Slip tanken løs af Preben Brock Jacobsen er en bog om modernitet, kristendom og etik. Klik, køb og læs mere >>

Slip tanken løs af Preben Brock Jacobsen. Kan man som et moderne, tænkende menneske tro? Eller er tro kun for tosser? Med modernitetens indtog i 1700-tallet blev mennesket frigjort fra tradition, autoritet og kirke. ”Hav mod til at tænke selv”, var modernitetens lære, for moderniteten udfordrerede kristendommen og stiller spørgsmålet, om man som et moderne menneske med fornuften i behold kan tro på Gud uden at gå på kompromis med sin kritiske sans og sunde fornuft?

Slip tanken løs. Modernitet. Kristendom og etik diskuterer veloplagt og med et glimt i øjet en række vigtige begreber i vor tid: Pligt, moral, demokrati og næstekærlighed. Bogen inviterer læseren til fordybelse og refleksion, til selv at forstå og vurdere samtidens problemer, ja til at slippe, om end ikke gækken, så en tanke eller to løs!

Slip tanken løs af Preben Brock Jacobsen er udgivet af forlaget Filo. Bogen er på 208 sider. Klik, køb og læs mere >>

 

Om Slip tanken løs af Preben Brock Jacobsen

Forfatter Preben Brock Jacobsen starter i bogen ”Slip tanken løs” med at citere den velkendte sang om ”Spørge-Jørgen”, som plagede alle med sin spørgen om ”Hvoffer-dit og hvoffer-dat”. Jacobsen mener, at ligesom Jørgen, er danskerne også værre spørge-jørgener. Det afspejler meget godt vores måder at tænke på i dagens Danmark. Han mener, at vi har sluppet tanken løs. Autoritet, tradition og kirke har derfor måtte slippe deres greb, og vi spørger og spørger.

Bogen er derfor opbygget således, at vi igennem 11 kapitler, bliver taget med på en rejse, som gennemgående taget temaet omkring modernitet op i forskellige kontekster. Vi starter i 1700-tallet og bevæger os langsomt op mod nutiden, hvor vi gennem bogen bliver præsenteret for mange spændende syn og tanker fra forfatteren.

Bogens sprog er præget af forfatterens akademiske udgangspunkt, hvilket gør den meget informerende. Bogen vil derfor egne sig godt som en lære- eller studiebog. Den indeholder gode referencer, som spænder vidt fra alt mellem Michelangelo til Benny Andersen, hvilket fungerer som nogle gode indspark til bogen. Det sætter mange af de ting, som forfatteren kommer ind på, i et rigtig fint perspektiv. Bogen giver god mening, når man ser det i en anden kontekst eller får det underbygget med citater om tro, modernitet, livet osv.
Bogen er henvendt til voksne, herunder især voksne, som er interesserede i temaer omkring modernitet, kristendom og etik. Klik, køb og læs mere >>

Anmeldelse af Slip tanken løs af Preben Brock Jacobsen

★ ★ ★ ✩ ✩

Bogen sætter fokus på spørgsmål som for eksempel, hvad man skal med kristendommen i en moderne verden, som den vi lever i? Og kan man som moderne menneske med sin fornuft i behold tro på Gud? Disse spørgsmål, og en masse andre omkring kristendom og modernitet, kommer forfatteren ind på i denne spændende bog.

Hos bøger.org giver vi bogen 3 ud af 5 stjerner, da bogen er meget velformuleret, interessant og får tankerne i gang omkring de store temaer, som bliver præsenteret i bogen. Bogen henvender sig til en lidt mindre målgruppe, men er stadig meget interessant og fængende. Absolut en anbefaling til dem som elsker at fundere lidt over de lidt større spørgsmål man kan stille sig selv her på jorden. Klik, køb og læs mere >>

Uddrag fra bogen

Hvad er modernitet? At spørge om det, er at spørge om, hvad vi er for nogen. Ordnet ”modernitet” betegner dels en bestemt periode i de vestlige samfund fra midten af 1700-tallet til i dag og dels en bestemt tænkemåde og indstilling til livet, der er udviklet i dette tidsrum, og som i dag præger os mere eller mindre: Individet skal være selvbestemmende og skal, hvis det eller har modet, finde sin vej uden at bøje sig for autoriteter. Klik, køb og læs mere >>

Om forfatteren Preben Brock Jacobsen

Preben Brock Jørgensen, født 1946. Cand.mag. i dansk og religion, gymnasielærer i Viborg med en afstikker til Færøerne. Har været sognepræst i Folkekirken. Preben har bl.a. skrevet undervisningsbøger, den ene prisbelønnet med sølv for Bedste Europæiske Undervisningsmateriale. Gennem alle årene har han bakset med spørgsmålet, om det er muligt at forene kristentro med modernitet. Preben har indtil for nyligt har pladsen som lynhurtig højre back på Viborg B67 Veteran, men må nu nøjes med at gi’ den gas som bas i Viborg Kammerkor. Klik, køb og læs mere >>

Specifikationer til Slip tanken løs af Preben Brock Jacobsen

Forfatter: Preben Brock Jacobsen
Titel: Slip tanken løs
Sprog: Dansk
Sideantal: 208
Forlag: Filo
Udgivelsesår: 2018
Udgave: 1. udgave
Oplag: 1. oplag
Udgivelsestype: Bog
Indbinding: Paperback
ISBN: 9788770170314

Klik, køb og læs mere >>