På eventyr i Botswana af Josefine Guldahl er en god, illustrativ, spændende og velskrevet rejsebog om turen til Sydafrikas Botswana. Klik, køb og læs mere her >>

På eventyr i Botswana af Josefine Guldahl er en rejsebog med Josefine Guldahls egen beretning om hendes rejse til Botswana i sydafrika med hendes familie og 12 familiemedlemmer samlet, herunder hendes mor, stedfar, moster m.fl. Der skal ikke herske tvivl om at Afrika er forskellig fra Danmark på næsten alle tænkelige måder. Josefine Guldahl oplever og beskriver sine mange stærke oplevelser på hendes tur gennem Botswana. Josefine er på en safari samt en fotosafari, der inspirerer til denne bog. Hun møder de vilde dyr helt tæt på i en såkaldt “Gamedrive” i en jeep, dagligdagen i landsbyen, samt den vilde og voldsomt betagende og skønne natur i Afrika, som nemt virker meget overvældende for os danskere.

Man følger Josefines møde med en synsk mand, der healer folk som den lokale profet. Det vilde er at Josefine oplever healerens kræfter på egen krop. Denne healing bliver en voldsom oplevelse, hvor hun befries for en række problemer. Josefine er målløs og tør dårligt nok tro på, at det er en realitet, men den er god nok. Josefine oplever en vild omvæltning, så selvom at Josefines rejse blot var en familieferie, så blev det en rejse og oplevelse for livet.

På eventyr i Botswana af Josefine Guldahl er udgivet på forlaget Mellemgaard. Bogen er på 120 sider. Klik, køb og læs mere her >>

Anmeldelse af På eventyr i Botswana af Josefine Guldahl

På eventyr i Botswana af Josefine Guldahl er en historie af dagbogslignende karakter, hvor man følger Josefine Guldahl, dag for dag. Josefines stedfar fortæller tidligt i bogen, at der er en vigtig regel i Afrika: “spis, når der er mad, for du ved ikke hvornår du får mad igen“. I denne kommentar og regel, der ligger det faktum, at der er langt mellem destinationer, og der går hurtigt mange timer, hvor der i værste fald ikke er mad. Men de spiser god og spændende mad dernede, så man skal på ingen måde frygte dette, men der er ikke så mange 7-Eleven butikker på gadehjørnerne, som vi kender det i andre dele af verdenen.

I bogen “På eventyr i Botswana af Josefine Guldahl”, der følger man både de kulturelle oplevelser med mad, de flotte geografiske observationer i landskabet med bjerge, sletter og flotte betagende solnedgange, hoteller med udstoppede dyr, ben, knogler og dyreskind placeret som tæpper på gulvet, masser af turer i naturen (Gamedrive in the Wild Bush) med masser af vilde dyr, palmer og træer. På en af de vilde turer på en kæmpe farm med ca. 2000 dyr, beskyttes Josefine Guldahl mod giftige slanger, når de er udenfor farmens fliser med de såkaldte “Gaiters” som er et stykke skind, der trækkes op om om foden og benene, hvor slangerne typisk bider. Josefine tager os også igennem et afrika med solceller, antenne og radioer, som de anvender til kommunikation. De besøger også en skole, og man hører om de nye og gamle traditioner i lokalsamfundet.  Klik, køb og læs mere her >> 

Den vilde oplevelse

På eventyr i Botswana af Josefine Guldahl, der følger man Josefine og familien, som har fået lov til at besøge en af de lokale kirker og vel at mærke en stamme og en landsby, der aldrig har haft besøg af turister. De skal være med i ceremonien i kirken med præsten, den synske mand og de indfødte, og det er en stor ære og oplevelse. Det er en meget intens session, som er meget levende beskrevet. Josefine Guldahl oplever efterfølgende en kraftig kvalme og stærke kramper på vejen hjem efter besøget i kirken og går på hovedet i seng efter at have kastet op. Senere møder Josefine Guldahl profeten alene og den oplevelse, vil jeg ikke afsløre i nærmere detaljer her, men den forekommer omtrent midt i bogen.

Samlet giver vi 5 ud af  5 stjerner til bogen “På eventyr i Botswana af Josefine Guldahl” for en virkelig god, illustrativ, spændende og velskrevet rejsebog om turen til Sydafrikas Botswana, hvor man mærker kærligheden og varmen dernede fra på egen krop. Klik, køb og læs mere her >> 

På eventyr i Botswana af Josefine Guldahl illustreres det at Josefine Guldahl og hele hendes familie har fået afrika med hjem og ind under huden og i hjertet. Ikke mindst den kærligste måde, alle tager imod os på, med varme og åbne arme. To kulturer mødes. Venskab, glæde, taknemmelighed og sammenhold. Josefine Guldahl skriver at “Afrika ønsker jeg alle skal opleve“.

.

Om Josefine Guldahl

Om forfatterinden Josefine Guldahl, hun er født 1987 i Horsens. Hun er optaget af eventyrets forunderlige verden og de muligheder, den rummer for at give lærdom til børn og unge på en sjov og spændende måde.

.

Andre bøger af Josefine Guldahl

Læs også vores anmeldelse af Josefine Guldahls børnebog: “De Seje Superalfer“. Klik her og læs anmeldelsen >>