Fix Me af Caroline Amstrup Pedersen er en kærlighedsroman, der handler om to unge mænds forelskelse i hinanden og om den rejse og de mange følelser, som teenagere møder som homoseksuelle. Klik og køb “Fix me” her >>

Fix Me af Caroline Amstrup Pedersen er en kærlighedsroman, der handler om to drenges forelskelse i hinanden. Bogen starter i del 1 med titlen “Spring” med, at hovedkarakteren Olly vågner op i sin lejlighed med sin “kommende” X-kæreste Adam, som tilbyder Olly, at de starter med at drikke shots, men det er Olly ikke rigtig med på og stikker af uden, at Adam ser det. Olly er 18 år gammel, teenager og homoseksuel, han møder sin far ude på gaden, der spørger om han er fuld igen? Og så kører faderen ham hjem til hans lillebrors 10 års fødselsdag, hvor hele huset er fyldt med gæster. Ikke lige det Olly havde ventet, for han har haft rigeligt, at tænke på siden han flyttede hjemmefra.

En intens og følelsesmæssigt gribende bog, der illustrerer de unges mange udfordringer i en foranderlig verden, og ikke mindst den kamp som Olly kæmper og bearbejder i denne bog med sin seksualitet. Efter at Olly flytter hjem til sine forældre igen, så begynder han, at se mange af hans gamle venner og veninder, og her møder han Jaden som fortæller Olly, at han kan “fixe ham”, men kan han det? Og hvordan kan Olly, som er 18 år gammel føle sig som et accepteret menneske, når han nu altid føler, at han bliver målt og vejet?

Fix Me af Caroline Amstrup Pedersen er på engelsk og er på 212 sider. Fix Me er udgivet på forfatterindens eget forlag Caroline Amstrup, og bogen er trykt i USA. Klik og køb “Fix me” her >>

Anmeldelse af Fix Me af Caroline Amstrup Pedersen

Fix Me af Caroline Amstrup Pedersen er inddelt i 4 dele benævnt efter de fire årstider med små overskuelige kapitler. Bogens opbygning og form holder spændingen hele vejen igennem bogen. Selvom bogen foregår i Danmark, så er Fix Me som en amerikansk teenagefilm i bogform. Bøger.org giver bogen Fix Me af Caroline Amstrup Pedersen 4 ud af 5 stjerner for en følelsesmæssigt spændende bog, der illustrerer homoseksuelle teenageres kamp og glæde ved at finde deres identitet og erkendelsen af deres seksualitet. Fix Me skitserer et væld af sociale og familiære konflikter og relationer. Dertil får bogen 4 gode point, fordi “Fix me” fastholder læseren i et rigt socialt liv med konflikter og hurdles, der udfordre karaktererne undervejs. Klik og køb “Fix me” her >>

Fix Me af Caroline Amstrup Pedersen

Målgruppen for denne bog er unge teenagere som er 14+ år gamle samt voksne, der gerne vil læse sig tilbage til en tid fra deres ungdom. Bogen præsenterer emner som sex, stoffer og alkohol, og netop derfor er bogen til teenagere og voksne og ikke til børn i de små klassetrin. Fix Me af Caroline Amstrup Pedersen er ikke skrevet til et bestemt køn, men kan læses af både han- og hunkøn.

Inspiration til Fix Me af Caroline Amstrup Pedersen

Caroline Amstrup Pedersen fik sin inspirationen til emnet på internettet, hvor et hemmeligt forhold mellem to Youtubere fangede hendes opmærksomhed. Det var Connor Franta og Troye Sivan, som der gik rygter om. Caroline fortæller, at hun var grebet af deres historie og fulgte med i billeder, Tweets og videoer mellem de to også selvom de er gået fra hinanden igen. Caroline Amstrup Pedersen fortæller i et interview med Bøger.org, at hun stadig tænker på dem hver dag. Bogen skulle først have været en fanfiction til Wattpad, men da Caroline dykkede længere ind i historien og karakterne, vidste hun med det samme at historien havde potentiale til noget større.

Hovedpersonen er Olly, og han er inspireret af følelser. Caroline skabte ham først med had, som en vred, indebrændt teenager, og derfra var der ingen grænse for, hvilke følelser Olly ville kunne kaste sig ud i, for han er stærk nok til at klare det.

Forfatterinden Caroline Amstrup Pedersen

Caroline Amstrup Pedersen er 17 år gammel, og hun er vokset op i Munkebo på Fyn og studerer innovation på Tietgen Business i Odense ved bogens udgivelse i ultimo 2017. Caroline arbejder i hendes lokale Fakta, har været frivillig i Munkebo gymnastikforening i 7 år og har gået til gymnastik i hele 12 år. Hendes rige sociale liv har uden tvivl bidraget med idéer til emner og situationer i bogen.

Caroline Amstrup Pedersen fortæller, at hun har drømt om, at blive forfatter siden hun gik i børnehave, hvor hun blev introduceret til H.C. Andersens eventyr. Og hver dag siden har et bestemt sug i hendes mave fortalt hende, at hun skal skrive uden at vide præcis hvorfor. Hun har altid haft en stor fantasi og syntes, det var vildt spændende at opdigte historier. Hun skrev sin første bog gennem hendes første år på skolebænken, der hedder “Sofie og Jeg”.

Når jeg som anmelder spørger lidt ind til Carolines arbejdsproces, så fortæller hun, at hendes arbejdsproces er meget rodet. Caroline Amstrup Pedersen holder sig ikke til én disposition men til utallige. Hun kan stå op midt om natten med tusind idéer til scener. En hel scene bliver tit inspireret ud fra én dialog. Caroline er derfor altid klar til en mental rejse ind i fantasiens og forfatterindens univers uanset, hvor hun bevæger sig hen, eller hvilken situation hun befinder sig i.

Idéen til Fix Me af Caroline Amstrup Pedersen

Caroline Amstrup Pedersen fik ideen efter at have læst utallige Wattpad #tronnor (Troye Sivan og Connor Franta) fanfictions. Første idé omhandlede, at Olly flyttede ind ved siden af Jaden, og de to skulle blive forelsket i hinanden. Det blev dog en del mere kompliceret, da hun begyndte at bygge videre på karaktererne og selve plottet i historien, og bogen er langt fra den første idé.

Det som i interviewet er overraskende er, at Caroline Amstrup Pedersen ikke selv har erfaring med temaet. Så her må man sige, at forfatterinden har formået at folde emnet rigtig godt ud. Hun fortæller, at det var ekstra fedt for hende, at skrive om emnet, da hun ikke er i Olly’s situation. Personligt måtte hun gå endnu dybere ind i karakterernes følelser og behov for at få en dyb og solid realisme ind i historien, og det må siges at være lykkes.

Når man beder Caroline Amstrup Pedersen fortælle, hvorfor hun skriver, så får man dette citat:  I write to give myself strength. I write to be the characters that I’m not. I write to explore all the things I’m afraid of.” Af Joss Whedon. Klik og køb “Fix me” her >>