Doktor Bagges anagrammer af Ida Jessen handler om en distriktlæge fra Thyregod og bogen udspiller sig i de første årtier af det 20’ende århundrede i starten af 1900-tallet. Distriktlægen er dødelig syg, men fortsætter livet som om intet var galt. Lægen kan ikke sove om natten og sidder bare oppe og laver anagrammer samt skriver om sin fortid, sin hverdag samt sit ægteskab med Lilly. Der er episoder i de mange dagbogsoptegnelser, som vi kendder fra en af Ida Jessens tidligere bøger “En ny tid“, hvor vi følger friskolelærerinden Lillys “kredsen” om sin ægtemand. I denne bog om “Doktor Bagges anagrammer”, der bliver vi klogere på ham og vi kommere meget tættere på ham, nu hvor, det er ham, der har ordet. Klik, køb og læs mere her >>

155. Doktor Bagges anagrammer af Ida Jessen

Doktor Bagges anagrammer af Ida Jessen er en levende ægteskabshistorie med et interessant psykologisk portræt. Manden og distriktlægen hedder Vigand Bagge, og han har levet sammen med sin kone Lilly i mere end 20 år uden nogensinde at komme rigtig tæt på hinanden og et af Lilly’s store ønsker er at de kommere tættere på hinanden.

Vigand Bagge er en flittig, dygtig, rationelt tænkende, men også trods sin respekt i byen, så er han stadig en meget mærkelig mand med et følelsesliv han aldrig taler om.

Distriktlægen er vokset op i et borgerhjem i sønderjylland og nærmere bestemt Sønderborg, hvor hans far arbejdede som apoteker, så interessen for lægevidenskaben er ikke fremmed. Men det hele endte tragisk og hans fader hængte sig selv, da Vigand Bagge var barn.

Doktor Bagges anagrammer af Ida Jessen er på 156 sider og bestselleren er udgivet af forlaget Gyldendal. Klik, køb og læs mere her >>

 

Doktor Bagges anagrammer af Ida Jessen – Flere detaljer om bogen

Faderens død tog hårdt på Vigand Bagge, for han beundrede sin far grænseløst og han elskede han selv om faderen ikke sagde så meget, var brysk og afvisende. Vigand Bagge’s mor var morfinist og lå oftest helt træt og døs i sengen og det havde Vigand kun foragt overfor dette – måske også fordi han ikke rigtig forstod rammerne og baggrunden for det.

Den tidligere bog ”En ny tid”, der følger vi primært “fru Bagges Lilly’s dagbog” og optegnelser, der handler denne bog om Vigands optegnelser og Anagrammer over samme periode. Spørgsmålet er blot om vi bliver klogere på distriktlægen, nu hvor han selv har ordet?

Doktor Bagges anagrammer af Ida Jessen er en bog, en bestseller og en roman samt et yderst spændende og stramt portræt af en mand, der ikke rigtig er kommet fri af sin hårde og kærlighedsløse barndom. Et portræt af en mand, der hele sit liv har afskyet sentimentalitet og følelser. Klik, køb og læs mere her >>