Drømmefangeren af Anna Knakkergaard og Julie Dam er bog nr. 2 med godnathistorier om følelser og drømme.

Drømmefangeren er bog nr. 2 fra forlaget Drømmejunglen og den er opstået på baggrund af, at forfatterinden Anna Knakkergaard gennem sit arbejde, som læge og klinisk hypnoterapuet, ofte støder på børn, der har svært ved at sove, fordi de er bange for deres drømme.

I modsætning til den forrige bog Drømmejunglen, der havde 6 søvndyssende historier om forskellige dyrebørn, der ikke kunne sove, så indeholder denne bog Drømmefangeren én lang historie, som dog stadig indeholder beroligende hypnoseelementer til sidst.

Om drømmefangeren

Bogen Drømmefangeren handler om Hubert. der har mistet sin drømmefanger og uden den, har han svært ved at sove. Derfor må han på en tur rundt til Drømmejunglens dyrebørn for at finde hjælp.

I historien oplever hovedpersonen, Hubert, en række svære følelser såsom skuffelse, vrede og angst. Sådanne følelser vil barnet oftest genkende. Drømmejunglens dyrebørn har hver sin personlighed, og de reagerer forskelligt på Huberts problem, hvilket påvirker ham på flere måder. 

Børnebogen indeholder flere faglige afsnit – denne gang om børns drømme og myten om drømmefangeren. Der er ligeledes forskellige kreative afsnit om, hvordan man kan lave sin egen drømmefanger og to forskellige tegneøvelser, der kan bruges til at håndtere de svære drømme.

Forfatternes håb er, at børnebogen kan give anledning til nogle gode samtaler om følelser og drømme og omkring, hvordan både svære og beroligende følelser smitter.

Anmeldelse af Drømmefangeren af Anna Knakkergaard og Julie Dam

★ ★ ★ ★ ★

I starten af bogen gives en god effektiv introduktion til, hvordan bogen læses. En godnatlæsningsbog kan nemlig med fordel læses, så den bliver ekstra søvndyssende at lytte til. Der er også en række værktøjer i bogen til oplæseren, hvilket er helt fantastisk. I bogen møder man atter en lang række figurer fra bog nr. 1: Papegøjen Petra, Tapiren Torben, Bladskærermyren Bolette, Dovendyret Boris, Brøleaben Bjarne og Jarguaren Janus.

Bøger.org giver Drømmefangeren af Anna Knakkergaard og Julie Dam 5 ud af 5 stjerner for en inspirerende børnebog, der tager fat om et stort emne og formår at give gode, inspirerende og kreative løsninger til børnene og deres forældre.

Bogen præsenterer et medrivende eventyr, som man ikke kan lade være med at leve sig ind i både som voksen, men også som barn. Børnene får også et indblik i forskellige former for adfærd i relation til det at sove, og det med ikke at kunne sove. Historien bygger tilmed på en anerkendt psykologisk forståelsesramme, som løfter bogen op over alle øvrige børnebøger på dette område på en elegant og meget anvendelig måde. Jeg var personligt selv ved at falde hen, og kæmpede selv med øjenlågene i slutningen af fortællingen. Absolut en bog vi kan anbefale.

Børnebogen er udgivet af forlaget Drømmejunglen, og den er på 80 sider. Klik, køb og læs mere >>

Drømmejunglen af Anna Knakkergaard og Julie Dam

Et absolut gennemført projekt med en grundig guide til forældrene, som klæder dem solidt på til at gå i gang med opgaven med at træne barnet/børnene til at sove om aftenen eller rettere hjælpe dyrebørnene med at sove.

Klik og læs vores anmeldelse af Drømmejunglen >>

Min skønne onkel Ofelia af Charlotte T. Frobenius handler om den vilde Onkel Ofelia, der både går med læbestift og kjole. Ofelia spiller også fodbold i høje hæle, og råber slemme og forbudte bandeord af fodbolddommeren.

Klik her og læs vores anmeldelse af “Min skønne onkel Ofelia” >>

FAQ: Hvad handler “Drømmefangeren af Anna Knakkergaard og Julie Dam” om?

👉 Hvad handler “Drømmefangeren af Anna Knakkergaard og Julie Dam” om?

Drømmefangeren af Anna Knakkergaard og Julie Dam har skrevet denne børnebog, der tager fat på et af de svære emner, hvor børn er bange for deres drømme og derfor ikke kan sove. Bogen giver gode, inspirerende og kreative løsninger til børnene og deres forældre. Historien bygger tilmed på en anerkendt psykologisk forståelsesramme, som løfter bogen op over alle øvrige børnebøger på dette område.