Kvinderne fra Thy er forfattet af Maria Helleberg, og er en af hendes nye tiltag, hvor hun skriver familiehistorier efter mere end 30 år, hvor hun har skrevet romaner om hhv. dronninger, konger, forfattere og guldalderens kunstnere. Klik og se udvalget her >>

131-kvinderne-fra-thy-af-maria-helleberg

Kvinderne fra Thy af Maria Helleberg er en bestseller og en roman om to stærke kvinder og deres vandring gennem livet, der går ned ad bakke og langsomt op igen. Den ene karakter er “oldemoren Mariane”, der havde potentiale for at blive frue på en stor herregård, men hun ender i stedet i Vester Vandet, helt alene med en stor flok børn. Fordi hendes mand stikker af til Amerika for at prøve lykken.

Den anden karakter er “mormoren Marie Dusine”, som vokser op uden sin far og uden mandlige forbilleder og autoriteter. Marie er vred og hun gør oprør. Hun kan ikke passe sit arbejde som stuepige, og hendes stærke holdninger kommer til at bane vejen for hende, og det medfører at hun helt uventet kommer til at danne par med en mand. Kvinderne fra Thy er en fortælling om upassende forelskelser, og det at have lykken indenfor rækkevidde og tabe alt på gulvet, samt oprøret med at udfordre de faste normer og på den måde skabe muligheder for sig selv.

Kvinderne fra Thy er et portræt af livet på landet og af livet i provinsen, som det var tilbage i 1800-tallet for kvinderne. Kvinderne fra Thy er udgivet af forlaget Samleren og er på 388 sider. Klik, køb og læs mere >>

,

Kvinderne fra Thy af Maria Helleberg

Maria Helleberg’s seneste værk “Kvinderne fra Thy” er anmeldt af et hav af medier, som bl.a. skriver følgende om den nye bestseller:

1. May Schack fra Politiken skriver “Maria Helleberg fortæller med indlevelse […] hun giver den for fuld skrue, og man bliver både godt underholdt og oplyst“.

2. Claus Grymer fra Kristeligt Dagblad skriver “En stor fortællers værk. Med sansede og nærværende personer – som set på et filmlærred. Maria Helleberg har begået et stykke medlevende romankunst, der både er kraftfuldt og dirrende af nerve”.

3. Henrik Tjalve fra Fyens Stiftstidende skriver “Et på en gang ømt og skarpt signalement af, hvad det var for vilkår, kvindeliv var underlagt i årene efter 1864. […] som læser er man taknemmelig for, at Maria Helleberg har formidlet billedet af sine to formødre så levende og nuanceret”.

Og der er mange flere anmelderser derude i den danske presse, men i hvert fald en levende og underholdende fortælling.

Hør her Maria Helleberg fortælle om sin bog “Kvinderne fra Thy“:

Maria Helleberg har skrevet et hav af bøger om gamle dronninger og konger, samt bøger om guldalderens kunsthistorie, forfattere og politikere. Hun har skrevet bøger om Dronning Margrethe, Leonore Christine, Anne Sophie Reventlow som Frederik d. 4’s kone, Knud den hellige, Helle Thorning Smith, Thomasine Gyllembourg der var en af guldalderens banebrydende forfattere,  og mange flere kvinder, der har gjort en forskel. Klik og se det store udvalg af Maria Helleberg’s øvrige bøger her >>