Om udregning af rumfang af Solvej Balle er en kærlighedsfortælling (roman), en historie om hvor utilregnelig ting og tid egentlig er, men også med en vis uhygge over sig. Denne bog er den første ud af Balles septologi.

Indsigt i bogens form: Det kunstneriske ligger i ordene, detaljerne, de fine og lange sætninger. Ikke så meget i handlingen, og det kan man især mærke ved de retoriske spørgsmål Tara stiller i bogen. Bogen udforsker, søger at forstå og ønsker, at diskutere tiden og hvor utilregnelig ting egentlig er. Balle peger på noget af det vi alle egentlig tager for givet: tiden. Vi regner bare med den, vi stoler på den og når den så, som i Taras tilfælde, ikke længere er til at stole på, så går hendes verden under. Men Tara er stærk og lader sig ikke slå ud. Hun er en karakter man med det samme kan lide, holder med og hepper på. Klik, køb og læs mere >>

Om bogen

Om udregning af rumfang af Solvej Balle handler om Tara Selter som er blevet fanget i den samme dag, d. 18. november. Hver dag er den samme dag; de samme ting sker, de samme personer udfører de samme handlinger og vejret er hver dag præcis det samme som dagen i går. Tara har været på en mindre rejse, men efter hun har opdaget dette hul i tiden, vender hun hjem til byen Clairon-sous-Bois i det nordlige Frankrig. Her bor hun bor sammen med sin mand Thomas Selter.

Under normale omstændigheder har de et godt ægteskab. Men afstanden mellem parret vokser. For hver morgen mener han at være vågnet op til den attende november for første gang. Han er overbevist om, at dagen før var d. 17. november og at næste dag vil være d. 19. november. Tara prøver i starten at fortælle Thomas, hvad der er sket, og de to forsøger da også at mødes på tværs af de forskellige tider, de lever i. Men selvom de har masser af idéer, forslag og teorier, så nytter ingen af dem noget. For hver dag sker der præcis det samme – det er den samme dag, om og om igen.

Tiden er gået i stykker og det er kun Tara der kan se det. Bogen er en kærlighedsfortælling, en historie om hvor utilregnelig ting og tid egentlig er, men også med en vis uhygge over sig. Denne bog er den første ud af Balles septologi.

Solvej Balle af Om udregning af rumfang er udgivet af forlaget Pelagraf og er på 160 sider. Klik, køb og læs mere >>

Anmeldelse af Solvej Balle af Om udregning af rumfang

★★★★✩

Det siges at Solvej Balle har brugt over 20 år på denne bog, som kommer til at blive udgivet over 7 forskellige bøger. Det synes jeg tydeligt, at man kan mærke i bogen. Den virker velovervejet, den er velskrevet og der er tænkt meget i detaljer. Faktisk ligger hele bogen i detaljen. For selvom det selvfølgelig er en stor ændring i Taras liv, at dagen altid er den samme, så er det ikke fordi der ellers sker så meget i fortællingen.

Bogen er utrolig velskrevet, men man skal også være til den mere kunstneriske genre, for at kunne forstå dens potentiale. Der er ikke mange bølger der går højt i fortællingen og den er, som historien i sig selv, ofte en gentagelse. Lige så gentagende som Taras dage er, lige så gentagende kan fortællingen og sætningerne føles. Men jeg synes personligt ikke at det gjorde den tung, men interessant. Bogen kommer virkelig til rette, ved at lege og udforske sproget. Den er unik og man fornemmer virkelig Balles særegne skrivestil, hvilket er et stort plus i min bog.

Mange kender måske filmen ”Groundhog day” hvor Bill Murray hver dag oplever den samme dag, indtil han til sidst indser noget vigtigt i hans liv, og tiden igen bliver normal. Fænomenet med at en dag gentager sig er således ikke ny, men jeg synes, at Balles version er både interessant og spændende. Den kan for nogle måske føles lidt for gentagende og dette er selvfølgelig en smagssag. Jeg fandt den også gentagende, men jeg så pointen i dét og synes det gav en helhed til det store billede.

Bøger.org giver romanen “Om udregning af rumfang af Solvej Balle” 4 ud af 5 stjerner, for at være unik, velskrevet og for at være et interessant indspark i den danske, moderne litteratur. Den er sin egen og det er noget den virkelig udmærker sig på. Både på handling og sprog. Vi vil glæde os til at læse resten af septologien. Klik, køb og læs mere >>

Uddrag fra bogen

#122
Jeg kan høre det på lydene. Det er den samme dag. Endnu en gang er jeg vågnet i gæsteværelset, og endnu en gang har Thomas bevæget sig igennem sit morgenmønster, rørene har summet, komfuret og køleskabet har givet deres lyde fra sig. Om et øjeblik går Thomas ud og vender snart tilbage med some poser, og mens han er borte, vil jeg gå ud i køkkenet og hente en pakke kiks eller biscotter, eller hvad jeg nu kan finde, for jeg er ved at løbe tør for proviant.
Klik, køb og læs mere >>

Om forfatteren Solvej Balle

Solvej Balle (f. 1962) er dansk forfatter og debutererede i 1986 med romanen “Lyrefugl”. Hun er kendt for sine teksters postmodernistisk udtryk. Hun har studeret litteraturvidenskab og filosofi på Københavns Universitet, og har været elev på Poul Borums forfatterskole.

Solvej Balle fik sit gennembrud i 1993 med romanen “Ifølge Loven” og har siden sin debut udgivet en række velmodtagne romaner og kortprosabøger som “&”, “Eller”, “Frydendal – og andre gidsler”, “Hvis” og “Så”. De senere år har Balle ikke udgivet nogle bøger og det var derfor for mange en stor overraskelse, da hun i 2020 fremsatte at hun ville udgive ikke bare én ny bog – men hele syv af slagsen i septologien ”Om udregning af rumfang”. Denne anmeldelse har omhandlet den første bog. Klik, køb og læs mere >>

Specifikationer – Om udregning af rumfang af Solvej Balle

Forfatter: Solvej Balle
Titel: Om udregning af rumfang
Sprog: Dansk
Sidetal: 160
Forlag: Pelagraf
Udgivelsesår: 2020
Udgave: 1
Udgivelsestype: Bog  
ISBN13: 9788799584871

Klik, køb og læs mere >>

Officer 2117 af Jussi Adler-Olsen

Er du vild med krimier?

Så klik her for at læse vores præsentation
af Jussi Adler-Olsens “Officer 2117”
>>

FAQ: Anmeldelse af Om udregning af rumfang af Solvej Balle

👉 Anmeldelse af bogen “Om udregning af rumfang af Solvej Balle”

Om udregning af rumfang af Solvej Balle er en kærlighedsfortælling (roman), en historie om hvor utilregnelig ting og tid egentlig er, men også med en vis uhygge over sig. Denne bog er den første ud af Balles septologi. Du får en roman der er unik, velskrevet og for at være et interessant indspark i den danske, moderne litteratur.

👉 Hvem er forfatter solvej Balle?

Solvej Balle (f. 1962) er dansk forfatter og debutererede i 1986 med romanen “Lyrefugl”. Hun er kendt for sine teksters postmodernistisk udtryk. Hun har studeret litteraturvidenskab og filosofi på Københavns Universitet, og har været elev på Poul Borums forfatterskole. Solvej Balle fik sit gennembrud i 1993 med romanen “Ifølge Loven”.