Som var en solstråle fanget i en spejlsal af Jacob Lassen giver ved første øjekast et indtryk af, at man skal til at læse noget særligt. På forsiden pryder små, fine tegninger af alt fra pomfritter til musselmalet kaffekop, container til vintergækker og vodka til et brombærkrat.

Fra forsiden kan vi gætte på, at Jacob Lassens digte til være fyldt med modsætninger og håb, men de vil også være indhyllet af en ung mand, som ligesom så mange andre unge, vil finde sig selv siddende med en bakke pomfritter, efter en aften ude i nattelivet.

Om bogen

Denne digtsamling er skrevet af den spirende digter, Jacob Lassen. Hans digte viser klart, hvorfor han fortjener at blive hørt. Bogen er lavet som et lille hæfte og selvom der ikke er særlig mange digte. Lassen formår alligevel at gøre et fæstnende indtryk. Digtene er baseret på Lassens egne hverdagsoplevelser, som både omhandler hans forhold til sine brødre, hans morfar samt veninden Nina. Digtene i bogen følger årstiderne skift, og man bevæger sig gennem både sommer og vinter. Man følger forfatteren, og mærker, hvordan det påvirker ham, at tiderne og vejret skifter.

Digtene er baseret på hverdagsøjeblikke, som de fleste kan genkende. Selvom der ikke er noget revolutionært over Lassens oplevelser, er der noget særligt over hans stil. Digtene er korte, men fyldt med mening og følelse, og man får som læser hurtigt sympati for Lassen. Dette skyldes dels at hans morfar, som er ældre og tenderer til lidt ensomhed, men også fordi at han har svært ved sit forhold til sine brødre. Han føler, at han står i skyggen af brødrene, eller nærmere at de hænger som en tordensky over ham. De er et helt andet sted end ham selv. De taler om børn, lykke og ægteskab, hvor han selv har haft en optur over, at han en gang har skraldet i Rema 100’s container, for så var der råd til alkohol. 

Digtsamlingen er udgivet af Forlaget Forår og er på 35 sider.

Anmeldelse af “Som var en solstråle fanget i en spejlsal”

I digtene mærker man, hvordan Lassen føler sig presset og forpligtet til at være sådan én, som har en kæreste og har styr på livet, hvilket han også lyver om til en ven. Men han har Nina. Nina forstår ham, for Nina har det også svært, og det har de til fælles. De er begge de lidt skæve eksistenser, der har angst og er lettere modløse. De ikke synes, at livet bare er en leg.

Jeg kan ikke beskrive min glæde for, at vi nu til dags, får indblik i flere og flere af fortællinger som disse. For de er så vigtige og de fortjener at blive hørt. Vi er meget taknemlige for, at vi har måtte lytte med til Lassens historie. Om det han synes der er svært og det han synes der gør det hele værd. Om sit livs forår og sit livs vinter. Lassen er den vintergæk, som lyser så fint og hvidt i skovbunden, og som fortjener en plads i forårssolen, for sine personlige og unikke digte.  

★★★★✩

Bøger.org giver digtsamlingen 4 ud af 5 stjerner. Du får en digtsamling, der er unik, medrivende og intim. Lassens digtsamling har en særlig skrivestil, som får hverdagssituationer til at synes lige præcis så vigtige, som de egentlig er. Med sine digte skaber han et fint rum, hvor der er plads til både det, som er svært og gør ondt her i livet, og til det som vi alle ofte glemmer: at foråret kommer igen. Klik, køb og læs mere >>

Uddrag fra bogen

Februar slår krystaller i sindet
eller er i vævet?
vintergækker står som hvide lys
i muldens mørkmættede sprækker
min bror fylder seksten og kan alt selv
jeg sner inde
med min kærlighed til ham

Om forfatteren Jacob Lassen

Jacob Lassen er digter og debuterer her med sin digtsamling: Som var en solstråle fanget i en spejlsal.

Specifikationer

Forfatter: Jacob Lassen
Titel: Som var en solstråle fanget i en spejlsal
Sprog: Dansk
Sidetal: 35
Forlag: Forlaget Forår
Udgivelsesår: 2020
Udgave: 1
Udgivelsestype: Hæftet  
ISBN13: 9788793881167
Klik, køb og læs mere >>

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er 450.-Vi-er-det-liv-vi-lever-af-Svend-Brinkman_jpg.jpg


Vi er det liv vi lever af Svend Brinkmann

Baggrunden for bogen er at Svend Brinkmann han modtager et brev fra en 90-årig kvinde ved navn: Lili. Dette brev bliver begyndelsen på et meget unikt venskab.

Klik og læs mere om bogen her >>

FAQ: Hvad handler “Som var en solstråle fanget i en spejlsal af Jacob Lassen” om?

👉 Hvad handler digtsamlingen “Som var en solstråle fanget i en spejlsal” af Jacob Lassen om?

Digtsamlingen: Som var en solstråle fanget i en spejlsal af Jacob Lassen, handler om mange af de hverdagsøjeblikke, som de fleste kan nikke genkendende til. Digtene er korte og handler om hans forhold til sine brødre, hans morfar samt veninden Nina. Digtene er baseret på Lassens egne hverdagsoplevelser, men fyldt med mening og følelse.