Druk af Jackson Biko er en roman, der omtaler et følelsesmæssigt tema som druk. Du får en psykologisk og meget følsom roman, der tager dig dybt ind i problematikkens hverdag. Du får indblik i alkoholisme og de relationer, der kan være på spil mellem de mennesker, der mødes og slås med en så stor problematik som netop druk og alkoholisme. Klik, køb og læs mere >>

Druk af Jackson Biko handler, som titlen antyder, om druk. Larry har et problem med alkohol, og det ødelægger hans relationer til kvinder, men også hans karriere. Men hvorfor drikker han?

Men følger Larry og får indblik i at hans far hader Larry. Det er hårdere for ham end man måske skulle tro – set udefra. Larrys bror Jeff har ligeledes et problem med alkohol, men har dog lagt dette bag sig. Så der er håb for Larry.

Larry kommer ud for et uheld, hvor han pga. druk forårsager et trafikuheld, som er meget tæt på at slå pigen Malkia ihjel. Malkia er et rent ønskebarn. Hendes forældre prøvede at få et barn i lang tid – uden held, men heldigvis lykkes det til sidst. Så det er jo en skandale af dimensioner, når Malkia kommer til skade efter Larrys uheld. Derfor lider Larry af frygtelige samvittighedskvaler, da han opdager at han har skadet Malkia. Hun ligger nemlig i koma, hvilket sender Larry på afvænning for alkohol, men lykkes det alle at komme ud på den anden side i en rimelig tilstand?

Druk af Jackson Biko er udgivet af forlaget Mikroforlaget Apuleius Æsel. Romanen er på 200 sider. Forsideillustration til bogen er tegnet af Cecilia Banfi. ISBN: 9788743017097. Klik, køb og læs mere >>

Anmeldelse ad Druk af Jackson Biko

Druk af Jackson Biko er printet i et lille format, men der er stadig 200 sider fordelt på 35 kapitler, så man kan let læse et kapitel eller to, når man får lyst. Bogen foregår i Kenya, og det giver os nordboere lidt indblik i en lidt verden end den vi færdes i til dagligt og det er egentlig meget rart. Der er der dog også en masse overlap i relationer mellem mennesker, som man snildt kan genkende.

I de indledende kapitler, der introduceres man til Larry tætteste og får et godt billede af hans liv. Hans bror Jeff er uddannet Zoolog, han skulle ellers have læst ingeniør, men forfalder mere og mere og begynder at drikke. Man møder også hans kæreste Tina, som elsker ham højt. Larrys far er gynækolog og han svigter Larry fra tid til anden. Larry håbede på, at han kunne være sammen med sin far på egen hans fødselsdag, men måtte sidde i 4 timer i faderens venteværelse i lægehuset. Her møder han Ruth, som han forsøger at få i tale, det kræver lidt arbejde men lykkes, og de var kærester i et lille halvt års tid. Man følger et væld af andre oplevelser og kommer tættere og tættere på Larrys og hele hans omgangskreds, herunder Metalmagerens datter Malkia.

Druk af Jackson Biko har et godt tempo, og man keder sig ikke. Man kommer langsomt ind på livet af Larry og derfor rammer tragedien og ulykken også hårdt. Både det faktum at Larry begynder at drikke, og de problemer det medfører, men også ulykken med Malkia.

★ ★ ★ ★ ✩

Bøger.org giver Druk af Jackson Biko 4 ud af 5 stjerner for en interessant roman om livet, forældre, partnere, venner og druk. Romanen er krydret med kærlighed, trusler og skandaler. Man håber til det sidste, at alting vil ordne sig og komme på plads. Klik, køb og læs mere >>

Om Jackson Biko

Jackson Biko bor i Nairobi i Kenya. Han har to børn og ingen hunde eller katte. Han bryder sig ikke om fotos og ironisk nok er han dog på Instagram. Han arbejder som livsstilsjournalist, forfatter og blogger.  Han skriver i magaziner som Business Daily, magasinet True Love og The Saturday Nation. Dernæst redigerer han et væld af magasiner såsom Msafiri Magazine, Safaricom Funds Msingi Magazine m.fl.

Romanen Druk af Jackson Biko er oversat fra engelsk til dansk af Sara Høyrup. Oversættelsen er bl.a. støttet økonomisk af Statens Kunstfond. Klik, køb og læs mere >>

Indholdsfortegnelse – Kapitler i Druk af Jackson Biko

Her får du indholdsfortegnelsen med titlerne på kapitlerne. Det er faktisk sjældent, at romaner angiver et indeks over kapitler, så det vil vi gerne bringe videre.

Kapiteloversigt i romanen Druk af Jackson Biko

1. Tina
2. Jeff
3. Ruth
4. Metalmageren
5. Desperation
6. Lance
7. Malkia
8. Maggie
9. Forladt
10. Mirakelbarnet
11. Samtalen
12. Fem trillebøre
13. M-Pesa
14. Larry
15. Eldoret
16. Tømmermænd
17. Majskolben
18. Kafunda
19. Vintertid
20. Larrys far
21. Den blå trillebør
22. Ulykken
23. Koma
24. Anger
25. På intensivafdelingen
26. Rejsen til Nyanza
27. På afvænning
28. Nætterne
29. I guds hånd
30. Hjemme
31. Faldet
32. Hullet
33. En ny dag gryr
34. Elefanten
35. Opvågnen