De store stjerners tid af Finn Weidemann er en levende roman om en række unge menneskers liv i 1975 og en årrække frem. Bogen svinger mellem det undersøgende og mørke i relation til opklaringen af et mord og ungdommens frisind, spontanitet og lyst til livet. Der er to hop frem og tilbage i tid, som varetages elegant. Klik, køb og læs mere >>

De store stjerners tid af Finn Weidemann starter i sommeren 1975, hvor man følger Jan og Mette. De gør begge et makabert fund af en menneskehånd og arm stikkende op af jorden. De lufter hunden Ralf i den nærliggende mørke skov, som finder gerningsstedet. Dertil ser de også en skikkelse løbe væk fra lokationen med noget i hænderne, der kunne have været en skovl eller en spade.

Jan drømmer om den flotte og blonde kvinde Mette, som ender med at blive hans første kæreste. Efter en årrække får Jan, der nu er gift med Dorte, et opkald fra Mette, da hendes far, som var politimand og motorcykelbetjent ligger for døden. Han vil gerne afsløre en hemmelighed for Jan. Der er gået ti år med de samme 25 mennesker. Nu spredes vi alle som stjernerne på himlen som lysende lanterner. ”Det er de store stjerners tid.” Men hvad skete der egentlig tilbage i året 1975?

Bogen er på 228 sider. Bogen er udgivet af forlaget Brændpunkt. Klik, køb og læs mere >>

Anmeldelse af “De store stjerners tid af Finn Weidemann”

★★★★✩

Romanen giver en god stemningsfyldt indføring i årstallet 1975 med lyden af alt lige Rabalderstræde af Gasolin (m. Kim Larsen) strømmende ud af højtaleren til kassettebånd, tikronesedler, mælkebilen og mange andre ting fra den tid.

Vi hopper elegant tilbage mellem de to tidszoner fra “nutid” (kap 1) til “året 1975” (kap 2 til 38) og retur til nutid (kap 39). Der er kun disse to elegante hop i tid, hvilket er meget fint sat op. Jan og Torben efterforsker så småt sagen med den døde mand gennem det meste af bogen på egen hånd. De briefer Jens, som er Jans bror, der arbejder som journaliststuderende. Teknisk er denne efterforskning bygget meget fint op. Der er hele tiden ny spor, som holder ens nysgerrighed på plads. Dertil er det unge mennesker man følger, så man er med til fester, hygge, sommerferie, studie, afslapning og en øl fra tid til anden. Man får et levende og godt indblik i deres ungdom, sociale liv og relationer.

Bogen får 4 ud af 5 stjerner for en levende fortælling om en række unge menneskers liv i 1975 og en årrække frem. Bogen svinger mellem det undersøgende og en anelse mere mørke i relation til opklaringen af mordet og ungdommens frisind, spontanitet og lyst til livet.

Om forfatteren Finn Wiedemann

Finn Wiedemann (f. 1964) er bosat i Odense og ansat som lektor ved Syddansk Universitet. Han er uddannet Cand. Mag og har en ph.d. i kulturanalyse. Han har skrevet en række fag- og skønlitterære bøger. Som: Sådan en dag glemmer man aldrig, 2017; Vinterkrigen 2018; Blodbøg 2020 og De store stjerners tid 2021. Klik, køb og læs mere om “De store stjerners tid” >>

Vinterkrigen af Finn Weidemann

Vi har læst og anmeldt Vinterkrigen af Finn Weidemann.

Klik og læs vores resumé samt anmeldelse af bogen >>

FAQ: Hvad handler “De store stjerners tid af Finn Weidemann” om?

👉 Hvad handler “De store stjerners tid af Finn Weidemann” om?

De store stjerners tid af Finn Weidemann er en levende fortælling om en række unge menneskers liv i 1975 og en årrække frem. Bogen svinger mellem det undersøgende og mørke i relation til opklaringen af et mord og ungdommens frisind, spontanitet og lyst til livet. Der er to hop frem og tilbage i tid, som varetages elegant.

👉 Hvem er forfatteren Finn Weidemann?

Finn Wiedemann (f. 1964) er bosat i Odense og ansat som lektor ved Syddansk Universitet. Han har skrevet en række fag- og skønlitterære bøger. Som: Sådan en dag glemmer man aldrig, 2017; Vinterkrigen 2018; Blodbøg 2020 og De store stjerners tid 2021. Absolut en forfatter, som man bør kende til.