Mindernes længsel af Santa Montefiore er en kærlighedsroman skrevet fra hjertet. Klik, køb og læs mere >>

Om Mindernes længsel af Santa Montefiore

Mindernes længsel af Santa Montefiore handler om Marigold, der i det lille lokalsamfund, er kendt som den godhjertede kvinde, der altid er der for sine medmennesker. Hun er kernen og det solide fundament i sin familie, og de har altid kunne læne sig op ad hende, som en stabil og betryggende klippe. Hun er en ildsjæl og har altid mange ting i ilden på samme tid – hun er der både for familie og venner, samtidig med at hun passer sin lille butik og fuglene i haven. Men pludselig begynder Marigold at glemme ting. Mon hun bare er ved at blive gammel? Bogens anden hovedperson, Marigolds datter Daisy, bliver bekymret for sin mor og efterhånden kan hverken hun eller familie ignorere de tegn der kommer snigende – Marigolds forglemmelser er ikke som andres. Da Marigolds demens bliver værre, byttes rollerne pludselig om, og nu må familie og venner tage sig af deres kære, som så tit har taget sig af dem. Men hvad gør man for en person, som langsomt mister så meget af hukommelsen, at man ikke engang ved hvem hjælpen kommer fra?

Kærlighedsromanen er på 398 sider og er udgivet af forlaget Turbulenz. Klik, køb og læs mere >>

Anmeldelse af mindernes længsel af Santa Montefiore

Endnu engang leverer Santa Montefiore en ægte kærlighedsroman, men denne roman er især unik. Den er gennemsyret af kærlighed på alle leder og kanter – både den praktiske, ulykkelige, utaknemlige, boblende samt den altoverskyggende og fængslende kærlighed. Bogen har to hovedpersoner og to fortællinger. Man hører om historien om Marigold og hendes demens. Derudover hører man om Daisy og hendes kærlighedsliv, samt hendes forløb med sin demensramte mor.
Historien om Marigold er hjerteskærende. Santa Montefiore fortæller så fængslende om Marigolds tilstand, at man selv føler at man kender Marigold. Hun veksler mellem at lade Marigold selv fortælle om sine oplevelser og lade pårørende fortælle deres version af den pågældende oplevelse. Dette giver en særlig dynamik, fordi man bedre forstår hvor altødelæggende demens kan være. Demens kan opfattes meget forskelligt, alt efter om man er hovedperson eller pårørende til sygdommen.

Sideløbende med Marigolds fortælling, følger man Daisy, som er kommet hjem fra mange år i Italien. Hun er gået fra sin kæreste, fordi han ikke vil giftes og have børn. Nu har hun slået sig ned hos sine forældre i den lille landsby, og vil leve af at male portrætter af andre menneskers kæledyr. Snart bliver hun stormende forelsket i Taran, der er egnens godsejers søn. De kommer fra to forskellige klasser, men finder fælles fodfæste i hinandens varme og drømme. Snart står Daisy overfor flere hårde og skelsættende valg – skal hun vælge sin egen lykke fremfor alt andet? Og hvem er den rette til at give hende det hun ønsker? Hvad det så end egentlig er.

Stjernerne

★★★✩✩

Romanen fungerer overraskende godt, med de to sideløbende historier, selvom det i starten føltes lidt forvirrende. Man bliver introduceret så meget til Marigold og hendes historie, hvorefter det på en måde lægges på hylden. Men efter at have færdiggjort romanen, giver det hele på en måde mere menig for historien. Løbende bliver der dog stadig åbnet op for nogle dele af fortællingen. Det føles ikke helt som om de bliver ført til dørs, og derfor kan man sidde med en følelse, af at der er nogle løse ender. Men alt i alt er det en hjertevarm og hyggelig fortælling. 

Bøger.org giver romanen mindernes længsel af Santa Montefiore får 3 ud af 5 stjerner, for at være en varm, men også sørgelig kærlighedsroman, som både rummer kærlighed mellem familie og partnere. Kan anbefales til dem som elsker kærlighedshistorier og slægtsromaner. Klik, køb og læs mere >>

Uddrag fra bogen

Det sneede. Store, bløde fnug på størrelse med vatkugler trimlede ned fra himlen, mens morgengryet kæmpede tappert for at indvarsle dagen gennem baldakinen af tætte skyer. Marigold stod ved køkkenvinduet med en kop te. Hun var solid af skikkelse og havde sin lyserød morgenkåbe med matchende pelssutter på. Hun frydede sig over landskabet, der langsomt åbenbarede sig for hende i alle sine pragtfulde, bløde former. Lidt efter lidt tonede haven frem af natten: takshækken, bedene og buskene, træerne med deres knudrede og knortede grene, der alle sad sammenkrøbne og stille, mens de sov dybt under et overdådigt tæppe. Det var svært at forestille sig livet derude i den frosne jord.

Om forfatteren

Santa Montefiore er en af Englands mest læste forfattere, når det omhandler de romantiske romaner. Santa Montefiore har solgt over seks millioner bøger, og er oversat til 25 sprog. Santa Montefiore voksede op på en gård i Hampshire, og levede som ung flere år i Argentina, hvor hendes mor har rødder. Santa Montefiores oplevelser og forelskelse i Argentina blev grundstoffet for hendes debutroman Mød mig under ombutræet fra 2001. Siden har hun udgivet et hav af bøger og Mindernes længsel er en af hendes seneste romaner.

Specifikationer

Forfatter: Santa Montefiore
Titel: Mindernes længsel
Sprog: Dansk
Sideantal: 398
Forlag: Turbulenz
Udgivelsesår: 2020
Udgave: 1
Udgivelsestype: Bog  
ISBN13: 9788771484168

Klik, køb og læs mere >>

Vi anbefaler også disse bøger

Længsel af Tracey Garvis – Kærlighedsroman

Er du vild med kærlighedsromaner?

Så klik her for at læse vores præsentation
af kærlighedsromanen “Længsel”
>>

Fyrtårnets hemmelighed af Santa Montefiore – Kærlighedsroman

Er du vild med Santa Montefiore?

Så er denne bogserie lige noget for dig.

Klik her for at læse vores anmeldelse af kærlighedsromanerne >>

Kæden af Adrian McKinty – Kriminalroman

Vi har læst og anmeldt Kæden af Adrian McKinty.

Romanen ”Kæden” handler om en mor, Rachel, hvis datter bliver bortført på vej til skole. Hvis Rachel ønsker at få sin datter tilbage i live, er hun nødsaget til at overføre en vis sum penge til en anonym modtager og samtidig bortføre et andet barn for at tvinge forældrene til at udføre samme handlinger.

Klik og læs vores anmeldelse >>

FAQ: Hvad handler “Mindernes Længsel af Santa Montefiore” om?

👉 Hvad handler “Mindernes Længsel af SantaMontefiore” om?

Mindernes længsel af Santa Montefiore handler om Marigold, der er kendt som den godhjertede kvinde. Pludselig begynder Marigold at glemme ting. Mon det blot er alder? Bogens anden hovedperson, Marigolds datter Daisy, bliver bekymret for sin mor og efterhånden kan hverken hun eller familie ignorere de tegn der kommer snigende – Marigolds forglemmelser er ikke som andres. Da Marigolds demens bliver værre, byttes rollerne pludselig om.

👉 Hvem er Santa Montefiore?

Santa Montefiore er én af Englands mest læste forfattere, når vi snakker om romantiske romaner. Santa Montefiore har solgt over seks millioner bøger, og er oversat til 25 sprog. Santa Montefiore voksede op på en gård i Hampshire, og levede som ung flere år i Argentina, hvor hendes mor har rødder. Santa Montefiores oplevelser og forelskelse i netop Argentina er grundstoffet i flere af hendes romaner, såsom: “Mød mig under ombutræet”, “Den franske gartner”, “Fyrtårnets hemmeligheder” og “Biavlerens datter”.