Fjendespor af Keld Broksø er en spændingsroman om en albansk mafia, der når helt frem til Sydhavnen i København. Bogen tager afsæt i virkelige, nutidige som historiske begivenheder.

Om fjendespor af Keld Broksø

Den adopterede kriminalbetjent, Stefan Kushova Andersen, bliver indhentet af en voldsom start på livet i et albansk børnehjem. Stefan bliver ved et tilfælde reddet til Danmark af en hjertevarm familie.

Ingen tror, at albanske klaner nogensinde kan få brug for genoprette forbindelser til blodsbrødre i Danmark. Traditionen for blodhævn er en grusom, albansk specialitet selv i vor tid, og det sætter Stefans danske trygheds-tankegang og almindelige liv helt ud af kraft.

  Stefan opdager første gang, at noget dramatisk og ubehageligt er undervejs under en studietur på et FBI-kursus i New York. En hårdt pumpet kriminel passer Stefan op og hævder, at han er et familiemedlem. Kort efter bliver den beslægtede topgangster myrdet. Inden da har han vist Stefan flere familiealbums, der dokumenterer påstandene om slægtsskab, men hvad er ret og vrang i den fortælling?

New Yorks politi afhører Stefan, ikke som en simpel kursist, men som en, der måske er i ledtog med en af New Yorks mest eftersøgte kriminelle sataner.

Stefan får talt sig ud af det, og frigivet og slukøret vender Stefan hjem til København. Stefans politichef hader hele den sag, som forpester samarbejdet med FBI. Politichefen giver Stefan en chance for at rydde op.  En rejse planlægges ned gennem hele Europa med en erfaren politimand, som har været udstationeret i Albanien under landets værste kriser i 1990erne, da pyramidespil ruinerede landets befolkning.

I efterforskningen af supergangstrens død i New York ved udgangspunktet i Albanien bliver Stefans dunkle familiebånd pludseligt livsfarlige. Trådene fra den albanske mafia smadrer langsomt Stefans forsøg på et nyt liv i Københavns Sydhavns nye boligblokke. Han kommer også på både delvis flugt og opklaringsrejse gennem en nedslidt del af Europa. Han rejser afsted med afstikkere til Berlin, København – og selv Roskilde Festivalen er en lokation, der må besøges. I København involveres også Stefans nærmiljø af naboer både i Sydhavnens nye millionlejligheder og i den mere rustikke fiskerihavn. Her er et klondyke af hytter, garn, billige øl og et kodeks, hvor man helst ikke skal være for synlig.

Synlig er til gengæld præcis, hvad Stefan får sagen til at være. Politiledelsen vil tage Stefan af sagen, men han kan ikke slippe den, før sidste sten er vendt. Den sidste del af efterforskningen får derfor karakter af en ny flugt ned gennem Tyskland og de mest problematiske områder af Balkan i både Albanien, Kosovo og Nordmakedonien.

Fjendespor af Keld Broksø er udgivet af forlaget Ambush Books. Spændingsromanen er på 406 sider. Klik, køb og læs mere her >>

Om forfatter Keld Broksø

Forfatteren Keld Broksø er meget inspireret til Fjendespor af flere rejser i Albanien som journalist – samt til Kosovo og Nordmakedonien. Nærmiljøet i Sydhavnen, tæt på forfatterens bopæl, har også spillet en rolle. Det samme har adskillige rejser rundt i Berlin og en status som stamgæst på Roskilde Festivalen.

Jeg kan se dig af Mari Jungstedt

Gotlandskimi nr. 15 handler om kriminalkommissær Anders Knutas, som denne gang skal opklare et mystisk drab på en afsides ø på Gotland, hvor tre studerende har mistet livet.

Vi giver også et overblik over alle Gotlandskrimierne.

Klik og læs vores omtale af bogen her >>

Tre små kinesere af Niels Søndergaard

Tre små kinesere er en kriminalroman tilegnet den nu afdøde forfatter Frits Remar (f. 1932 til1982).

Klik her og læs vores anmeldelse af krimien >>

Brygning af æblecider af Michael René

Vi har skrevet et sammendrag af, hvad bogen “Brygning af æblecider” handler om.

Bogen fortæller nemlig ikke bare, hvordan man producere æblecider derhjemme, men du får et dybt indblik i det væld af æblesorter du finder i danske supermarkeder og i din egen have. Du får historierne om deres oprindelse og krydsningen mellem de mange sorter.

Klik og læs meget mere >>

FAQ: Hvad handler fjendespor af Keld Broksø om?

👉 Hvad handler Fjendespor af Keld Broksø om?

Fjendespor af Keld Broksø er en spændingsroman om en albansk mafia, der når helt frem til Sydhavnen i København. Bogen tager afsæt i virkelige, nutidige som historiske begivenheder. Du får en nervepirrende thriller, hvor Keld Broksø formår at forene interessante karakterer, et overraskende plot og realistiske, kriminelle miljøer.

👉 Hvem er Keld Broksø?

Forfatteren Keld Broksø er meget inspireret til kriminalromanen Fjendespor efter flere rejser i Albanien som journalist – samt til Kosovo og Nordmakedonien. Nærmiljøet i Sydhavnen, tæt på forfatterens bopæl, har også spillet en rolle. Det samme har adskillige rejser rundt i Berlin og en status som stamgæst på Roskilde Festivalen.