Minecraft – De forsvundne dagbøger af Mur Lafferty er bind 3 i serien om Minecraft af spillefirmaet Mojang, som har programmeret og lavet Minecraft. Klik, køb og læs mere >>

Minecraft – De forsvundne dagbøger af Mur Lafferty handler om Alison og Max, som lever i Minecraftuniverset.  Alison mistede sin familie for et stykke tid siden, og kæmper med at komme videre. Hun er begyndt at lave byggeprojekter og har eksempelvis fremstillet et diamantsværd som gave til Max. Det er nærmest terapi for hende at bygge og konstruerer ting i værkstedet. Max derimod er under skarp kontrol af sin mor, og specielt da han har været ved at drukne for nylig. Så de to venner/veninder har begge ting de kæmper med, men det bliver meget vildere for dem. De finder nemlig pludselig en gammel dagbog, som beskriver adgangen til gennem en portal til det mystiske parallelrige Nether. De konstruerer værktøjer og får denne port til at virke, men hvad venter der dem på den anden side?

Børne- og ungdomsbogen “Minecraft – De forsvundne dagbøger af Mur Lafferty” er udgivet af forlaget Politiken. Minecraft og de forsvundne dagbøger er på 271 sider. ISBN: 9788740051599. Klik, køb og læs mere >>

Anmeldelse af Minecraft – De forsvundne dagbøger af Mur Lafferty

Minecraft – De forsvundne dagbøger af Mur Lafferty er godt krydret med et væld af faglige Minecraft-udtryk. Eksempler på Minecraftfigurer, produkter og værktøjer: Farlige Mobs, Creaper, Lapis, obsidianrektangel, Zombiemutantgrise,  Endermænd, Muhsvampe, skeletter, fortryllede våben, kister, rustninger og mange flere. Så da jeg læste bogen højt for min søn på 9 år, var han meget interesseret i at forklare undertegnede (far), hvad de mange faglige værktøjer og figurer var for nogle størrelser. Det var en fornøjelse som forældre også at komme lidt mere ind i hans hobby og forstå lidt mere om spillets regler i Minecraft.

Sprogligt og opsætningsmæssigt er de første to kapitler en anelse træge. I hvert fald, hvis man som jeg læste bogen højt for min søn. Scenerne kunne godt have været mere effektivt beskrevet uden, at man havde manglet noget i forhold til indvigelsen i de forskellige karakterer. Men når det er sagt, så kommer bogen op i hastighed, og man bliver hele tiden fastholdt af nye overraskende opdagelser og problemer, som skal løses. Dertil er bogen krydret med en del fagudtryk fra Mojangs Minecrafts univers. Det er dog ikke noget problem, hvis man ikke kender spillet. Bogen forklarer nemlig, hvad de mange værktøjer kan. Dertil får man en god indføring i, hvilke kvalifikationer de mange karakterer fra Minecraftuniverset har.

Bøger.org giver Minecraft – De forsvundne dagbøger af Mur Lafferty 4 ud af 5 stjerner for en spændende børne- og ungdomsbog, der tager udgangspunkt i Minecraftuniverset. Bogen giver børnene mulighed for at tale om de tekniske detaljer i spillet Minecraft, og det føder en stolthed hos de kære børn og unge mennesker. Den er også god som en højtlæsningsbog, hvor forældre kan få indblik i og forstå lidt mere om spillets regler i Minecraft. Bogen er til børn i alderen fra 7-8 år og op til ca. 15-16 år.

.

.

Pigefest – for Søren! af Ane Gudrun er en velskrevet, underholdende og humoristisk børnebog.

Klik og læs vores anmeldelse af bogen her >>