Yoga i daginstitutionen af Hanne Mouritsen og Vivi Solveig Sørensen – praktisk håndbog til pædagogisk personale og forældre. Yoga i daginstitutionen af Hanne Mouritsen og Vivi Solveig Sørensen er en ny bog om, hvordan du nemt får introduceret yoga i daginstitutionen, så du nemt kan gå i gang med at lave yoga med din børnegruppe. Børn i daginstitutionen har ofte meget lange dage i institutionen, og denne bog er god til at åbne en mulighed for at skabe en mere rolig og afstressende hverdag for både børn og ikke mindst de voksne. Klik, køb og læs mere her >>

Yoga i daginstitutionen af Hanne Mouritsen og Vivi Solveig Sørensen er en bog, der er målrettet både yoga i daginstitutionen og derhjemme hos forældrene. Bogen er målrettet både pædagoger i daginstitutionen samt forældre der gerne vil implementere yoga.

Yoga i daginstitutionen af Hanne Mouritsen og Vivi Solveig Sørensen er god til pædagoger i daginstitutionen, som ofte har rigtig travlt i institutionen, hvor der er mange dagsordner, som skal varetages samtidig med at der skal være overskud, fokus og plads til alle børnene. Bogen giver en masse gode pædagogiske råd samt masser af yogaøvelser med fine illustrationer og guides til dels, hvordan du kan køre de mange forskellige øvelser, men også gode beskrivelser og forslag til, hvordan du kan variere alle disse øvelser fra gang til gang.

En god bog til at ændre på den pædagogiske form og en god bog med motivation til at ændre formen i institutionen på en ny inspirerende måde. Praktisk er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du kan anvende bogens indhold, der er et væld af muligheder for at afprøve implementering af netop Yoga i daginstitutionen.

Yoga i daginstitutionen af Hanne Mouritsen og Vivi Solveig Sørensen er udgivet af forlaget Yogaiskolen.dk. Bogen er på 136 sider. Klik, køb og læs mere her >>

.

Anmeldelse af “Yoga i daginstitutionen”

Yoga i daginstitutionen af Hanne Mouritsen og Vivi Solveig Sørensen er en meget inspirerende bog, der er sat flot og meget elegant op. Bogen er nem og overskuelig at læse og ikke mindst vældig flot illustreret. De mange Yogaøvelser er gennemarbejdet, og tilpasset målgruppen. Som anmelder, var jeg meget glad for, at se at alle øvelserne havde en meget enkelt instruktion til de enkelte øvelser og en illustrativ tegning af øvelsen. Instruktionerne er skrevet, som et manuskript, der er nemt, at udføre “live” uden at skulle forberede en masse på forhånd. Du kan tage bogen Yoga i daginstitutionen frem og vælge de rette øvelser, der matcher dit og børnenes humør i daginstitutionen “ad hoc”, når der behov for det.

Samlet giver vi på Bøger.org 5 ud af 5 stjerner til bogen “Yoga i daginstitutionen” Bogen er en gennemarbejdet og en flot illustreret bog. Yoga i daginstitutionen er en bog, der kan anvendes af alle pædagoger, men det er også en bog, der kan anvendes af forældre til børn. Bogen kan anvendes uden en dyb viden om Yoga. Bogen er let og enkelt at gå til. Men pas på for Yoga i daginstitutionen kan hurtig smitte og medfører, at du ikke kan lade være med at afprøve en eller flere yoga-øvelser derhjemme, når først bogen er kommet indenfor i hjemmet. Klik, køb og læs mere her >>

 

Præsentation af indholdet i bogen “Yoga i daginstitutionen”

Bogen er inddelt i 13 sektioner/kapitler, heraf er de 7 sektioner farvekodet, så man nemt kan finde den sektion, man leder efter og man kan nemt slå en metode eller lidt inspiration op, når man har behov for at ændre energien eller stemningen i daginstitutionen.

 1. Indledning
  Dette kapitel præsenterer, hvordan bogen “Yoga i daginstitutionen” kan anvendes. En intro til pædagogik og didaktik i praksis og en introduktion til Yoga som pædagogisk værktøj.
 2. Energien ned/ro (grøn).
  Dette kapitel fokuserer på, at du kan få ro på børnene, og du kan sætte dem i gang med én eller flere rolige øvelser med titler som “Bjerget”, “Stående kludedukke”, “Elefanten”, “Statue leg”, m.fl. Alle øvelser er beskrevet i punktform og illustreret, så det er nemt at udføre øvelsen. Dertil er det nemt at anvende bogen, og instruere børnene i de enkelte øvelser.
 3. Energien op (rød).
  Dette kapitel er fantastisk til at få energien op, eksempelvis om morgenen, hvor energien kan være reduceret. Der øvelser med navne som “Vaskemaskinen”, “Tørretumbleren”, “Solhilsen 1 – Ugedage”, Krokodillen”, m.fl. Kapitlet er beskrevet i punktform og illustreret, så det er nemt at udføre øvelsen. Det er meget nemt at instruere børnene i de enkelte øvelser.
 4. Fokusering og koncentration (gul).
  Dette kapitel kan anvendes “All round”, når børnene har behov for at få øvet fokus på læring og bestemte opgaver i daginstitutionen. Øvelserne kan anvendes når børnene har brug for at opretholde en høj koncentration. Kapitlet indeholder øvelser benævnt som “Træet”, “Ridder”, “Superhelt”, “Timeglasset”,  m.fl. Alle øvelser er beskrevet i punktform og de er illustreret, så det er nemt at udføre øvelsen. Dertil er det meget nemt at anvende bogen, og instruere børnene i de enkelte øvelser.
 5. Samarbejde (turkis).
  Dette kapitel anvendes, når der skal laves parlege og gruppelege. Der er fokus på trivsel, tillid, relationer, accept af forskelligheder, fællesskabsfølelse og tryghed i spil. Øvelserne er benævnt som “Skoven”, “Ekkobjerget”, Pizzaen”, “Gyngehesten”, “Sørøverskibet”, “Pizza”, m.fl. Disse øvelser er sat enkelt op i punktform, og de er meget flot illustreret. På den måde er det er nemt, at udføre øvelsen. Det er meget nemt at anvende bogen, og instruere børnene i de enkelte øvelser.
  Klik, køb og læs mere her >>
  .
 6. Åndedrætslege (blå).
  Din krop dit åndedræt, og dit hjerte er tæt forbundet med resten af kroppen. Har du et hurtigt og anstrengt åndedræt, så bliver din krop meget let anspændt, og du mister nemt din koncentration. Disse øvelser med åndedrættet er en god variationsøvelse, som du kan anvende for at variere de øvrige Yoga-øvelser i daginstitutionen. Der præsenteres også øvelser som “Skovhuggeren”, “Tæl til fem”, “Solåndedrættet”, “Humlebien”, “Løven”, m.fl. Kapitlet og øvelserne er beskrevet i punktform, og de er flot illustreret. Dertil er det nemt, at udføre selve øvelsen og det er enkelt både at anvende bogen, og instruere børnene i de enkelte øvelser.
 7. Meditation (lilla).
  Dagen i daginstitutionen kan meget let føles lang, og derfor er der brug for små åndehuller og dette kapitel indeholder gode værktøjer, som kan sættes i spil. Der er meditationsøvelser benævnt som hhv.: “Stillerim”, “Vugge, vugge lille dukke””, “Pandekage med fyld”, “Den lille fugl” m.fl. Dette kapitel er struktureret en anelse anderledes, da der er tale om meditation. Øvelserne er enkelt sat op med en tekst, som du kan læse direkte op af fra bogen foran, mens I udfører meditationen. Så det kræver ikke den helt store forberedelse som pædagog.
 8. Affirmationer (orange).
  Affirmationer er et kapitel med gode inspirerende lister, som du kan anvende til at rose og bekræfte børnene i deres færden. Du kan også anvende dette kapitel til, at instruere børnene positivt uden at skulle irettesætte dem. Et par eksempler er: 1. “Vi lytter, når andre taler”, hvilket en positiv måde at formulere: “I skal tie stille, når andre taler”. Eksempel 2. “Vi passer på tingene i børnehaven” i stedet for at sige “I må ikke ødelægge noget”. Der er mange både remser og gode inspirerende sætninger, som kan anvendes frit, for at etablere en ny tone eller for at få mobiliseret en ny energi i daginstitutionen på den enkelte stue.
  Kapitlet er delt op tre kategorier målrettet A. Barnets egen adfærd, B. Gruppeadfærd og C. Læringsadfærd. Der er både remser og inspirerende sætninger.
 9. Praktiske eksempler på anvendelse af Yoga i daginstitutionen
  Et kapitel, der er praktisk inddelt til situationer som: Aktivitetsskifte, Spisesituationen, Sove, Oplæsning, Legepladsen, På tur, Savn af mor og far, Hente/bringe situationen, hvor der er instruktioner og et væld af aktiviteter og råd. Dette kapitel vil jeg anbefale, man læser igennem indledningsvist som inspiration. Kapitlet er overskueligt, med masser af gode værktøjer til at få en ny vinkel på sin traditionelle tilgang til hverdagen.
 10. Introduktion til yogaforløb
  Her præsenteres yogaforløb til både vuggestue, børnehave, hos familien, m.fl. Alle disse stillinger illustreres med flotte illustrationer.
 11. Oversigt til yogastillinger
  Her illustreres en samlet oversigt over yogastillinger.
 12. Inspiration til litteratur, links og rekvisitter
  Her er der henvisninger til mere viden og inspiration.
 13. Register/indeks 
  Her er indekset over bogens indhold, og hele indekset er sat op med de anvendte farvekoder. På den måde kan du nemt se, hvilken sektion og sidetal, du skal springe frem til for, at læse det du har slået op.
  Klik, køb og læs mere her >>

.

Herunder præsenteres bogen “Yoga i daginstitutionen” i en lille video. Se med og få en introduktion fra Hanne Mouritsen, som er den ene af de to forfatterinder:

Klik, køb og læs mere om bogen “Yoga i daginstitutionen” her >>

.