Tre små kinesere af Niels Søndergaard er en kriminalroman tilegnet den nu afdøde forfatter Frits Remar (f. 1932 til1982). Krimien herunder er den første i en triologi. Klik, køb og læs mere her >>

Om krimien Tre små kinesere af Niels Søndergaard

Tre små kinesere af Niels Søndergaard starter i København, sommeren 2013. Politiassistent Charlotte Lund får en ny sag, som hun fejlagtigt anser som en rutinesag. Sagen handler om en blind sort jazzmusiker, som eftersigende har begået selvmord i en hermetisk lukket lejlighed på Højbro Plads. Charlotte Lunds ledsager Mille Madsen, som er kriminalforfatter vejrer situationen og ser andre udfald. For hvorfor var den døde mand iført damebriller, og hvorfor udspioneres lejligheden af tre asiater fra det østlige asien? Den kringlede kriminalsag har rødder tilbage til Vietnamkrigen. Pludseligt sætter et romantisk møde og en ny mordsag skub i handlingen, der kulminerer under en rockfestival i København på den øvre del af Amager kaldet Refshaleøen.

Tre små kinesere af Niels Søndergaard er på 696 sider og hele 129 kapitler. Krimien er udgivet af forlaget Totaltekst. Klik, køb og læs mere her >>

Anmeldelse af Tre små kinesere af Niels Søndergaard

På den første side i bogen præsenteres mordet fra omtalen af bogen. Så er bogen ligesom skudt i gang. Efter første side holdes interessen for svar på delelementer i efterforskningen højt i bogen. Bogen er meget filmisk i sin komposition, og det er ret tiltalende at læse. Uden selv at have skrevet filmmanuskripter, så vil jeg mene at bogen med få korrektioner hist og pist kan omskrives relativt let til et filmmanuskript.

Praktisk følger man en række personer dels fra politiet, herunder som nævnt politiassistent Charlotte Lund og hendes omgangskreds på jobbet, samt kriminalforfatterinden Mille Madsen og hendes omgangskreds. Til at starte med illustreres det at Mille Madsen er en tand mere begavet end et par af de folk omkring hende, hvilket er et solidt literæret frø for det videre samarbejde, der senere oprettes mellem politiassistenten og forfatterinden.

Er 696 sider for meget? Det er ofte et spørgsmål, der melder sig, når man skanner specifikationer på bøger, men svaret er enkelt: “nej”. Der går et øjeblik, så er de første 100 sider læst, så møder man de tre kinesere “på afstand”, og så har man pludselig læst 200 sider. Så bogen er læst relativt hurtigt.

Bogen er en god roman, hvor man ikke på noget tidspunkt keder sig. Du får en bog med flere lag, hvor man følger kriminalsagen tæt med masser af detaljer. Man får løbende flere spor og informationer efterhånden som efterforskningen skrider frem, og her holdes spændingen, da man hele tiden mangler svar på enkelte interessante detaljer. Samlet gør dette bogen interessant krydret med underholdende relationsmæssige sektioner. Absolut et interessant persongalleri. Sidst men ikke mindst, så får man noget for sine penge med denne 696 siders kriminalroman.

Bøger.org giver bogen 5 ud af 5 stjerner for en fremragende kriminalroman. Klik, køb og læs mere her >>

I kan også læse mere om bogen på thriller.dk >>

Om forfatteren Niels Søndergaard

Forfatter Niels Søndergaard har i oversat bøger i 40 år. Han har bl.a. oversat bøger som: Klit, Narnia-serien og Ondskabens hotel samt tegneserier som Steen og Stoffer, Tintin, Prins Valiant og Anders And. Dertil har han oversat og tekstet over 500 biograffilm og tv-serier, såsom Javel, hr. statsminister, Halløj på badehotellet m.fl.

Ha har dog brugt lidt tid ved siden af til at skrive tegneserier som serien om “Dimensionsdetektiven”. Denne krimi “Tre små kinesere” er hans første roman. Klik, køb og læs mere her >>

Pigen under træet er tiende bog af kriminalforfatterinden Sara Blædel omhandlende kriminalassistent Louise Rick.

I bestselleren ”Pigen under træet” af Sara Blædel findes et lig af en pige på Bornholm i en klippesprække. Pigen hedder Susan, og hun forsvandt fra en udflugt på en lejrskole tilbage i 1995. Så pigen har været forsvundet og savnet meget længe.

Klik her og læs meget mere om denne bog >>

Lazarus af Lars Kepler foregår i en lejlighed i Oslo i Norge, hvor der ligger et lig af en mand, der tydeligvis besad én eller flere dystre hemmeligheder.

Politiet opdager, at den døde mand gemmer på en række vanvittige elementer i sin fryser. Det politiet finder indikerer, at den afdøde mand formentlig har haft en hobby som gravrøver, og han har samlet makabre og vilde trofæer privat.

Klik her og læ om hele denne serie med krimiforfatter Lars Kepler >>

Harry Hole krimiserien af Jo Nesbø

Elsker du krimi? Så kunne denne krimiserie af Jo Nesbø også være noget for dig.

Vi omtaler her Kniv af Jo Nesbø samt giver et overblik over alle bøgerne.

Klik og læs vores omtale her >>

FAQ: Hvad handler krimien De tre kinesere af Niels Søndergaard om?

👉 Hvad handler krimien De tre kinesere af Niels Søndergaard om?

Krimien Tre små kinesere af Niels Søndergaard er en spændende kriminalroman, hvor man følger politiassistent Charlotte Lund, hendes bror Nick, som er kriminaltekniker og kriminalforfatterinden Mille Madsen. Det hele starter med en sag om et selvmord i en lejlighed, men der er ting, der ikke matcher et “såkaldt selvmord” der er mere på spil.