Mine tre år med Kurt Cobain af Danny Goldberg er en bog bag om bandet Nirvana. Danny Goldberg var manager i de sidste tre år Kurt Cobain levede inden sit selvmord i 1994. I bogen kommer du helt tæt på bandets valg af pladeselskab, tiden med punkrock og måden branchen agerede på i disse år. Man kommer helt tæt deres management, de værdier som bandet havde og ikke havde. Klik, køb og læs mere >>

Mine tre år med Kurt Cobain af Danny Goldberg handler om den succesfulde forsanger Kurt Cobain fra bandet Nirvana. Han var kun 27 år og på toppen af sin karriere, da han tragisk begik selvmord i årstallet 1994. Forfatteren Danny Goldberg var manager for bandet Nirvana i tre år frem til den dag, hvor Kurt Cobain skød sig selv. Cobain var gift med Courtney Love, som indrømmede at hun havde taget heroin under sin graviditet, hvilket var meget tæt på, at koste Kurt Cobain og Courtney Love deres forældremyndighed over deres barn. Kurt Cobain havde deslige et stort heroinmisbrug. Han tog desuden en overdosis af heroin kort tid inden sit endelige selvmord.

Den amerikanske forsanger og guitarrist Kurt Cobains (1967-1994) illustreres levende fra han var et medlem i et ukendt band, til gennembruddet og sammenbruddet, fortalt af Nirvanas manager Danny Goldberg (f. 1950-). Han fulgte Kurt Cobain meget tæt fra år 1991 og frem til 1994.

Bogen “Mine tre år med Kurt Cobain af Danny Goldberg” er udgivet af Forlaget Memoris. Biografien er på 335 sider. Klik, køb og læs mere >>

Anmeldelse af Mine tre år med Kurt Cobain af Danny Goldberg

Mine tre år med Kurt Cobain er en fantastisk bog, hvor man kommer helt tæt på Kurt Cobains tanker og følelser. Bogen fortæller om en tid, hvor punkrock stadig var en subkultur, og ikke havde den store interesse i rockpressen – heller ikke på radiostationer. Man hører om Kurt Cobains inspiration fra punkbands som The Melvins, The Ramones, Dead Kennedys, Sonic Youth og mange flere. Han havde lyttet end del til populærrock som Aerosmith og Led Zeppelin, men han syntes at teksterne var meget kønsdiskriminerende, der manglede noget. Kurt Cobain var inspireret af punkrock og The Beatles. Kurt Cobain søgte ikke at lave den klassiske populærrock, men han ønskede sin helt egen stil.

★ ★ ★ ★ ✩

Bøger.org giver Mine tre år med Kurt Cobain af Danny Goldberg 4 ud af 5 stjerner for en inspirerende og lærerig bog om en svunden tid. En dyb bog, hvor man kommer helt under huden på Kurt Cobain. Man kan mærke og se de mange de mange episoder og numre for sig, som skitseres i bogen. En musikalsk punkbog vi absolut kan anbefale. Klik, køb og læs mere >>

Citater af Mine tre år med Kurt Cobain af Danny Goldberg

Nirvana er stadig vildt populær, kigger man på Spotify. En opgørelse af sangen “Smells like teen spirit af Nirvana” (af Danny Goldberg, jan 2019) er den mest populære sang på Spotify inden og i Nirvanas periode. Der sammenlignes med øvrige bands fra den perioden som Guns N’Roses, Radiohead, Green Day m.fl. Klik, køb og læs mere >>

De første to citater fra bogen “Mine tre år med Kurt Cobain af Danny Goldberg” præsenterer Kurt Cobains altid ydmyge og perfektionistiske facon.

Citat 1. “Jeg havde set hundredvis af koncerter gennem årene og var som regel nøgtern, men denne gang var jeg tryllebundet. Selv om de fleste var der for at se hovednavnet, skabte Kurt Cobain en dyb forbindelse til publikum. Han gjorde det på sin helt egen måde. Han var i stand til at formidle sin indre sjæl på en måde, der skabte omgående intimitet“.

Citat 2. “Alle MTVs unplugged-koncerter blev optaget på bånd. En stor del af musikerne lavede optagelser af nogle af sangene for at rette småfejl eller justere instrumenterne. Hele Nirvanas koncert blev optaget live i ét hug. Lige efter optagelsen fik Kurt Cobain at vide, at koncerten havde været helt fantastisk.

“Nej, vi var fandeme det rene lort. Hold kæft, hvor er jeg bare en dårlig guitarrist”, svarede Kurt Cobain.

Han fik at vide, at han tog helt fejl. Stilheden blandt publikum skyldtes intimiteten. Folk havde været rørt til tårer“.

Det tredje citat illustrerer det snobbede system, der var i musikbranchen.

Citat 3. “Kurt sagde ofte til mig, at han var led og ked af snobberiet i miljøet og den måde, hvorpå det modarbejdede hans ambitioner“.

Interview med forfatteren Danny Goldberg og bogen “Mine tre år med Kurt Cobain”

Herunder bringer vi et interview med forfatteren Danny Goldberg og bogen “Mine tre år med Kurt Cobain”. Bogen hedder “Serving the survant” på engelsk. Kig med herunder. Klik, køb og læs mere om bogen her >>

Om Danny Goldberg

Danny Goldberg var manager for bandet Nirvana i perioden 1991 til 1994.