Et lille liv af Hanya Yanagihara er en roman man sjældent vil glemme efter at have læst den. I bogen følger man 4 studiekammerater gennem hele deres voksenliv, på både godt og ondt. De fire kammerater, Jude, Malcolm, Willem og JB, har kendt hinanden siden deres collegetid. Selvom de er vidt forskellige, har de et særligt bånd, som binder dem sammen.

De bliver ældre, får jobs, kærester, lejligheder, men venskaberne består. Men alle gemmer de på hemmeligheder, dybe sår fra barndommen, usikkerheder, komplekser m.m. Dette gælder især Jude, som er den mest hemmelighedsfulde. Jude gemmer uden tvivl på den største, og garanteret mest grufulde, baggage. I bogen følger man især Jude, som i løbet af bogens fortælling, bliver mere og mere omdrejningspunktet for fortællingen. Men kan Jude stole på de andre? Og kan han lære, at leve det liv han egentlig fortjener? Med denne bog får man en fortælling, som er helt sin egen, og én man aldrig vil glemme.

Et lille liv af Hanya Yanagihara er udgivet af Politikens forlag. Bestselleren er på 800 sider. Klik, køb og læs mere her >>

Introduktion af Et lille liv af Hanya Yanagihara

Fortællingen om de fire kammerater er en historie om venskab, kærlighed og alt det som der forventes af én, når man bliver voksen. De beskriver alle om det pres de har, om at følge normen. Om at man skal være gift, stifte familie og leve som normalen gør. Her kredser forfatteren især om det spørgsmål, hvad kærlighed er? Og hvad normer er? Hvad hvis man er lykkelig for det arbejde man har og får al den kærlighed man behøver, fra en god ven? Hvorfor er normen så, at man skal have en hustru, børn og hus? Er det ikke vigtigere, at man er lykkelig?

Bestselleren, Et lille liv af Hanya Yanagihara, foregår i New York, som der også vil være en del beskrevet af i bogen. Man mærker tydeligt forfatterens kærlighed til New York, især gennem de malende fortællinger om de små gemte perler i byen. De fire kammerater fortæller på skift episoder fra deres liv, og bestselleren springer meget i tiden. I nogle kapitler er man tilbage på college, nogle i barndommen og nogle i nutiden. Man følger kammeraterne på de forskellige jobs de har, de forskellige kærester de får og i de forskellige boliger, de bor i. Mange af fortællingerne er hverdagshistorier, men som alligevel bygger personkarakteristikker og bånd op for læseren.

Anmeldelse af Et lille liv af Hanya Yanagihara

★ ★ ★ ★ ★

Et lille liv af Hanya Yanagihara er en fantastisk bog, som virkelig forstår at skabe spænding. Den vækker ens nysgerrighed og samtidig berører emner, der kan give én et sug i maven og fremprovokerer ens følelser. Forfatteren er dygtig til at fortælle både beskrivende og levende, på trods af at fortællingen nogle gange kan føles lidt langtrukken, så lønner det sig altid. Når man er lige ved at køre en smule surt i de lange forklaringer og historier, som man ikke forstår hvordan de kan være relevante for det store billede, bliver man gang på gang overrasket med en enorm kraft.

Fortællingen har dog også en del dybere emner, hvor især Jude er omdrejningspunktet. Fra starten af er man ikke i tvivl om, at han er noget særligt og anderledes. Man har, som læser, allerede fra starten lyst til at høre hans historie. Hvem er han, hvor kommer han fra, hvorfor er han så anderledes? Her er forfatteren god til at bygge en god spænding op, for ligeså snart man har åbnet en låge og tror, at nu får man det hele at vide, så åbnes en anden låge. Det kan virke frustrerende, men er også med til at bevare spændingen.

Bøger.org giver bestselleren Et lille liv af Hanya Yanagihara 5 ud af 5 stjerner for en fantastisk historie om, hvordan venskaber kan forme vores liv, og hvad vi vil ofre for dem? Hvor stærk kærligheden kan være mellem venner, en fortælling om både svigt, forelskelse, drømme, håb og dystre hemmeligheder. En sjælden perle og en fortælling man ikke vil glemme igen. Den får mine varmeste anbefalinger og kan anbefales til dem, som elsker romaner med realistiske fortællinger, der dog nogle steder, der kan være lidt barske. Jeg vil glæde mig til at læse mere af Hanya Yanagihara, og jeg er sikker på at hendes første bog, Folket i træerne, er en ligeså fantastisk fortælling. Klik, køb og læs mere her >>

Trailer fra Et lille liv af Hanya Yanagihara

Herunder kan du ses bogtraileren til bestselleren “Et lille liv af Hanya Yanagihara:

Uddrag fra bestselleren Et lille liv af Hanya Yanagihara

Herunder præsenteres et par uddrag fra bestsellleren: Et lille liv af Hanya Yanagihara.

”Har du brug for hjælp?” Spurgte Willem lavmælt Jude, da alle tog fat på opgaverne.
”Nej,” sagde han afmålt, og Willem så efter ham, mens han langsomt begyndte at kæmpe sig op af de stejle, høje trappetrin, indtil han ikke længere kunne se ham.

Det var en nem indflytning, hurtig og begivenhedsløs, og efter at være blevet hængende lidt for at pakke bøger ud og spise pizza forsvandt de andre ud til fester og barer, og Willem og Jude var omsider alene i deres nye lejlighed. Det lignende et bombet lokum, men tanken om at begynde at sætte ting på plads var simpelthen for udmattende. Så det blev bare siddende, overraskede over, hvor hurtigt det var blevet mørkt, og at de havde et sted at bo, et sted på Manhattan, et sted de havde råd til.

De har begge bemærket deres venners høfligt udtryksløse ansigtsudtryk, da de så lejligheden for første gang. Soveværelset med de to smalle enkeltsenge – ”som noget fra en victoriansk anstalt”, som Willem havde beskrevet det for Jude – havde høstet flest kommentarer. Ingen af dem havde noget imod det. Det var deres, og de havde en toårig lejekontrakt, og ingen kunne tage det fra dem. De kunne ovenikøbet spare lidt sammen hér, og hvad skulle de i øvrigt med mere plads? Selvfølgelig længtes de begge to efter skønhed, men det måtte vente. Eller rettere: De måtte vente.

De småsludrede, men Jude have lukket øjnene, og Willem vidste – ud fra hans konstant sitrende øjenlåg og den måde, han have knyttet hænderne på så hårdt, at Willem kunne se de havgrønne blodårer svulme på håndrygge – at han havde ondt.

Klik, køb og læs mere her >>

Om forfatteren Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara (1975) er født i Los Angeles, USA. Hendes første roman The People in the Trees blev indstillet til den prestigefyldte debutantpris The PEN/Robert W. Bingham Prize og er blevet meget rost af anmelderne. Den udkom inden hendes anden bog, som blev hendes store internationale gennembrud, Et lille liv. Den vandt i 2015 Kirkus Prize in Fiction og blev samme år indstillet til Man booker-prisen, The National Book Award og Andrew Carnegie Medal for Excellence

Specifikationer til Et lille liv af Hanya Yanagihara

Forfatteren: Hanya Yanagihara
Titel: Et lille liv
Sprog: Dansk
Sideantal: 800
Forlag: Politkens Forlag
Udgivelsesår: 2018
Udgave: 3
Oplag: 3
Udgivelsestype: Bog
Indbinding: Paperback
ISBN: 9788740049312

Klik, køb og læs mere her >>

.

.
Pigen de sendte tilbage af Donatella Di Pietrantonio er en rørende roman, hvor man som læser både græder og griner med bogens hovedperson.

Klik og læs vores anmeldelse af bogen her >>