Manden i tre dele af Thomas Bagger er den første roman i en ny dansk krimiserie om specialagenten Lucas Stage fra den københavnske enhed Task Force 14. På den sønderjyske ødemark Smøl Vold bliver et lig af en ældre mand fundet. Liget er nøgent, men en presenning dækker fra underlivet og ned. Det er som om, at gerningsmanden har forsøgt at give den afdøde en grad af anstændighed og værdighed. Dette stemmer dog ikke overens med den besked, som er blevet ridset ind i offerets hud: G R A N D B E R G. Bogstaverne former efternavnet på en yderst velhavende, magtfuld og indflydelsesrig familie i Sønderjylland. Ligeledes er det også det efternavn, som den nyligt udnævnte drabschef besidder, hvilket både chokerer og forvirrer.

Som om dette makabre fund ikke var nok, så bliver en spade ligeledes fundet ved siden af liget. Spaden ses som et tegn på, at Smøl Vold skal graves op, og dette viser sig at være en korrekt antagelse. For under den sorte muld på Smøl Vold ligger flere kvindelig gemt. På baggrund af størrelsen på fundene kontaktes det københavnske politikorps. To specialagenter fra Task Force 14, David Flugt og Lucas Stage, sendes straks til Sønderjylland – og måske det ikke er et tilfælde, at det netop er de to, der skal assistere…

Manden i tre dele af Thomas Bagger er udgivet af Politikens Forlag og er den første i den nye danske Lucas Stage-krimiserie. Romanen er på 382 sider og består af 64 kortere kapitler. Klik, køb og læs mere >>

Om Manden i tre dele af Thomas Bagger

Krimien Manden i tre dele tager sit udgangspunkt på Smøl Vold, hvor liget af en ældre mand identificeres. Manden er nøgen, men en presenning dækker fra underlivet og ned. Politiet forvirres over dette tegn på, at gerningsmanden har forsøgt at lade afdøde opretholde en vis værdighed. Dette står i skærende kontrast til de bogstaver, der usømmeligt nok er indridset i huden på ligets bryst: G R A N D B E R G.
Hvorfor er navnet på en af Sønderjyllands mest magtfulde og indflydelsesrige familier skrevet på en død mands krop? Dette afføder mange spekulationer, og endnu flere skabes, da en spade er placeret umiddelbart ved siden af liget. Politiet tolker dette som et tegn på, at jorden på Smøl Vold muligvis holder på en hemmelighed. En udgravning igangsættes, og således bliver flere kvindelig fundet. Sønderjyllands politienhed kontakter det københavnske politikorps for assistance. To specialagenter, David Flugt og Lucas Stage, sendes derfor fluks til Jylland. Den mystiske David og den excentriske Lucas er et umage par, og de får ikke umiddelbart en varm velkomst ved deres ankomst.

David og Lucas går straks i gang med at efterforske, men det viser sig at være lettere sagt end gjort. For hverken politiet selv eller befolkningen i Sønderjylland er just samarbejdsvillige. Parret påtager derfor selv den enorme opgave bestående i at opklare den uhyggelige sag på Smøl Vold.

Samtidig med efterforskningen af kvindeligene på Smøl Vold, forsvinder en ung pige fra det sønderjyske natteliv. Politiets enheder splittes derfor op for at kunne arbejde på de respektive sager. Men måske dette ikke er den klogeste løsning. For hvad nu hvis de to sager ikke er fuldstændig uafhængige af hinanden?

Det bliver hurtigt et kapløb med tiden. For den unge pige skal helst findes i live, skal kvinderne på Smøl Vold identificeres og gerningsmanden anholdes. Det står hurtigt klart, at det er nu op til de to københavnske agenter at fange morderen… og gerne før, det er for sent.  

Anmeldelse af Manden i tre dele

Manden i tre dele af Thomas Bagger er en vaskeægte ’page-turner’. Nærmest fra første side er man fanget, og det er ikke nemt at lægge bogen fra sig. Krimiromanen er intelligent konstrueret, og springene mellem karakterer, tid og miljø er med til at opbygge et solidt og nervepirrende plot. Ved at give læseren flere løse tråde, som stille og roligt kan knyttes sammen, formår Thomas Bagger at fastholde læserens interesse gennem hele romanen. Ikke ét ord i romanen er skrevet uden at have en dybere mening og sammenhæng. Således efterlades man til slut med følelsen af at have læst et reelt mesterværk.

★★★★★

Bøger.org giver krimien 5 ud af 5 stjerner, da jeg sjældent selv har læst noget, der har holdt mig fastlåst så konsekvent. Størstedelen af tiden har jeg som siddet på nåle, og efter at have læst slutningen, efterlades jeg med en følelse af tomhed. Jeg kan simpelthen ikke vente med fortsættelsen i Den nittende ø!

Klik, køb og læs mere om “Manden i tre dele” her >>

Om forfatter Thomas Bagger

Thomas Bagger er en århusiansk forfatter, der har en cand.mag. i medievidenskab. Han har tidligere skrevet og instrueret kortfilm, men det stod hurtigt klar for ham, at forfatterskab i sig selv var vejen frem. Som romanforfatter havde han nemlig muligheden for at gå i dybden med sine karakterer og deres psykologi samt spinde på mysterier. I 2017 debuterede han således med sin roman Den permanente. Her skildrer han sin egen hjemby Århus som et centrum for bestialske drab. Den permanente efterfølges yderligere af to krimiromaner, hvori vi følger chefefterforskeren Ask Hjortheede og efterforskeren Camilla Staal i deres efterforskninger. Det nyeste skud på stammen er serien om den excentriske specialagent Lucas Stage, hvor den første roman er udgivet, og den næste udkommer til april.

Specifikationer

Forfatter: Thomas Bagger
Titel: Manden i tre dele
Sprog: Dansk
Sideantal: 382
Forlag: Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2021
Udgave: 1
Udgivelsestype: Paperback  
ISBN13: 9788740068276

Klik, køb og læs mere om “Manden i tre dele” her >>

Kæden af Adrian McKinty

Vi har læst og anmeldt Kæden af Adrian McKinty.

Romanen ”Kæden” handler om en mor, Rachel, hvis datter bliver bortført på vej til skole. Hvis Rachel ønsker at få sin datter tilbage i live, er hun nødsaget til at overføre en vis sum penge til en anonym modtager og samtidig bortføre et andet barn for at tvinge forældrene til at udføre samme handlinger.

Klik og læs vores anmeldelse >>

Jeg kan se dig af Mari Jungstedt

Jeg kan se dig af Mari Jungstedt er 15’ende krimi i Gotlandskrimiserien med kriminalkommissær Anders Knutas, som denne gang skal opklare et mystisk drab på en afsides ø på Gotland, hvor tre studerende har mistet livet.

Klik og læs mere her >>

Officer 2117 af Jussi Adler-Olsen

Klik og læs om Jussi Adler-Olsens bog: Officer 2117.

Få det fulde overblik over hele bogserien.

Klik og læs mere >>

FAQ: Hvad handler Manden i tre dele om? Og hvem er forfatteren Thomas Bagger?

👉 Hvad handler Manden i tre dele af Thomas Bagger om?

Manden i tre dele omhandler fundet af et lig på den sønderjyske Smøl Vold. Liget er nøgent men dækket fra underlivet og ned af en presenning. En spade findes ved siden af liget, og tværs over ligets bryst er navnet på en magtfuld familie indridset. Spaden ses som et tegn på, at jorden på Smøl Vold skal graves op. Under mulden findes flere lig. To specialagenter fra den københavnske Task Force 14 tilkaldes. Sammen forsøger de at opklare sagen, der stadig vokser sig større og større. Det bliver nemlig hurtigt tydeliggjort, at denne morder stadig er på spil.

👉 Hvem er forfatter Thomas Bagger?

Thomas Bagger er en århusiansk forfatter, der har en cand.mag. i medievidenskab. Bagger har tidligere skrevet og instrueret kortfilm, men i 2017 debuterede han som krimiforfatter med romanen Den permanente. Efterfølgende har han skrevet flere romaner til samme serie. Romanen Manden i tre dele er dog startskuddet på en ny serie om den excentriske specialagent Lucas Stage.