Oxen trilogien af Jens Henrik Jensen er en hæsblæsende krimi og thriller om Niels Olsens liv som traumeramt krigsveteran og tidligere medlem af jægerkorpset. Han får viklet sig ind i en vild sag med PET, da han søger tilflugt i den Nordjyske skov “Rold skov” i det første bind. I andet bind er han på flugt fra “De mørke mænd” og allierer sig med Margrethe Franck i kampen for overlevelsen. Tredje og sidste bind, der flygter han fra magtnetværket “Danehof” og opsøger Margrethe Franck som er blevet fyret fra PET, og de to kæmper mod de mørke mænd fra Danehof. I 2018 blev trilogien udvidet og derfor er der nu et fjerde bind i historien benævnt Lupus. Læs mere og se videotraileren nede i artiklen.

111-oxen-de-haengte-hunde-oxen-trilogien-nr-1-af-3-af-jens-henrik-jensen 112-oxen-de-maerke-maend-oxen-trilogien-nr-2-af-3-af-jens-henrik-jensen 113-oxen-de-frosne-flammer-oxen-trilogien-nr-3-af-3-af-jens-henrik-jensen.

Klik her og få et overblik over alle udgaver og typer af bøger for Oxen  >>

.

Oxen – De hængte hunde (Oxen trilogien nr. 1 af 3)

111-oxen-de-haengte-hunde-oxen-trilogien-nr-1-af-3-af-jens-henrik-jensen

Oxen De hængte hunde er første bind i Oxen trilogien. Bogserien handler om en krigsveteran ved navn Niels Oxen, som Danmarks absolut højeste dekorerede soldat, men Niels Oxen har udfordringer og kæmper sig igennem hverdagen i nordvestkvarteret i København, hvor han spiser madaffald, samler flasker og knokler for at overleve.

Niels Olsen er en traumeramt krigsveteran og tidligere medlem af jægerkorpset, er nået til et punkt i sit liv, hvor han har brug for at prøve noget nyt. Han rejser derfor med sin hund til Nordjylland og slår sig ned dybt inde i Rold skov, men drømmen om en ny start udvikler sig til et mareridt.

Niels Oxen besøger et middelalderslot i skovens udkant midt om natten og pludseligt mistænkes han for at have dræbt slotsherren, som er en tidligere ambassadør og stifter af en stor tænketank. PET får hurtigt hvirvlet Niels Olsen ind i en række gådefulde drabssager og Margrethe Franck fra PET  peger på at alle drabssager kun har et fælles træk nemlig “De hængte hunde”. De hængte hunde af Jens Henrik Jensen er udgivet af politikens forlag og bogen er på 411 sider, klik, køb og læs mere her >>

Oxen – De mørke mænd (Oxen trilogien nr. 2 af 3)

112-oxen-de-maerke-maend-oxen-trilogien-nr-2-af-3-af-jens-henrik-jensen

Oxen De mørke mænd er andet bind i Oxen trilogien. Krigsveteranen Niels Oxen arbejder under en rumænsk identitet på et dambrug i det jyske langt væk fra alting. Niels Oxen kæmper skjult for omverdenen med sine mange naturlige krigstraumer. Personligt lever han i et konstant alarmberedskab, dels pga. sine traumer, men også fordi han har en hemmelighed, som både holder ham i live, men det er også en hemmelighed, der nemt kan ende med at slå ham ihjel.

En lang række af voldsomme begivenheder udløses efter drabet på en museumsinspektør på et stort slot. Dette medfører at selve Danmarks justitsminister involveres. En af Niels Oxens tidligere samarbejdspartnere fra PET “Margrethe Franck” kan se en forbindelse mellem de mange sager og Niels Oxen. Det hele resulterer i at Niels Oxen lander midt i en kæmpe menneskejagt, hvor nogle vil dræbe ham og andre vil hjælpe ham. Margrethe Franck fra PET har ledt forgæves efter Niels Oxen i mere end 12 måneder. Niels Oxen slår sig endnu engang sammen med Margrethe Franck mod de mørke mænd, som har magten. Niels Olsen har kun 2 muligheder: 1. Angrib de mørke mænd eller 2. Bliv angrebet. Oxen – De mørke mænd er på 475 sider, og bogen er udgivet af Politikens forlag, klik, køb og læs mere her >>
.

Klik og hør et eksempel på oplæsning fra bogen Oxen – De mørke mænd (Oxen trilogien) herunder:

Oxen – De frosne flammer (Oxen trilogien nr. 3 af 3)

113-oxen-de-frosne-flammer-oxen-trilogien-nr-3-af-3-af-jens-henrik-jensen

Tredje og sidste bog i Oxen Trilogien er denne “Oxen – De frosne flammer”. Niels Olsen har gemt sig på en ø i den svenske skærgård. Han formodes omkommet efter en ulykke/attentat mod ham på havet, hvilket giver lidt tid til at tænke og overveje sit liv. Men pludseligt opdager de mennesker fra magtnetværket “Danehof”, at deres angreb og attentat mod Niels Oxen ikke virkede effektivt nok, da han stadig lever. Danehof indleder en menneskejagt efter Niels Oxen for at dræbe ham definitivt.
Ud over dette, så opdager det danske politi, at Niels Oxen er i live, og det ender med at han bliver eftersøgt for et mord han ikke har begået. Niels tager kampen op for at undgå at skulle være på flugt til evig tid, og dertil vil han gerne fortsat have mulighed for at se sin søn. Niels Oxen kontakter sin gamle veninde Margrethe Franck, som netop er blevet fyret fra PET og som arbejder som midlertidig opvasker og kassedame på et hotel.
Niels og Margrethe slår sig sammen mod Danehof i samarbejde med en tidligere PET-chef ved navn Axel Mossman samt hans nevø. Niels og Margrethe er som frosne flammer, og der er kun én løsning på det hele, og de må derfor besejre “de mørke mænd” endeligt. Jagten bringer bl.a. Niels Oxen en tur til Runcorn ved Merseyfloden tæt på Liverpool i England. Bogen Oxen – De frosne flammer er på 546 sider og er udgivet af Politikens forlag, klik, køb og læs mere her >>

.

Klik og hør lidt om bogen Oxen – De frosne flammer (Oxen trilogien) herunder:

Oxen bind nr. 4 Lupus – Trilogiens efterfølger af Jens Henrik Jensen

Nu er bind 4 af Oxen trilogien udkommet. Ingen havde troet det, men nu er bogen her. I denne fjerde krimi rejser krigsveteranen til midtjylland for at opspore en person, som er forsvundet. Niels Oxen lever normalt et helt fredeligt liv i Vangede, hvor han fokuserer på at opbygge og forbedre sit forhold til sin søn.

Da en tidligere PET-chef spørger om han kan assistere med at opklare sagen fra midtjylland, så er hans første svar “nej tak”, men Oxen bliver dog overtalt til at rejse til Harrild Hede for at starte efterforskningen. Oxen vælger at medbringe sin søn til Harrild Hede, da han tænker det kunne blive en hyggelig vinterferie.

I krimien Oxen – Lupus, rejser faderen med sin søn ind i et område med ulve. Der er dog mere end én type af ulve, der er gør den ellers overskuelige opgave til et farligt forsøg på at afdække og opklare fortidens hemmeligheder.

Krimien Oxen – Lupus er udgivet af forlaget Politiken. Krimien er på 519 sider. Klik, køb og læs mere her >>

Oxens trilogiens forfatter Jens Henrik Jensen

Jens Henrik Jensen (født i 1963) er både journalist og forfatter. Jens slog igennem som forfatter med bøgerne “Kazanski-trilogien“, som omfatter bogen “Kællingen i Kraków” fra 1997 og bogen “Hofnarren i Murmansk” udgivet i 1999 og endelig bogen “Ulven i Banja Luka”, der udkom første gang i 2002.

Dernæst skrev Jens Henrik Jensen en bestsellerserie, som er rost af anmeldere, bøgerne handler om kriminalassistent “Nina Portland“, hvor den første bog hedder “Økseskibet og den udkom i 2004, dernæst udkom bogen “Kulmanden” i 2007 og sidste bog i denne serie var “Spøgelsesfangen” fra 2010.

I 2012 udkom den første bog i “Oxen trilogien“: “De hængte hunde”. I 2014 udkom bog nr. 2 “De mørke mænd” og tredje bind “De frosne flammer” udkom i 2016. Alle tre bind omhandler krigsveteranen Niels Oxen og trilogien er benævnt Oxen trilogien.