Between worlds – ragnarok af Dina Kjøng Sjöblom er en fantasy fortælling om tab, kærlighed og loyalitet.

Indledning

Da Alexandra mister sin bedste ven og træner, Nathan, forandres Alexandras liv på en måde hun aldrig kunne have forestillet sig. Hun er tidligere MMA-fighter og kampsporten har altid været en del af hendes liv. Men nu er det hele forandret. Alt er forandret efter Nathan.
En aften er hun på arbejde på sin nye arbejdsplan og pludselig suges hun ind i et parallelt univers og alting er meget anderledes fra hvor hun kom. Aldrig har hun følt sig mere væk hjemmefra og hun spekulerer over hvor langt der er hjem. Hvad Alexandra ikke ved er, at hun ikke blot er langt væk hjemmefra i kilometer – men også i år. Between worlds – ragnarok er den første bog i serien om Alexandra og om hendes rejse gennem tiden tilbage til jernalderens Skotland.

Between worlds – ragnarok af Dina Kjøng Sjöblom er udgivet af forlaget Forfatterskabet.dk. Science fiction romanen er skrevet og udgivet på Engelsk. Bogen er på 288 sider. Klik, køb og læs mere >>

Anmeldelse af Between worlds – ragnarok

★★★✩✩

I Between worlds – ragnarok møder vi Alexandra, som netop er vendt hjem til sin hjemby. Her introduceres læseren for den sorg Alexandra bærer rundt på, nemlig tabet af sin bedste ven og træner. Hun er flygtet tilbage til de trygge rammer og er begyndt at arbejde det lokale museum. Her støder hun på den særlige og lidt mystiske udstilling om de skotske Hebrider. En skæbnesvanger aften på arbejdet vendes alt på hovedet og pludselig er Alexandra omgivet af natur så langt øjet rækker, og ingen udsigt til civilisation. Dette bliver starten på et eventyr uden lige, med både kampe, guder og asatro.

Både personbeskrivelse og bogens forside vidner om at Alexandra er både hårdfør og kampklar. Hun er en fighter og den nordiske mytologis svar på kvindelig power. Men udover hendes hårde ydre, fornemmer man også en sårbarhed, afmagt og sorg i karakteren, som gør at man med det samme holder af og holder med Alexandra. Man hepper på hendes som læser og man mærker de slag og nedture hun oplever. Sjöblom har været fantastik dygtig til at skildre en hovedperson som både er stædig, helt sin egen og umulig ikke at holde af.

Fortællingen foregår i jernalderen og er stærk inspireret af asatro, vikinger, guder, nordisk mytologi, men også kampsport. Temaer der går glimrende hånd i hånd og som gør bogen endnu mere interessant. Man fornemmer med det samme det forarbejde som Sjöblom har gjort sig og det virker både gennemarbejdet og godt for fortællingen.

Sjöblom har en beskrivende, detaljeret og nærmest filmisk skrivestil. Det gør fortællingen let forståelig og nem at følge med i. Det kan til tider også gøre historien en smule langtrukken, fordi scenerne bliver lidt lange og fokus bliver meget detaljeorienteret. Det giver dog samtidig også et unikt indblik i de stemninger og følelser som karaktererne besidder, hvilket er ret unikt for skrivestilen.

Stjernerne

★★★✩✩

Bøger.org giver bogen 3 ud af 5 stjerner for at være en unik fortælling med masser af fantasi og eminent forarbejde. Bogen er til dig, der er vild med fantasy, nordisk mytologi, vikinger og som leder efter en god bog med både fantastiske og historiske elementer. Bogen afsluttes med en ægte cliff hanger og giver læseren lyst til at læse fortsættelsen. Vi venter spændt på anden bog i serien! Klik, køb og læs mere >>

Uddrag fra bogen

I have tasted greatness.
Fighting is all I’ve ever known. It’s been my demon. My rush. My dream. Something that has shaped my life and the choices I made in it. It controlled my priorities. Determined my goals and standards.
The gym was my second home, and I would work myself senseless. Every day of the week, regardless of its hours. And I was good at it.
National, Nordic, European, World – I’ve held them all. Strained alomst every tissue in my body. Carved my victories from blood and broken bones. And I never tired. Until now.

Om forfatteren Dina Kjøng Sjöblomer

Dina Kjøng Sjöblomer forfatterinden til bogen Between worlds – ragnarok, som er den første bog i serien Between worlds.

Specifikationer

Forfatter: Dina K. Sjöblom
Titel: Between worlds – ragnarok
Sprog: Engelsk
Sideantal: 288
Forlag: Forfatterskabet.dk
Udgivelsesår: 2019
Udgave: 1
Oplag: 1
Udgivelsestype: Bog
ISBN: 9788793755703

Inspiration til flere bøger

Jeg kan se dig af Mari Jungstedt

Gotlandskimi nr. 15 handler om kriminalkommissær Anders Knutas, som denne gang skal opklare et mystisk drab på en afsides ø på Gotland, hvor tre studerende har mistet livet.

Vi giver også et overblik over alle Gotlandskrimierne.

Klik og læs vores omtale af bogen her >>

Brygning af æblecider af Michael René

Vi har skrevet et sammendrag af, hvad bogen “Brygning af æblecider” handler om.

Bogen fortæller nemlig ikke bare, hvordan man producere æblecider derhjemme, men du får et dybt indblik i det væld af æblesorter du finder i danske supermarkeder og i din egen have. Du får historierne om deres oprindelse og krydsningen mellem de mange sorter.

Klik og læs meget mere >>

FAQ: Hvad handler “Between worlds – ragnarok af Dina Kjøng Sjöblom” om?

👉 Hvad handler ” Between worlds – ragnarok af Dina Kjøng Sjöblom” om?

Between worlds – ragnarok af Dina Kjøng Sjöblom er en fantasy roman, der handler om Alexandra mister sin bedste ven og træner, Nathan, forandres Alexandras liv på en måde hun aldrig kunne have forestillet sig. Hun er tidligere MMA-fighter og kampsporten har altid været en del af hendes liv. Men nu er det hele forandret. Alt er forandret efter Nathan.