Koldfronter af Keld Broksø er en »koldkrigsroman nouveau« – altså om den kolde krig mellem Rusland og NATO-landene. Det er også en spændingsroman om små mennesker bosiddende i Sydhavnen og Valby i København ved siden af Vestre Kirkegård. Via tyskergravene på kirkegården med godt 10.000 tyske flygtninge og soldater, der bindes en familiehistorie sammen fra 2. Verdenskrig til den tidligere og nye kolde i krig i vore dage.

Det er en spændingsroman med et rids og en ramme af europæisk historie. Bogen handler også om gravene, der også i den virkelige verden er en seværdighed på Vestre Kirkegaard. Det er ligeledes er det en bog om følgerne af fortiden i nutidens kolde krig mellem øst og vest. Det hele er menneskeligt spændende, nærværende og up-to-date fordi spillet bliver set gennem almindelige menneskers øjne. De skal forholde sig til dramaer som forbundne mord, overfald og indbrud, der skal opklares. Klik, køb og læs mere >>

Om Koldfronter af Keld Broksø

Al balladen skyldes en historisk kontekst, hvor en estisk kvinde på over 75-årig trækker i trådene. Samtidig med følger man en 35-årig tysk pige, som er skolet på den hårde måde som ungpioner i DDR. De to kvinder får et par danske, almindelige mænd ud på en dramatisk, europæisk tur gennem Tyskland. De tages også med ned gennem Polen, Ukraine og Estland, hvor den nye kolde krig bliver meget virkelig for dem.

To af hovedpersonerne er den arbejdsløse Jack og betjenten Stefan med en tvivlsom indsats i politiet. De bor som under- og overbo i Sydhavnen og er et umage par. De får begge følge af den ældre, tyske, joviale levemand, Andreas. De sager, som opstår lige for næsen af de tre mænd, bliver en besættelse for dem. De må flere gange spørge sig selv, hvor langt de skal stikke næsen frem, når de er oppe mod gigantiske kræfter fra den kriminelle og politiske verden.

Andreas og Jacks familiehistorier har nøglerne til store værdier i landområder i Estland. Estland er en brudlinje i vore dages nye kolde krig. Flere personer omkring Stefan, Jack og Andreas vil have noget fra dem på tværs af Danmark, Tyskland, Polen og Estland. Især handler det om rettigheder til områder, som først blev beslaglagt af Sovjetunionen, siden Rusland. Derfor kommer de ud på en rejse for selv at samle stumperne i et puslespil om, hvad der egentlig foregår omkring dem.

 …Ikke mindst på en mørk kirkegård i Københavns udkant lige ved siden af Sjælør Station, hvor kraniet dukker op fra en tysk soldat med en blodig familiehistorie bag sig i Estland.

Koldfronter af Keld Broksø er udgivet af forlaget KB Kommunikation. Klik, køb og læs mere >>

Inspiration til flere bøger

Jeg kan se dig af Mari Jungstedt

Gotlandskimi nr. 15 handler om kriminalkommissær Anders Knutas, som denne gang skal opklare et mystisk drab på en afsides ø på Gotland, hvor tre studerende har mistet livet.

Vi giver også et overblik over alle Gotlandskrimierne.

Klik og læs vores omtale af bogen her >>

Brygning af æblecider af Michael René

Vi har skrevet et sammendrag af, hvad bogen “Brygning af æblecider” handler om.

Bogen fortæller nemlig ikke bare, hvordan man producere æblecider derhjemme, men du får et dybt indblik i det væld af æblesorter du finder i danske supermarkeder og i din egen have. Du får historierne om deres oprindelse og krydsningen mellem de mange sorter.

Klik og læs meget mere >>

Fjendespor af Keld Broksø

Fjendespor er en af Lekd Broksøs øvrige krimier.

Klik og læs mere om Fjendespor >>

FAQ: Hvad handler koldfronter af Keld Broksø om?

👉 Hvad handler Koldfronter af Keld Broksø om?

Koldfronter af Keld Broksø er en »koldkrigsroman nouveau« – altså om den kolde krig mellem Rusland og NATO-landene – men ikke mindst også en spændingsroman, hvor man følger den arbejdsløse Jack, betjenten Stefan og den ældre, tyske, joviale levemand, Andreas. Andreas og Jacks familiehistorier har nøglerne til store værdier i landområder i Estland, der er en brudlinje i vore dages nye kolde krig.