Blodbøg af Finn Wiedemann er en krimi om den pensionerede efterforsker og privatdetektiv Torben Juhl. Torbens kone har været død i et år, da han, af sin datter Mette, bliver overtalt til at tage på ferie til Toscana. Ferien byder på smukke omgivelser, gode og mindre gode vine samt et nyt bekendtskab med kunstneren Beatrice. Efter et år hvor apatien nærmest har ligget over Torben som en tung og uigennembrydelig dyne, kan han langt om længe mærke en flig af livet og glæden igen. Desværre bliver tæppet endnu engang brutalt revet væk under ham, da først Beatrice forsvinder sporløst og søsteren efterfølgende findes død ved foden af en klippe. Den godt gemte efterforsker bliver på ny vakt til live i Torben, da omstændighederne viser sig mere mystiske end først antaget….

Klik, køb og læs mere >>

Om ”Blodbøg af Finn Wiedemann”

Torben har i et helt år levet som isoleret og apatisk enkemand. Konens død har efterladt ham med hjemmets fire vægge og en virkelighedsflugt ind i LP’ernes verden. Som tidligere privatdetektiv og efterforsker ved politiet har han ikke meget andet at tage sig til, udover at besøge sin datter, Mette. Derudover besøger han sin demente far, som også er tidligere efterforsker.

Datteren forsøger gentagne gange at overtale sin far til at genoptage arbejdet. Eller prøver at få ham til at lave noget andet end at begrave sig i toastlavning og i sin pladesamling af gammel dansk syrerock. I en samtale forsøger hun ihærdigt at få sin far til at rejse på en guidet tur til Toscana. På den måde kan han i det mindste komme ud og se noget nyt. I nærmest en døs får Torben bestilt flybilletterne, hotel og ekskursioner. Før han ved af det, er han i lufthavnen parat til afrejse.

Torben møder allerede i flyveren ægteparret Jan og Trine, som er på sølvbryllupsrejse. De fortæller, at de flyver sammen med Trines søster, kunstneren Beatrice, som desværre sidder nogle sæder længere nede. Det viser sig, at ægteparret skal bo på samme hotel og deltage i samme ekskursioner som Torben selv.

Mere om Blodbøg

Ankomsten til Toscana forløbet planmæssigt og kort efter bliver Torben installeret på sit hotelværelse.

Allerede på anden dagen møder han den omtalte Beatrice, som viser sig at være et langt mere spændende bekendtskab, end Torben overhovedet kunne have drømt om. Samtalen flyder fra starten af let, og inden han ved af det, er Torben betaget af den brunhårede Beatrice. Efter et helt år uden at have følt noget særligt, mærker han endnu engang at livet muligvis er værd at leve. De tilbringer et par dage og nætter sammen. Men på én af turene til Toscanas seværdigheder vender Beatrice ikke tilbage til bussen. Trine og Jan påstår, at dette ikke er første gang, at Beatrice undlader at fortælle om sin gøren og laden. Der er dog noget som føles forkert for Torben.

I et forsøg på at tænke på noget andet end Beatrices’ mystiske forsvinden, følger Torben med ægteparret rundt til Toscanas andre turistattraktioner.

På en aftenudflugt op i et af bjergene, forsvinder Trine også. Dagen efter findes hun død. Det italienske politi anser det som selvmord og igangsætter derfor ikke en efterforskning af dødsfaldet, men den slumrende detektiv i Torben vækkes halvt til live. En brat opvågnen finder dog sted kort efter, da Beatrice også findes død.

Ved hjemkomst til Danmark kan Torben ikke undlade at forbinde de to mystiske dødsfald. For selvom de, af det italienske politi, begge betegnes som selvmord, så skurer det i Torbens ører, og da Jans hund bliver brutalt myrdet, er der ingen vej tilbage. Torben er nødt til at finde ud af, om der er nogen, der vil Jan ondt – og så fald hvorfor.

Blodbøg af Finn Wiedemann er udgivet af forlaget DreamLitt. Bogen er på 254 sider. Klik, køb og læs mere >>

Anmeldelse

★★★✩✩

Bøger.org giver Blodbøg af Finn Weidemann 3 ud af 5 stjerner. Du får en lidt langsom krimi, som lader læseren synke ned i et eftertænksomt dyb. Lidt efter lidt udfoldes et større mysterium, som trækker tråde langt tilbage i tiden. Som læser bliver man trukket ind i en verden af gammel dansk syrerock og en pensioneret efterforskers refleksioner. Romanen foregår i et adstadigt tempo, som godt kan virke en anelse langsommeligt. Dog stemmer tempoet i romanen godt overens med hovedpersonen og hans karaktertræk, og det er derfor relevant at blive taget i hånden og ført fra a til z af forfatteren. Romanen opstiller nemlig ikke blot en mordgåde, men også det essentielle ved livet og hvordan man kan komme videre efter et tragisk dødsfald.

Blodbøg af Finn Wiedemann er udgivet DreamLitt. Romanen er på 254 sider og består af 47 kortere kapitler.

Klik, køb og læs mere >>

Om Finn Weidemann

Danske Finn Wiedemann er en fynsk forfatter, som indtil videre har skrevet og udgivet ti skønlitterære romaner. Wiedemann er uddannet cand.mag. i dansk, kulturstudier og organisationskultur og har derudover en ph.d. i kulturanalyse. Han arbejder til daglig på Syddansk Universitet, hvor han er lektor og studieleder. Udover sit daglige virke på Syddansk Universitet, er han også tidligere klummeskribent ved Fyens Stifttidende, hvor han særligt har skrevet om kulturorienterede emner.  

Blodbøg er den første roman i en serie om den pensionerede efterforsker og privatdetektiv Torben Juhl. Næste bog i serien er allerede udkommet den 5. november og hedder ”Hjerteland”.

Kæden af Adrian McKinty

Vi har læst og anmeldt Kæden af Adrian McKinty.

Romanen ”Kæden” handler om en mor, Rachel, hvis datter bliver bortført på vej til skole. Hvis Rachel ønsker at få sin datter tilbage i live, er hun nødsaget til at overføre en vis sum penge til en anonym modtager og samtidig bortføre et andet barn for at tvinge forældrene til at udføre samme handlinger.

Klik og læs vores anmeldelse >>

Jeg kan se dig af Mari Jungstedt

Jeg kan se dig af Mari Jungstedt er 15’ende krimi i Gotlandskrimiserien med kriminalkommissær Anders Knutas, som denne gang skal opklare et mystisk drab på en afsides ø på Gotland, hvor tre studerende har mistet livet.

Klik og læs mere her >>

Officer 2117 af Jussi Adler-Olsen

Klik og læs om Jussi Adler-Olsens bog: Officer 2117.

Få det fulde overblik over hele bogserien.

Klik og læs mere >>

FAQ: Hvad handler ”Blodbøg” af Finn Wiedemann om? og HVem er Finn Weidemann?

👉 Hvad handler ”Blodbøg” af Finn Wiedemann om?

Romanen ”Blodbøg” handler om den pensionerede efterforsker og privatdetektiv Torben Juhl. Torben er for et år tilbage blevet enkemand, og har sidenhen levet en noget isoleret tilværelse. Datteren overtaler Torben til at tage på udenlandsrejse til Toscana. Her møder han Beatrice, som han straks fatter interesse for. Desværre findes senere både hun og hendes søster døde. Torben har en fornemmelse af, at der er noget galt, og at disse dødsfald ikke er resultat af selvmord, men derimod noget langt mere dystert…

👉 Hvem er Finn Wiedemann?

Finn Widemann er fynsk forfatter, som til dagligt arbejder på Syddansk Universitet som lektor og studieleder. Han har i sit virke som forfatter skrevet og udgivet ti skønlitterære værker, hvor Blodbøg udkom i 2020. Denne roman er første bog i en serie om den pensionerede efterforsker Torben Juhl.