I ’Susan – En Sydhavnsbisse’ møder vi Susan, der gennem sjove anekdoter og små underholdende fortællinger, inviterer os indenfor i hendes liv, for at fortælle hvordan en barndom i 1950-1960’erne i Sydhavnen var.
Bogen er inspireret af Susanne Borg Pedersen egne oplevelser i arbejderkvarteret Sydhavnen, på Vesterbro og som feriepige på en stor gård på Stevns. I bogen følger vi Susan, da hun i 1959 flytter til Sydhavnen med sin familie og frem til hendes konfirmation i 1965. Susanne Borg Pedersens tegner med sin debutroman et enestående tidsbillede af 1950’-1960’ernes Sydhavnen og bogens beretninger er nogle, som mange vil kunne genkende, fra deres egen barndom og more sig over. Klik, køb og læs mere >>

Anmeldelse af Susan – En sydhavnsbisse af Susanne Borg Pedersen

★ ★ ★ ★ ✩
Bogen “Susan – En sydhavnsbisse af Susanne Borg Pedersen” starter med at Susan og hendes familie, skal flytte fra Saxogade på Vesterbro til Sydhavnen. I Sydhavnen beskrives livet i en 1-værelses lejlighed, hvor hele familien sov i samme rum, hvor man badede over håndvasken og et liv hvor penge og mad ikke var noget man ødslede med. Susans familie er ikke de fattigste, men heller ikke de rigeste – Derfor elsker Susan at komme på landet hos Gertrud og Johannes på den store gård på Stevns. Susan var feriepige, som mange andre københavnerbørn, og kom i sine sommerferie i mange år. Her er der mad i lange baner, masser af natur, søde dyr og alt det andet der hører sig til en bondegård. Hun ser dog også de mindre glamourøse sider ved at bo på landet og selvom afskeden oftest er trist, kan Susan også godt se de fantastiske goder ved at bo i København. De spændende steder at lege, som indbefatter både gamle jernbaneskinner og skøjtebanen på Enghavevej, de mange børn der bor omkring hende på Johan Kellers Vej og så selvfølgelig hendes familie, som bogen tegner et meget beskrivende billede af.
Susan var en rigtig bisse som barn og igennem romanen hører vi gennem flere fortællinger, hvor både fræk og ulydig hun var – Hvilket er nogle rigtige underholdene historier!
Men som alle gennemgår en barndom, gennemgår alle også en overgang fra barn til voksen. Susan har en mere barnlig side end mange af de andre piger fra hendes klasse og har derfor også lidt svært ved alt det med drenge, der vil kysse og være kærester og at piger ikke altid må det samme som drenge. Dette klarer Sussan dog med ægte sydhavnsbisse stil og finder på andre ting som er mere vigtige for hende, som vi følger hende i, frem til hendes konfirmation i 1965.
Alt i alt en god roman med skønne små fortællinger, fortalt i et let og forståeligt sprog. Bogen er hjertevarm og får læseren i et både nostalgisk og lattermildt humør. Bogen er perfekt til dem, som elsker gode biografier, underholdende anekdoter fra barndommen eller hvis man kan lide bøger, der tegner gode tidsbilleder.
Bogen “Susan – En sydhavnsbisse af Susanne Borg Pedersen” er udgivet af forlaget mellemgaard og er på 256 sider. Klik, køb og læs mere >>

Uddrag fra bogen: Susan – En sydhavnsbisse af Susanne Borg Pedersen

En dag var der en pige fra 3. klasse, der kom hen til mig på vej hjem fra skole.
– Øv, bøv! Din mor har bare været forlovet med min onkel, sagde hun frækt.
Jeg var lamslået.
– Det passer i hvert fald ikke. Min mor har kun været forlovet med min far, svarede jeg.
– Jo, det passer. Du kan selv gå hjem og spørge hende.
Nu blev jeg tosset. Hvad bildte hun sig ind. Jeg skulle lige til at sende en ordentlig spytklat i hovedet på hende, men fik den i sidste øjeblik holdt tilbage. Mine forældre havde strengt forbudt mig at spytte, for det var noget værre svineri, sagde de – men en del børn i Sydhavnen brugte det, når de blev sure på nogen. I stedet slog jeg hende hårdt på armen og sagde:
– Du er fuld af løgn. Min mor kender slet ikke nogen, der hedder Ole. Klik, køb og læs mere >>

 

Om forfatter Susanne Borg Pedersen

Susanne Borg Pedersen (f. 1951) er læreruddannet og har arbejdet i folkeskolen i 35 år, hvor hun bl.a. har undervist i dansk, drama og billedkunst. Hun har boet i Saxogade på Vesterbro 1951-59, i Sydhavnen 1959-67 og i Tingbjerg 1967-68. Nu nyder hun sin pensionisttilværelse med blandt andet at skrive. ’Susan – En Sydhavnsbisse’ er hendes debutroman. Klik, køb og læs mere >>

Specifikationer af bogen: Susan – En sydhavnsbisse af Susanne Borg Pedersen

Forfatter: Susanne Borg Pedersen
Titel: Susan – En sydhavnsbisse af Susanne Borg Pedersen
Genre: Skønlitteratur
Sprog: Dansk
Sideantal: 256
Forlag: Mellemgaard
Udgivelsesår: 2018
Udgave: 1
Oplag: 1
Udgivelsestype: Bog
Indbinding: Paperback
ISBN-13: 9788771909623
ISBN-10: 8771909621

Klik, køb og læs mere om bogen Susan – En sydhavnsbisse af Susanne Borg Pedersen her >>

Find bogen på Goodreads her! https://www.goodreads.com/book/show/42377799-susan—en-sydhavnsbisse