Et stykke af lykke af Anne Østby er en ikke så urealistisk og frisk roman, om det at bryde grænser og prøve et ny eventyr. Turde du forlade dit hjem i Skandinavien for evigt? Turde du sige farvel til de mørke aftener? Farvel til kulden og regnvejret til fordel for azurblåt hav og mad tilberedt i palmeblade?

Romanen handler om Kat, som er blevet enke. Hun er så heldig at være bevet enearving til en kakaoplantage på Fiji. Kat inviterer sine fem norske veninder fra sin skoletid med ned til Fiji for at bo sammen med hende. Men tør de mon bryde grænser og forfølge deres drøm? Denne rejse byder også på et opgør med gamle regnskaber både indbyrdes mellem kvindene og med deres mænd.

Et stykke af lykke af Anne Østby er en varm og tankevækkende roman om, at begynde på noget helt nyt i en moden alder. Der tegnes et smukt portræt af naturen på Fiji, og hvad det kan gøre ved en frossen sjæl fra det kolde nord.

Et stykke af lykke af Anne Østby er udgivet af forlaget memoris. Romanen er på 315 sider. Klik, køb og læs mere >>

 

Anmeldelse af “Et stykke af lykke af Anne Østby”

Bøger.org giver romanen “Et stykke af lykke af Anne Østby” 3 ud af 5 stjerner for en følelsesbetonet roman, hvor man er helt inde i Kats hoved, og man følger hendes følelser meget tæt. Man skal dog lige give romanen en chance, den kan godt være lidt tung i starten, indtil man kommer ind under huden på Kat og hendes situation. Dertil skal man lige ind i skrivestilen. Man følger Kats liv gennem mails, breve og møder med hele hendes omgangskreds på tæt hold. Der åbnes også op for dybe tanker gennem kapitler med bønner til gud, som sammenfatter nogle af de tanker og stemninger, der udløses af persongalleriet i romanen. Nogle af kapitlerne er korte og enkle, mens andre er lidt længere og dybe. Men det  gør at romanen er spiselig og let læst.

Om Anne Østby

Anne Østby er Norsk forfatterinde. Bogen “Et stykke af lykke” er hendes største kommercielle succes. Romanen er udgivet i mere end 10 lande.