og 90% håndværk. I dette kapitel præsenteres du for komikernes værktøjskasse, og hvordan du kan arbejde med at designe dine jokes. Der gennemgås teknikker som: 1. Bait and Switch, 2. Pull back and reveal, 3. Tretrinsraketten, 4. Observationskomik og “Det er lidt ligesom (sammenligningsjokes)”, 5. Anekdoten, 6. Ordspil eller puns og 7. Callbacks. Klik, køb og læs mere >>

Gode råd til at takle nervøsitet, og de uventede ting under et foredrag

Kapitel 6. Nervøs? Mig? Nej, nej, håndsved og høj puls er arveligt i min familie. Er et kapitel om angsten for at optræde foran et publikum, og hvordan du kan betragte dette. Du får en redegørelse af en række væsentlige pointer, der kan hjælpe med at mindske nervøsiteten. Her er træning eksempelvis en afgørende faktor for succes og styring af en eventuel nervøsitet.

Kapitel 7. Wooow, så hørte man lige mig stå og sige noget vildt klogt. Er et kapitel, der handler om selve foredraget, din entré og din fremtoning.

Kapitel 8. Mytedræber: Der findes spandevis af tåbelige spørgsmål. Dette kapitel handler om at takle afbrydelser, bedrevidende og/eller kritiske kommentarer fra dit publikum (hecklere). Der er også som i alle øvrige kapitler underfundige og gode citater, såsom Pippi Langstrømpe citatet: “Den stærke skal være den sødeste” og mange flere brugbare citater.

Kapitel 9. Ser jeg fed ud i det her mikrofonstativ? Omhandler det, at bliver god til at modtage efterkritik og øve sig i at modtage kritik samt at fejle. Et kapitel med masser af eksempler og gode tips.

Kapitel 10. Bare slap af, og vær dig selv! I dette kapitel få du de sidste gode råd til dine kommende optrædener og/eller foredrag.

Kapitel 11. Outro – Et kapitel med en afrunding af bogen. Klik, køb og læs mere >>

Anmeldelse af Sig noget seriøst sjovt af Henrik Skovdal

★ ★ ★ ★ ★

Anmeldelsen af Sig noget seriøst sjovt af Henrik Skovdal var en absolut fornøjelse at læse. Bogen er underholdende, lærerig og sjov.

Bøger.org giver bogen 5 ud af 5 stjerner for en fantastisk bog til alle, der i deres job eller bare privat vil blive bedre taleskrivere og blive bedre til at producere gode oplæg, foredrag eller komik på en scene. Du får en lang række gode råd fra professionelle komikere, som du kan krydre dine optrædener, oplæg og foredrag med. Men husk på, at det er aldrig en nem opgave, at skrive et vellykket foredrag til et publikum, det kræver hårdt arbejde og træning – samt revision af de udviklede foredrag indtil foredraget er 100% på plads.

Dertil er det vigtigt, at du føler dig godt tilpas og tryg med dit foredrag. Samlet set kan vi absolut anbefale denne bog. Selv for en erfaren foredragsholder, som mig selv, der fik jeg gode råd og pointer med til mine egne personlige oplæg fremover – tak til Henrik Skovdal. Klik, køb og læs mere om bogen >>

Om Henrik Skovdal

Forfatter Henrik Skovdal er en erfaren herre med mere end 20 års erfaring med foredrag, undervisning, præsentationer, festtaler, facilitering, mødeledelse o.lign. Han er uddannet Cand. Mag. i samfundsfag suppleret med kommunikations- og medievidenskab fra Aarhus Universitet. Han har i en længere årrække trænet ledere, projektledere, medarbejdere og foredragsholdere i at være klare i spyttet på en talerstol. Klik, køb og læs mere om bogen >>

Krimier af Lars Kepler

Vi har samlet en lang række af Lars Keplers bøger her.

Du kan se bøgerne med kriminalkommissær Joona Linna.

Klik og læs omtaler af de mange bøger >>

Jytte vender tilbage af Morten Münster

Denne bog er nr. 2 i serien med gode råd til styring af din organisation/arbejdsplads.

Få gode råd til at få ryddet op i og tag et kig på din arbejdsplads med helt nye øjne.

Klik her og læs vores omtale af bogen >>

FAQ: Hvad handler “Sig noget seriøst sjovt af Henrik Skovdal” om?

👉 Hvad handler bogen “Sig noget seriøst sjovt” om?

Bogen “Sig noget seriøst sjov af Henrik Skovdal” er en fantastisk håndbog til dig, der gerne vil lære at skrive et bedre foredrag, med et mere frisk og humoristisk tvist. Nå dine tilhører bedre med denne guide. Du får et hav af gode råd fra en stribe kendisser fra komikernes verden. Dertil lærer du, de gode tricks til at designe jokes. Med denne bog har du en god værktøjskasse til, at skrive og afholde gode succesfulde foredrag og oplæg.