Mand og kat af Nils Uddenberg er en varm og humoristisk kærlighedshistorie om det uforudsigelige. En varm og underholdende fortælling. Klik, køb og læs mere (fås kun som e-bog og lydbog) >>

166. Mand og kat af Nils UddenbergMand og kat af Nils Uddenberg er en historie om det uforudsigelige. Nils Uddenberg er i bogen en svensk psykiater, der mod sin vilje bliver indehaver af en kat. Fortællingen beretter med god selvironi og humor, hvordan en herreløs hunkat mod hans forventning, stille og roligt erobrer Nils Uddenbergs hjerte og tilfører noget ekstra til hans liv, som han ikke vidste han manglede eller kunne have stor glæde af.

Nils Uddenberg filosoferer over kattens og ikke mindst menneskets væsen og det sammenspil, der er mellem disse to individer. Nils gør sig kloge tanker om livet, litteraturen og videnskaben. 

Aftonbladet anmelder bogen “Mand og kat af Nils Uddenberg” som “En helt bedårende fortælling om en overraskende forelskelse” og DR P4 anmelder bogen som “Fuldstændig vidunderlig læsning“. Bogen er oversat fra den svenske originaludgave “Gubbe och katt“, der er fra 2012.

Mand og kat af Nils Uddenberg er på 150 sider, og den er udgivet af forlaget Lindhardt og Ringhof. Klik, køb og læs mere (fås kun som e-bog og lydbog) >>

Mand og kat af Nils Uddenberg

Forfatteren Nils Uddenerg er født d. 27 jul. 1938 i Lund i Sverige. Nils Uddenberg er svensk læge og forfatter og har mange titler bag sig 166. Mand og kat af Nils Uddenbergforuden bogen Mand og kat. Samlet havde han ved udarbejdelsen af denne anmeldelse 19 titler udgivet (Wikipedia 2017).

Nils Uddenberg er lektor i etik og psykiatri samt ekspert i det såkaldte “Gene Technology Advisory Board“. Nils Uddenbergs har mange bogtitler bag sig, som handler om alt lige fra det at blive forældre og de omvæltninger, det kan give i livet, samt bøger om jagten på det perfekte liv, medicinske myter, naturen, biologi, mennesket og psykiatri, samt en “ny” oversættelse af Charles Darwin (Ibid 2017).

Nils Uddenberg fik sin doktorgrad tilbage i 1974 i psykiatri ved Lunds Universitet og han udgav sin første bog i 1976 og blev tildelt titlen som professor af regeringen i år 2000. I 2001 blev han valgt som medlem af akademiet for landbrug og skovbrug. Nils Uddenberg skrev to bind om ideer om livet, der blev belønnet i år 2003 med “August-prisen” for bedste “ikke” fiktionsbog. I 2005 blev Nils Uddenberg udnævnt af “Society of Science og Popular Education” for sine gode og tankevækkende beskrivelser af manden og hans historie (Ibid 2017).

Klik, køb og læs mere om e-bogen og lydbogen “Mand og kat” >>

Kilder

Wikipedia 2017. Nils Uddenberg. Link: https://sv.wikipedia.org/wiki/Nils_Uddenberg