Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej af Gry Stokkendahl Dalgas er meget flydende i sin fortællinger. Den indeholder alt fra poesi, breve, instagram opslag og alle afspejler de Dalgas’ inderste tanker og følelser. Det er sjældent, at jeg er blevet så rørt af en bog.

Om bogen

”jeg har haft kønsdysfori lige siden jeg blev gjort

til mand af min testosteron

jeg ved ikke hvorfor jeg har prøvet at glemme

mit ubehag over min krops træk. måske for at

gøre mit live nemmere, for at passe ind. jeg har

altid ledt efter et sted hvor jeg ville passe ind
et sted som også ville være et svar på så meget”

Sådan starter bogen, Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej af Gry Stokkendahl Dalgas. Den handler om at det at være transkvinde og vejen dertil. Teksterne i bogen beskriver Dalgas’ erfaringer gennem tanker, breve og digte.

Bogen omhandler den kamp som Dalgas og så mange andre, må tage op mod systemet, i håb om at blive forstået og taget seriøst. Den beskriver den sårbare ventetid i skellet mellem at være ét, men ønsker at være noget andet. Hendes digte omhandler det at være en transkønnet krop, om at finde sig selv og om den udvikling man gennemgår, i takt med at man ønsker at blive forstået.

Det er herfra jeg vil begynde at tale af Gry Stokkendahl Dalgas har en meget flydende fortælling. Den indeholder alt fra poesi, breve, instagram opslag og alle afspejler de Dalgas’ inderste tanker og følelser. Det mærker man tydeligt gennem hele bogen. Sprog er dog også meget skiftende, hvilket må antages som værende en afspejling af den forvirrende og ventende position hun er i. Hele bogen omhandler især denne venteposition. Hvor frustrerende den er og hvor meget hun ønsker, at det skal ske lige nu og her. Bogen emmer at frustration og som læser får man ondt i maven på Dalgas, og andre i samme situations, vegne. Klik, løb og læs mere om bogen her >>

Anmeldelse af Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej af Gry Stokkendahl Dalgas

For det første ønsker jeg at indføre, at sjældent er jeg blevet så rørt af en bog. Den rører noget i én, og det er fordi Dalgas er eminent til at forstå og til at bruge ord. Hun har ordene i sin magt, det er man ikke i tvivl om. Sproget er spændende, anderledes og særegent.

Det er en bog, som handler om ikke at kunne ræsonnere med den krop man bor i. Altså den man føler man er, om at turde være sig selv og. Om den frustrerende venteposition man befinder sig i, når man nu ellers så brændende ønsker at være noget andet. Bogen er interessant, både i indhold, men også i sprog. Sproget gør, at værket løfter sig selv, så den ikke bare et en god bog. Det er en utrolig velskrevet bog.
Bogen er til dig, som selv ønsker at gennemgå forandring, eller til dig som godt kunne tænke sig at forstå bedre. Bedre forstå hvad det er mennesker går igennem, for at opnå at blive til den man ønsker at være. Den man egentlig føler sig selv som. Bogen er hård, frustrerende, men også smuk og fin. En bog fra en spirende forfatter, som vi absolut kan anbefale. Vi kan ikke vente med at se, hvad Gry Stokkendahl Dalgas vil udgive næste gang. En debut som man ikke vil have lyst til at misse!

★★★★✩

Bøger.org giver bogen 4 ud af 5 stjerner, for at være velskrevet, intim og unik. En bog man aldrig vil glemme.

Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej af Gry Stokkendahl Dalgas er udgivet af forlaget Ovbidat. Bogen er på 58 sider. Klik, løb og læs mere om bogen her >>

Uddrag fra bogen

De skulle vide at Pride er en kamp, de skulle vide at Pride ikke er en pæn zoologisk have som de har gjort sig fortjent til at besøge ved at rummelige nok. Jeg var hidsig, en vandrende påfugl. Jeg så mine transbrødre stå og sole deres bare overkroppe med stolthed. Jeg så dem og vil græde nu hvor de er mine brødre.
Hør Gry Stokkendahl Dalgas læse op fra sin bog her:

Klik, løb og læs mere om bogen her >>

Om forfatteren Gry Stokkendahl Dalgas

Gry Stokkendahl Dalgas er født i 1990. Hun er uddannet fra Talentskolens Forfatterlinje 2019. Hun har vundet Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat 2020. Hun var desuden nomineret til Bogforums debutantpris 2020. Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej er hendes debut.

Specifikationer

Forfatter: Gry Stokkendahl Dalgas
Titel: Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej
Sprog: Dansk
Sideantal: 58
Forlag: Ovbidat
Udgivelsesår: 2020
Udgave: 2
Oplag: 2
Udgivelsestype: Bog

Klik, løb og læs mere om bogen her >>

Pigefest for Søren

handler om pigen Tulle Mulle Myntheberg , som har fødselsdag og ønsker sig den vildeste pigefødselsdag. Men Tulle har ingen mor hun har kun far og Søren.

Klik og læs vores anmeldelse af denne bog >>

FAQ: Hvem er forfatteren Gry Stokkendahl Dalgas?

👉 Hvem er forfatteren Gry Stokkendahl Dalgas?

Gry Stokkendahl Dalgas er født i 1990. Hun er uddannet fra Talentskolens Forfatterlinje 2019. Hun har vundet Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat 2020. Hun var desuden nomineret til Bogforums debutantpris 2020. Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej er hendes debut.