Protokollens Tjenere af Rami Zouzou handler om den europæiske historie, der alt for sjældent formidles i skolen eller medierne. Du får fortællingen om konflikten i Nordirland, Osmannernes belejring af Wien i slutningen af 1600- tallet samt den hollandske tulipankrise. Udgangspunktet er den hollandske maler Johannes Vermeer, der malede billedet “Pige med Perleørering”. Vermeers liv er den dag i dag omgærdet af stor mystik.

Protokollens tjenere er historien om Vermeer og hvem han var. Du får historien om, hvem der finansierede hans arbejde og hvem Pigen med Perleørering egentlig var. Vi følger hendes rejse og sæbne fra Vermeers hjemby i byen Delft og igennem et Europa, der er traumatiseret af krigens rædsler til Kejserbyen Wien. En skæbne, der er tæt forbundet med vores egen samtid, hvor personer fra forskellige dele af verden leder efter Vermeers skjulte billeder, som de mener at være de rette arvtagere til. Klik, køb og læs mere her >>

Om Protokollens Tjenere af Rami Zouzou

Bogen “Protokollens Tjenere af Rami Zouzou” handler om den eksilramte IRA- afhopper, Arkitekten. Godsejeren, der er de facto leder af Protokollens tjenere samt dansk- libaneseren, Amina, og den socialt marginaliserede specialkonsulent fra Centraladministrationen, Mira. Alle er de forbundet gennem Vermeers kendte og i særdeleshed ukendte billeder, men hvordan? Og hvorfor jagter de alle et maleri, som ingen en kunsthistoriker nogensinde har hørt om? Hvad har alle de mennesker fra vidt forskellige samfundslag tilsammen.

Protokollens tjenere er dermed en roman, der både behandler historiske emner, men også prøver at sætte fokus på, hvordan vores samfund har udviklet og indrettet sig, og hvordan det påvirker os som individer. Med udgangspunkt i Vermeers arbejde, forsøger bogen at sætte fokus på de humanistiske videnskabers indflydelse på vores værdier og sammenhængskraft. 

Protokollens tjenere har ikke en egentlig hovedperson, og hvem der er gode eller onde. Det er op til læseren selv at vurdere. Så hvis man er interesseret i en spændende fortælling om den europæiske historie, menneskets mange skæbner og er nysgerrig på, hvem Vermeer var og hvorfor Pige med Perleørering først dukkede op på en auktion i 1881, mere end 200 år efter det blev malet? Så er denne bog anbefalesesværdig. Klik, køb og læs mere her >>

Om Rami Zouzou

Forfatteren Rami Zouzou er 44 år (nov 2021) og navnet stammer fra hans fædres ophav. Hans far kommer fra Syrien, som er et land, der kommer til at spille en rolle i de kommende bøger. Rami er født og opvokset i Hvidovre og bor i dag på Frederiksberg med sin kæreste og deres datter.

Rami er uddannet Cand. mag i historie og har en lang baggrund som konsulent bag sig hos både staten, kommuner og i organisationer. Derudover er forfatteren en ivrig debattør og leverer ofte indlæg i dagspressen.

Ideen til Protokollens tjenere opstod under en udstationering i Holland for ca. 10 år siden. Rami deltog i en rundvisning i Vermeers hus, hvor den ansvarlige kunsthistoriker fortalte mig en enestående historie om Vermeers liv og billeder. Det er den historie, som er gengivet og udfoldet i bogen. Der er dermed hverken tale om hemmelige koder eller mørke loger, men et værk, der har forsøgt at tage den historiske sandhed alvorligt.

Bogens karakterer er inspireret af personer, som Rami har truffet på sine forskellige arbejdspladser. Der er også karakterer fra hans rejser til Nordirland og andre steder. Rami har altid interesseret sig for, hvilket forhold, der påvirker og udvikler sig hos os mennesker. Netop her spiller historien en stor rolle. Derfor er netop historien et vigtigt udgangspunkt i bogen.

Vores anbefalinger

Kæden af Adrian McKinty

Vi har læst og anmeldt Kæden af Adrian McKinty.

Romanen ”Kæden” handler om en mor, Rachel, hvis datter bliver bortført på vej til skole. Hvis Rachel ønsker at få sin datter tilbage i live, er hun nødsaget til at overføre en vis sum penge til en anonym modtager og samtidig bortføre et andet barn for at tvinge forældrene til at udføre samme handlinger.

Klik og læs vores anmeldelse >>

Civilisationernes verdenshistorie af Carl-Johan Bryld har fokus på tre store civilisationer, der har været bestemmende for den globale udvikling. Carl-Johan Bryld  præsenterer 1. Den vestlige kristne civilisation, 2. Den mellemøstlige islamiske civilisation og 3. Den kinesiske civilisation.

Klik og læs vores anmeldelse af bogen her >>

FAQ: Hvad handler “Protokollens Tjenere af Rami Zouzou” om?

👉 Hvad handler bogen “Protokollens Tjenere af Rami Zouzou” om?

Protokollens Tjenere af Rami Zouzou handler om den europæiske historie, der alt for sjældent formidles i skolen eller medierne. Du får fortællingen om konflikten i Nordirland, Osmannernes belejring af Wien i slutningen af 1600- tallet samt den hollandske tulipankrise. Udgangspunktet er den hollandske maler Johannes Vermeer, der malede billedet “Pige med Perleørering”. Vermeers liv er den dag i dag omgærdet af stor mystik.

👉 Hvem er Rami Zouzou?

Rami Zouzou er forfatter og uddannet Cand. mag i historie. Han har en lang baggrund som konsulent hos både staten, kommuner og hos organisationer. Han er en ivrig debattør med masser af indlæg i dagspressen. Ideen til den histroiske roman Protokollens tjenere opstod under en udstationering i Holland for ca. 10 år siden, hvor Rami deltog i en rundvisning i Vermeers hus, hvor den ansvarlige kunsthistoriker fortalte en enestående historie om Vermeers liv og billeder.