Stephanie fra “Årgang 0” til frihed af Anne Nørkjær Bang & Stephanie Siguenza van-der Watt

I “Stephanie fra “Årgang 0″ til frihed” fortæller Stephanie Siguenza van-der Watt fra TV2-programmet “Årgang 0 for første gang en hudløst ærlig fortælling om, hvordan det har været, at hele Danmark har fulgt med i hendes liv med svigt, flytninger, kaos og et familieliv med masser af uforudsigelighed. I bogen fortæller hun sin egen historie om sit liv, om det at være ufrivillig kendt og hvordan det egentlig er foregået bag slukkede kameraer.

Stephanie Siguenza van-der Watts fortæller ærligt og åbent om livet med og uden kamerahold, og om hvordan hun endelig fandt sig selv og ro, da kameraerne endeligt blev slukket. Bogen er skrevet af Stephanie selv, i samarbejde med Anne Nørkjær Bang.

År efter år har danskerne siddet klistret til skærmen, når Årgang 0 endelig rullede over skærmen på TV2. Et program, som følger 4 børn, som alle har det til fælles, at de er født i år 2000, altså årgang 0. Programmet omhandler børnene, men er også et stykke danmarkshistorie, set igennem helt almindelige danskeres øjne. Vi ser dem opleve nytårstaler, 9/11 og andre nationale og internationale begivenheder. Men vi ser også de private og familiære begivenheder. Fødselsdage, konfirmationer, skænderier, fester, og i Stephanie Siguenza van-der Watts tilfælde; kaos, flytninger, svigt og forvirring.

Stephanie fra “Årgang 0” til frihed af Anne Nørkjær Bang & Stephanie Siguenza van-der Watt er udgivet af forlaget Gyldendal. Romanen er på 160 sider. Klik, køb og læs mere >>

Om bogen

Stephanie har altid været med i Årgang 0 og kan ikke selv forestille sig, hvordan det ville have været ikke at være en del af programmet. Det er blevet en del af hendes identitet og derfor har hun også et ambivalent forhold til programmet. På mange måder har det givet hende så mange muligheder og glæder – hun er kendt, og har derfor flere muligheder for at realisere diverse drømme og projekter, som f.eks. denne bog.

Men det har også medført, at hele Danmark har fulgt med i Stephanies til tider ret kaotiske liv. Stephanie har nemlig haft en meget turbulent barndom, hvor forældrenes skilsmisse, flytninger, forældrenes skiftende forhold og kærester, en masse små søskende, svigt, savn og en higen efter at blive anerkendt og set, har fyldt en stor del. Især flytningerne har fyldt meget hos Stephanie, som kan tælle til flere flytninger end hun har fingre. Det har haft stor betydning for Stephanie som menneske og har i mange år gjort, at hun har været usikker, ikke følt sig set og anerkendt.

I bogen fortæller Stephanie også om det drama der har været mellem Stephanie og hendes far. Hun var i langt størstedelen af programmerne ’fars pige’, men i de seneste sæsoner så man ikke skyggens af hendes far, Christian. I bogen fortæller hun åbent om, hvordan faderen har beholdt en stor sum af Stephanies penge, som han har valgt ikke at ville udbetale tilbage til hende, ifølge Stephanie.

I bogen fortæller hun åbent, ærligt og modigt om hvordan hun selv har oplevet de sidste 20 år – uden indblanding fra forældre, TV2 eller nogen anden.

Klik, køb og læs mere >>

Anmeldelse af Stephanie fra “Årgang 0” til frihed af Anne Nørkjær Bang & Stephanie Siguenza van-der Watt

★★★✩✩

”Stephanie” er en ærlig og modig fortælling, som læseren straks bliver fanget af. Man vil gerne høre mere om Stephanie og høre hendes side af sagen. Især hvis man som jeg selv, har fulgt tv-serien i alle årene, så er det især interessant at læse. For pludselig er der mange begivenheder, historier og anekdoter der giver bedre mening. Dertil er jeg også blevet bekræftet i det jeg selv så på tv, men havde svært ved at bedømme om var rigtigt: ”Hun ser ikke ud til at have det helt godt.

Måske er hun blevet mærket af alt det kaos, som konstant omgiver hende?” Men det er altid nemt at dømme udefra. Derfor var det rart at læse om Stephanies side af sagen, for hun føler på mange måder et svigt. Men hvorfor greb ingen så ind? Det spørgsmål stiller Stephanie også. Hun er opvokset med et helt kamerahold, som jo måtte have lagt mærke til, at hun ikke havde det godt. Så Stephanie efterspørger også i bogen, hvorfor ingen reagerede og det forstår jeg godt.

Bogen er interessant, fyldt med en masse historier om Stephanie, og jeg synes alle er nøje udvalgt og giver god mening for helheden. Stephanies eget sprog fylder meget i bogen og gør den personlig og ærlig. En bog som absolut fortjener at blive læst, så Stephanies egen fortælling kan blive hørt.
Bøger.org giver “Stephanie fra “Årgang 0″ til frihed af Anne Nørkjær Bang & Stephanie Siguenza van-der Watt” 3,5 stjerner for at være en modig fortælling. Den er ikke nogen litterær klassiker, men den er ærlig og skrevet fra hjertet. Det kan man mærke og derfor får den 3,5 store, store stjerner. Vi vil glæde os til at se om Stephanie udgiver mere.

Klik, køb og læs mere >>

Uddrag fra bogen: Stephanie fra “Årgang 0” til frihed

Som om vi kender dig

En dag i 1999 blev min mors blik tilfældigt fanget af en annonce i magasinet ”Gravid”: TV 2 søgte familier, der ventede barn i det nye år. Jeg ved ikke, hvad der fik hende til at reagere. Hun kunne bare have bladret videre. Men hun ringede i hvert fald, umiddelbart efter, på telefonnummeret i annoncen og meldte sig. Eller meldte os. Jeg skvulpede rundt inde i hendes mave og anede intet om det, men dén beslutning blev afgørende for mig liv.

Min mor og far gik til casting. Svarede på spørgsmål. Blev prøvefilmet. De var begge 18 år gamle, og det, men nok vil kalde umodne. Jeg var en ”upser”, men heldigvis en velkommen én. De glædede sig til at blive forældre og få ”de tre V’er”, som min mor sagde, ”Villa, Volvo og Vovhund”, og de syntes vel, at det var fint, at TV 2 ville følge med i dét.

Klik, køb og læs mere >>

Om for fatteren Stephanie Siguenza van-der Watt

Stephanie Siguenza van-der Watt (født 25.01.2000) er kendt fra TV2-programmet Årgang 0. ”Stephanie fra ”Årgang 0” til frihed” er hendes første bog. Den er en selvbiografi, som er skrevet i samarbejde med Anne Nørkjær Bang.

Specifikationer

Forfatter: Anne Nørkjær Bang & Stephanie Siguenza van-der Watt
Titel: Stephanie fra “Årgang 0” til frihed
Sprog: Dansk
Sideantal: 160
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2020
Udgave: 1
Oplag: 1
Udgivelsestype: Bog
ISBN: 9788702296204


Klik, køb og læs mere >>

Kærestekilo og singlesul af Michelle Kristensen

Klik og læs mere om bogen her >>